Τετάρτη, 18 Μαΐου 2022

Έρχονται μετά τα Χριστούγεννα: Tα 3 νέα μέτρα που θα ισχύσουν για τους ανεμβολίαστους

Δώστε βάση!

14 Δεκεμβρίου 2021 09:32
Έρχονται μετά τα Χριστούγεννα: Tα 3 νέα μέτρα που θα ισχύσουν για τους ανεμβολίαστους
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στο επίκεντρο των επιστημόνων βρίσκεται η μετάλλαξη Όμικρον του κορωνοϊού. Η παραλλαγή που έχει έρθει από την Αφρική πιστεύεται ότι θα σημάνει και το τέλος της πανδημίας που άλλαξε τη ζωή όλου του πλανήτη τα τελευταία δύο χρόνια ωστόσο όπως σημειώνει και ο ΠΟΥ είναι εξαιρετικά μεταδοτική.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι και σήμερα, η μετάλλαξη Όμικρον θα κυριαρχήσει στην Ελλάδα μετά τις γιορτές. Η περίοδος αυτή είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την κυβέρνηση αφού έχει παρατηρηθεί ότι επικρατεί μία χαλαρότητα αυτές τις μέρες και δεν αποκλείεται η επιδημιολογική κατάσταση στην Ελλάδα να χειροτερεύσει.

Κάπως έτσι δε θα πρέπει να αποκλείονται νέα μέτρα που θα πέσουν στο τραπέζι μετά τις γιορτές.

Στο επίκεντρο βέβαια θα είναι πάλι οι πολίτες που έχουν επιλέξει να μην εμβολιαστούν. Οι επιστήμονες μαζί με την κυβέρνηση εξετάζουν μεταξύ άλλων να επιβληθούν ακόμη περισσότερα υποχρεωτικά rapid test (μέχρι σήμερα είναι 2 την εβδομάδα) για όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο. Ακόμη, προβλέπεται νέο καθεστώς για τη μετάβασή τους στην εργασία μετά τον έλεγχο.

Έρχονται μετά τα Χριστούγεννα: Tα 3 νέα μέτρα που θα ισχύσουν για τους ανεμβολίαστους

Η κυβέρνηση προσανατολίζεται να κάνει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό σε πολίτες άνω των 50 ετών. Σημειώνεται ότι πριν λίγες εβδομάδες ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ανακοινώσει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των πολιτών άνω των 60 ετών, οι οποίοι από σήμερα θεωρούνται ανεμβολίαστοι αν δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση.

Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση επιχειρεί να αυξήσει τα ποσοστά των εμβολιασμένων πολιτών. Τα πρόστιμα και σε άλλες κοινωνικές ομάδες που δεν εμβολιάζονται και εργάζονται κυρίως σε δημόσιες υπηρεσίες, δεν έχει αποκλειστεί. Τέλος, η απαγόρευση για τους ανεμβολίαστους, ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους θα εξεταστεί και πάλι από τους ειδικούς.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share