Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

ΠΟΕΔΗΝ: Μηνυτήρια αναφορά για τις ΜΕΘ κατέθεσε στον Άρειο Πάγο - Τι καταγγέλλει

Όσα παρουσίασε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος

15 Δεκεμβρίου 2021 16:49
ΠΟΕΔΗΝ: Μηνυτήρια αναφορά για τις ΜΕΘ κατέθεσε στον Άρειο Πάγο -  Τι καταγγέλλει
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το περιεχόμενο της μηνυτήριας αναφοράς που κατέθεσε η ΠΟΕΔΗΝ στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για την κατάσταση στις ΜΕΘ παρουσιάζει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρός της, Μιχάλης Γιαννάκος.

Σε αυτή παραθέτει στοιχεία για τους διασωληνωμένους και τις διαθέσιμες κλίνες.

"Ξαναχτυπά" ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ: "Να βρίσκουν και οι κοινοί θνητοί ΜΕΘ" (video)

μεθ-κορωνοιοσ

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει:

Όπως είχαμε προαναγγείλει εδώ και μέρες, κατατέθηκε σήμερα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, αναφορά της ΠΟΕΔΗΝ για τα ζητήματα, που αφορούν στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας COVID 19. Με την αναφορά μας ζητάμε από τον κύριο Εισαγγελέα να διερευνήσει τον λόγο για τον οποίο παρά το γεγονός, ότι από τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου και του ΕΟΔΥ οι διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ είναι περισσότεροι των διαθέσιμων κλινών, ένας σημαντικός αριθμός κλινών ανά ημέρα (από 39-58) εμφανίζεται διαθέσιμος. Όλως ενδεικτικώς αναφέρουμε, ότι στις 11/12/2021 από την επίσημη ημερήσια έκθεση Επιδημιολογικής Επιτήρησης λοίμωξης με το νέο κορωνοϊό (COVID 19), που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ προκύπτει, ότι οι διασωληνωμένοι ασθενείς είναι 705.

Την ίδια ημέρα, στο σύστημα του Υπουργείου Υγείας από τις συνολικά 660 διαθέσιμες κλίνες εμφανίζονται καλυμμένες οι 602. Ασθενείς νοσηλευόμενοι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ: 103. Κενές κλίνες: 58. Στις 12/12/2021 από την επίσημη ημερήσια έκθεση Επιδημιολογικής Επιτήρησης λοίμωξης με το νέο κορωνοϊό (COVID 19), που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ προκύπτει, ότι οι διασωληνωμένοι ασθενείς είναι 708. Την ίδια ημέρα, στο σύστημα του Υπουργείου Υγείας από τις συνολικά 660 διαθέσιμες κλίνες εμφανίζονται καλυμμένες οι 604.

μεθ-κορωνοιοσ

Ασθενείς νοσηλευόμενοι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ: 104. Κενές κλίνες: 56. Στις 13/12/2021 από την επίσημη ημερήσια έκθεση Επιδημιολογικής Επιτήρησης λοίμωξης με το νέο κορωνοϊό (COVID 19), που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ προκύπτει, ότι οι διασωληνωμένοι ασθενείς είναι 709. Την ίδια ημέρα, στο σύστημα του Υπουργείου Υγείας από τις συνολικά 664 διαθέσιμες κλίνες εμφανίζονται καλυμμένες οι 625. Ασθενείς νοσηλευόμενοι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ: 84. Κενές κλίνες: 39.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share