Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Εγκληματική οργάνωση με βιτρίνα "ταξιδιωτικό γραφείο" διακινούσε μετανάστες (video)

Βίντεο - ντοκουμέντο της παράνομης δράσης

13 Δεκεμβρίου 2021 16:52
Εγκληματική οργάνωση με βιτρίνα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. έβγαλε «λαβράκι» και «ξήλωσε» μία από τις πιο σκληρές εγκληματικές οργανώσεις η οποία, μάλιστα, είχε ως βιτρίνα ταξιδιωτικό γραφείο στο κέντρο της Αθήνας μέσα στο οποίο φαίνεται πως έφτιαχναν πλαστά PCR tests. Παράλληλα, εξαρθρώθηκε κύκλωμα χρηματισμού γιατρών.

Βίντεο-ντοκουμέντο της παράνομης δράσης

Στο πρώτο υλικό βλέπουμε τους μετανάστες τους οποίους έχει φέρει το κύκλωμα παρανόμως στην χώρα μας από την Τουρκία. Τα μέλη τραβούν τους ανθρώπους βίντεο και το στέλνουν στον αρχηγό τους.

Το ίδιο βλέπουμε και στο δεύτερο βίντεο. Εξαθλιωμένοι, κυρίως άνδρες που έχουν ταλαιπωρηθεί ποζάρουν στον φακό υπό τις οδηγίες του κυκλώματος.

Στο τρίτο ντοκουμέντο μέλη του κυκλώματος τραβούν βίντεο με τα λεφτά που πήραν από τους μετανάστες για να τους μεταφέρουν στη χώρα μας.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών συνέλαβαν 12 άτομα και σχημάτισαν δικογραφία για ακόμα 31 άτομα, ενώ τα κέρδη του κυκλώματος υπολογίζονται στις 900.000 ευρώ.

Να θυμίσουμε ότι η έρευνα αποκάλυψε ότι η οργάνωση ήταν δομημένη σε τρεις υποομάδες, τα μέλη της οποίας διακινούσαν μετανάστες από και προς την Ελλάδα, ενώ άλλα μέλη της διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου των Αθηνών.

Η αστυνομία ανακάλυψε σε εφόδους που πραγματοποίησε πλαστές ταυτότητες, διαβατήρια και κινητά τηλέφωνα.
Στην πρώτη υποομάδα συμμετείχαν 13 από τους κατηγορούμενους, με διαρκή δράση τουλάχιστον από το Σεπτέμβριο του 2020, υπό την καθοδήγηση 27χρονου o oποίος συντόνιζε τις μεταφορές των μεταναστών που θα πραγματοποιούνταν μέσω Ελλάδας και ήταν το κομβικό πρόσωπο στο οποίο απευθύνονταν όσοι ήθελαν να εισέλθουν παράνομα σε ευρωπαϊκές χώρες. Ήταν ο αποκλειστικός διαχειριστής των χρηματικών ποσών που χρησιμοποιούσε η εγκληματική οργάνωση, προκειμένου να ενοικιάζει οχήματα τα οποία χρησιμοποιούνταν στη διακίνηση των μεταναστών.

Οι πληρωμές που διαχειριζόταν πραγματοποιούνταν κατά κύριο λόγο με το άτυπο σύστημα μεταφοράς χρημάτων «Hawala».

Κομβικό ρόλο στην ομάδα είχε 31χρονος Έλληνας, ο οποίος χρησιμοποιώντας ελληνικό δίπλωμα οδήγησης και ταυτότητα, ενοικίαζε αυτοκίνητα τα οποία στη συνέχεια παρέδιδε σε άλλα μέλη της ομάδας προκειμένου να χρησιμοποιηθούν στη παράνομη διακίνηση των μεταναστών.

Στη δεύτερη υποομάδα συμμετείχαν οχτώ από τους κατηγορούμενους, υπό την καθοδήγηση 23χρονου, ήδη έγκλειστου Καταστήματος Κράτησης, ο οποίος διαχειριζόταν τα χρήματα της ομάδας και μεριμνούσε για την παραλαβή και παράδοση των ενοικιαζόμενων οχημάτων, στους διακινητές οδηγούς.

Η ομάδα χρησιμοποιούσε Ταξιδιωτικό Γραφείο στην Αθήνα, με πραγματικό διαχειριστή και μεσάζοντα δύο αλλοδαπούς μέλη της, όπου καταρτίζονταν πλαστά μοριακά τεστ ανίχνευσής COVID και διαμοιράζονταν μαζί με τα αντίστοιχα δελτία επιβίβασης, στους υπό μεταφορά μετανάστες.

Η ομάδα διέθετε πλαστογράφο, ο οποίος κατόπιν παραγγελίας, κατήρτιζε πλαστά έγγραφα τα οποία παρέδιδε στους ενδιαφερόμενους, με την ανάλογη χρηματική αμοιβή.

Στην τρίτη υποομάδα συμμετείχαν 10 από τους κατηγορούμενους, δραστηριοποιούμενη στη διακίνηση ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου των Αθηνών, με αρχηγό 21χρονο αλλοδαπό, ο οποίος συντόνιζε την διακίνηση των ναρκωτικών ακόμα και σε σχολικά συγκροτήματα.

Για αυτό τον λόγο μάλιστα, είχε στρατολογήσει δύο ανήλικους αλλοδαπούς.

Η ομάδα χρησιμοποιούσε ως χώρους διακίνησης, μισθωμένα διαμερίσματα στο κέντρο των Αθηνών.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share