Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Το έστρωσε για τα καλά στη Πάρνηθα! Δείτε βίντεο

Η πρώτη χειμωνιάτικη «γεύση», βροχή και κρύο καθ'όλη τη διάρκεια της ημέρας

15 Δεκεμβρίου 2021 10:26
Το έστρωσε για τα καλά στη Πάρνηθα! Δείτε βίντεο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στα «λευκά» έχει ντυθεί η Πάρνηθα από χθες το βράδυ, ωστόσο οι οδηγοί έχουν ενημερωθεί ότι υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας από το τελεφερίκ και πάνω.

Σε υψόμετρο 1050 μέτρα με τη θερμοκρασία να είναι στους -1 βαθμούς Κελσίου το χιονισμένο τοπίο της Πάρνηθας είναι μαγευτικό.

Το έστρωσε για τα καλά στη Πάρνηθα! Δείτε βίντεο

Χιόνια και πολικό κρύο στην Πάρνηθα, έρχεται νέα κακοκαιρία με χιόνια το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα - Δείτε βίντεο από την περιοχή

Σήμερα, Τετάρτη, ο καιρός θα είναι βελτιωμένος στα δυτικά και βόρεια, με παροδικές νεφώσεις, πιο πυκνές στα βόρεια, και περισσότερο ήλιο στη δυτική Ελλάδα.

Ο καιρός στην Αθήνα θα είναι άστατος, καθώς προβλέπονται τοπικές βροχές που θα εξασθενήσουν από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστη τιμή περί τους 10 με 12 βαθμούς Κελσίου.

Στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.

Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης. Στα υπόλοιπα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα φθάσει στα βόρεια τους 9 βαθμούς, στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 13 και στα δυτικά και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 16 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί τοπικά παγετός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις στα ορεινά της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας σταδιακά εξασθενούν.

Ο πρώτος πίνακας παρουσιάζει τα μεγαλύτερα ύψη βροχής και χιονόνερου που κατέγραψαν οι μετεωρολογικοί σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr χθες Τρίτη ενώ τις πρώτες οκτώ ώρες της Τετάρτης έχουν προστεθεί ακόμη περίπου 65 χιλιοστά βροχής στη Σέττα, στη Στενή και στη Μακρυκάπα Ευβοίας. Επομένως το συνολικό ύψος υετού (βροχής και χιονιού) έχει ξεπεράσει τα 200 mm στην Κεντρική Εύβοια.

Το έστρωσε για τα καλά στη Πάρνηθα! Δείτε βίντεο

Στην υπόλοιπη χώρα καταγράφηκαν χαμηλές θερμοκρασίες το πρωί της Τετάρτης 15/12, με παγετό να σημειώνεται σε 42 μετεωρολογικούς μας σταθμούς. Η χαμηλότερη ελάχιστη θερμοκρασία εκτός ορεινών περιοχών σημειώθηκε στη Νευροκόπι όπως φαίνεται στην επόμενο πίνακα.

Το έστρωσε για τα καλά στη Πάρνηθα! Δείτε βίντεο

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share