Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Καιρός σήμερα 14/12: Χιόνια στην Αττική! Προειδοποίηση Σάκη Αρναούτογλου, Κλέαρχου Μαρουσάκη, Γιάννη Καλλιάνου και Τάσου Αρνιακού (Video)

Δείχνει τα δόντια του ο καιρός - Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ

14 Δεκεμβρίου 2021 08:40
Καιρός σήμερα 14/12: Χιόνια στην Αττική! Προειδοποίηση Σάκη Αρναούτογλου, Κλέαρχου Μαρουσάκη, Γιάννη Καλλιάνου και Τάσου Αρνιακού (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καιρός σήμερα 14/12: Σε κλοιό κακοκαιρίας και πάλι η χώρα, με καταιγίδες, τσουχτερό κρύο και θυελλώδεις βοριάδες, ενώ χιόνια θα πέσουν ακόμη και στην Αττική, με τους Σάκη Αρναούτογλου, Κλέαρχο Μαρουσάκη, Γιάννη Καλλιάνο και Τάσο Αρνιακό να κρούουν καμπανάκι. Παράλληλα, η Χριστίνα Σούζη αναλύει τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα για την εξέλιξη των καιρικών συνθηκών που θα παρουσιάσουν επιδείνωση τις επόμενες ώρες.

Σάκης Αρναούτογλου: Ξεροβόρι και κρύο για εβδομάδες - Ποια η πιθανότητα για χιόνια τα Χριστούγεννα

Κρύο θα έχουμε από αύριο σε ολόκληρη τη χώρα που θα μας συνοδεύει για πολλές εβδομάδες, ανέφερε στην πρόγνωση καιρού ο Σάκης Αρναούτογλου. Βοριάδες θα είναι οι κυρίαρχοι άνεμοι για τουλάχιστον ένα 10ημερο, που θα μοιάζουν με ξεροβόρι και θα ενισχύονται κατά περιόδους πάνω από 7 μποφόρ στην ανατολική Ελλάδα.

Η Τρίτη θα κυλήσει με συννεφιά και κυρίως με χειμωνιάτικα σκηνικά σε όλη τη χώρα εκτός από τη δυτική Ελλάδα που θα απολαμβάνει μόνο λιακάδα. Οι χιονοπτώσεις θα πυκνώσουν κατά τη διάρκεια της ημέρας στο Πήλιο και Εύβοια πάνω από τα 900 και 1.000 μέτρα. Επανάληψη των χιονοπτώσεων πάνω από 400 μέτρα – 600 μέτρα το πρωί της Τρίτης θα έχουμε στη Θεσσαλονίκη και στη Χαλκιδική.

Την Τετάρτη κατακερματισμένα σύννεφα θα φέρουν μπόρες και μπόρες χιονιού, ενώ την Πέμπτη θα έχουμε μπόρες βροχής στα παραθαλάσσια, χιονόνερο στα ορεινά και κάποιες χιονοπτώσεις. Στη βόρεια Ελλάδα μπόρες χιονιού δεν αποκλείεται να παρατηρηθούν πάνω από 300 μέτρα.

Την Παρασκευή, το ξεροβόρι θα είναι το χαρακτηριστικό στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές, πρόσκαιρα φαινόμενα, ενώ το Σάββατο ίσως επιδεινωθεί ο καιρός στα ανατολικά και νότια της χώρας.

Ο κ. Αρναούτογλου, αναφέρθηκε στην τάση καιρού πανευρωπαϊκά μέχρι τα Χριστούγεννα, κάνοντας λόγο για αέρινο τείχος στο εσωτερικό της Ευρώπης που θα έχει λίγα σύννεφα, ομίχλες και κρύο, με ανοιχτό το ενδεχόμενο να φέρνει κατεβασιές πολύ κρύου αέρα προς τα Βαλκάνια.

Σύμφωνα με τον κ. Αρναούτογλου, φαίνεται ότι μέχρι 23-24 Δεκεμβρίου θα συνεχίσει να κατεβαίνει πολύ κρύος αέρας σε όλη τη ανατολική Ευρώπη και τα Βαλκάνια και αν συμβεί αυτό μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουμε πολύ κρύο σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Πολύ πιθανό το κρύο αυτό να συνδυαστεί με χιονοπτώσεις. Μάλιστα όπως είπε ο κ. Αρναούτογλου, δίνει ποσοστό 60-40 να έχουμε λευκά Χριστούγεννα.

Δείτε αναλυτικά την πρόβλεψη του Σάκη Αρναούτογλου:

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Διαδοχικές ψυχρές εισβολές μέχρι τέλος της εβδομάδας

Αισθητό είναι το κρύο το πρωί της Τρίτης 14 Δεκεμβρίου καθώς οι βοριάδες και οι ψυχρές αέριες μάζες από τα βόρεια Βαλκάνια έχουν ρίξει την θερμοκρασία με τα χιόνια να κάνουν την εμφάνισή τους.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, κυρίως σήμερα η επιδείνωση θα επηρεάσει τα ανατολικά ηπειρωτικά και το δυτικό Αιγαίο με ισχυρές βροχές στα πεδινά, ισχυρές καταιγίδες σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά πιθανόν τοπικά και πιο χαμηλά υψόμετρα.

Στις περιοχές που θα επηρεαστούν συμπεριλαμβάνεται η Εύβοια αλλά και ο νομός Αττικής. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα χιόνια θα κάνουν την εμφανισή τους ακόμη και στα ορεινά της Αττικής δηλαδή σε Πάρνηθα και Κιθαιρώνα.

Το σκηνικό θα είναι παρόμοιο και αύριο Τετάρτη, ενώ την Πέμπτη τα φαινόμενα θα επηρεαστούν την Πέμπτη προς το νότιο, νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Την Παρασκευή δεν αναμένουμε αξιόλογα φαινόμενα, ενώ το Σάββατο περιμένουμε νέα επιδείνωση με νέα ψυχρή εισβολή, κρύο και χιόνια.

Δείτε αναλυτικά:

Άστατος ο καιρός με βροχές και κρύο - Η πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου

Άστατος θα είναι σε αρκετές περιοχές της χώρας ο καιρός, με το κρύο να κάνει την εμφάνισή του. Στην Πελοπόννησο, τις κεντροδυτικές περιοχές της Στερεάς, την Ήπειρο, τα Επτάνησα, τη Θεσσαλία και τη Δυτική Μακεδονία θα υπάρχουν μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια, στις υπόλοιπες όμως ο καιρός θα είναι άστατος, με βροχές και τοπικές καταιγίδες.

Στην Αττική αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 6 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι άστατος, με βροχές στο δεύτερο μισό της ημέρας, ενώ το θερμόμετρο θα δείξει από 2 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση του Τάσου Αρνιακού

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ για σήμερα Τρίτη 14 Δεκεμβρίου

ΑΤΤΙΚΗ

  • Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα θαλάσσια παραθαλάσσια μεμονωμένες καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Πάρνηθα (ενδεικτικό υψόμετρο 1000 μέτρα).
  • Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6, στα ανατολικά 7 και τις βραδινές ώρες πρόσκαιρα 8 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 07 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  • Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Χιόνια θα πέσουν στα γύρω ορεινά και πιθανώς στα ημιορεινά.
  • Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 02 έως 08 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

  • Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία παροδικές νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα θαλάσσια παραθαλάσσια μεμονωμένες καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές (ενδεικτικό υψόμετρο 800 μέτρα).
  • Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στα ανατολικά 7 και από τις μεσημβρινές ώρες τοπικά 8 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 02 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.
  • Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και ανοιχτά στο Ιόνιο βόρειοι βορειοδυτικοί 6 τοπικά 7 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 04 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα θαλάσσια παραθαλάσσια μεμονωμένες καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.
  • Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6, στα ανατολικά 7 και από το απόγευμα τοπικά 8 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 04 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

  • Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στις Κυκλάδες μεμονωμένες καταιγίδες.
  • Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6, στις Κυκλάδες τοπικά 7 και από τις βραδινές ώρες πρόσκαιρα 8 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 09 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

  • Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.
  • Ανεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ. Στα νότια βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share