Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Μετρό - ΗΣΑΠ: Αποκαταστάθηκαν όλα τα δρομολόγια στους συρμούς μετά το τηλεφώνημα για βόμβα

Πανικός είχε προκληθεί νωρίτερα στα ΜΜΜ

14 Δεκεμβρίου 2021 18:21
Μετρό - ΗΣΑΠ: Αποκαταστάθηκαν όλα τα δρομολόγια στους συρμούς μετά το τηλεφώνημα για βόμβα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αποκαταστάθηκε πριν από λίγα λεπτά η κυκλοφορία σε όλο το δίκτυο του Μετρό, η οποία είχε διακοπεί πλήρως στις γραμμές 2 και 3 για περισσότερο από μία ώρα, ύστερα από τηλεφώνημα σε ενημερωτική ιστοσελίδα για την τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών στους σταθμούς Μοναστηράκι και Σύνταγμα.

Δεδομένου όμως ότι στο σταθμό του Συντάγματος στεγάζεται και το Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας του Μετρό, το οποίο έπρεπε επίσης να εκκενωθεί, σταμάτησαν συνολικά τα δρομολόγια στο δίκτυο.

μετρο-ησαπ-δρομολογια

Νωρίτερα με εντολή της Αστυνομίας είχε κλείσει όλο το δίκτυο του Μετρό, ύστερα από τηλεφώνημα για ύπαρξη βόμβας σε ενημερωτική ιστοσελίδα.

Αρχικά η ΣΤΑΣΥ είχε εκκενώσει μόνο τους δύο συγκεκριμένους σταθμούς, αλλά λίγα λεπτά αργότερα ανακοίνωσε ότι κλείνουν εντελώς οι γραμμές 2 και 3 του μετρό και δε θα εκτελούνται καθόλου δρομολόγια, καθώς απαιτείται να εκκενωθεί και το Κέντρο Ελέγχου, το οποίο βρίσκεται στο Σύνταγμα.

μετρο-ησαπ-δρομολογια

Κατά συνέπεια διακόπηκαν τα δρομολόγια στις γραμμές 2 και 3 καθώς δεν μπορούν να εκτελεστούν δρομολόγια με το Κέντρο Ελέγχου εκτός λειτουργίας. Στη Γραμμή 1, δηλαδή τον πρώην ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, δρομολόγια εκτελούνταν αρχικά στα τμήματα Πειραιάς - Θησείο και Ομόνοια - Κηφισιά, ενώ λίγο πριν τις 17.30 η ΣΤΑΣΥ ανακοίνωσε ότι η κυκλοφορία στη Γραμμή 1 αποκαταστάθηκε στο σύνολό της και εκτελούνταν κανονικά τα δρομολόγια Πειραιάς - Κηφισιά.

Λίγα λεπτά πριν τις 18.00 και αφού είχαν ολοκληρωθεί οι έρευνες της Αστυνομίας με τον εκπαιδευμένο σκύλο επανεκκίνησαν και τα δρομολόγια στις γραμμές 2 και 3.

μετρο-ησαπ-δρομολογια

Να σημειωθεί ότι για περισσότερο από μία ώρα είχαν εκκενωθεί όλοι οι σταθμοί των γραμμών 2 και 3 με τους συρμούς να παραμένουν στις αποβάθρες χωρίς επιβάτες.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share