Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Απογραφή 2021: Τέλος χρόνου για την αυτοαπογραφή - Τι ισχύει για όσους δεν προλάβουν

Λήγει σήμερα η διορία - Πως θα συνεχιστεί η διαδικασία

13 Δεκεμβρίου 2021 14:29
Απογραφή 2021: Τέλος χρόνου για την αυτοαπογραφή - Τι ισχύει για όσους δεν προλάβουν
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τέλος χρόνου για την ηλεκτρονική απογραφή των πολιτών καθώς σήμερα Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου, λήγει η σχετική διορία. Η διαδικασία ωστόσο της Απογραφής 2021 θα συνεχιστεί καθώς αρκετοί δεν πρόλαβαν ή αντιμετώπισαν προβλήματα και δεν προχώρησαν στην αυτοαπογραφή. Ενώ, αν δεν έλαβες τον φάκελο απογραφής, δες εδώ τι πρέπει να κάνεις.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της ΕΛΣΤΑΤ, για όσους δεν προλάβουν τη σημερινή διορία η Απογραφή θα γίνει με προσωπική συνέντευξη ενώ έχει ξεκαθαριστεί πως δεν θα δοθεί νέα παράταση.

Υπενθυμίζεται ότι όποιος προλάβει τη σημερινή διορία μπαίνει αυτόματα στην κλήρωση 50 αργυρών νομισμάτων που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή την περασμένη εβδομάδα.

Τα συλλεκτικά νομίσματα φέρουν στην μία όψη το σήμα της ΕΛΣΤΑΤ και στην άλλη το λογότυπο της Απογραφής Πληθυσμού-Κατοικιών 2021, την ονομαστική του αξία, το εθνόσημο και περιμετρικά τις λέξεις «Ελληνική Δημοκρατία» και «2021 Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών».

Το νόμισμα είναι διαμέτρου 30 χιλ., βάρους 10 γρ., είναι κατασκευασμένο από άργυρο (Ag) 92,5% και ως προς την ποιότητα εκτύπωσής του σημειώνεται ότι είναι επιμελημένης κοπής (proof).

Οι αναλυτικές οδηγίες για τη διαδικασία για όσους προλάβουν

Για όσους τώρα επιθυμούν για το υπόλοιπο της ημέρας να απογραφούν ηλεκτρονικά, σύμφωνα με τις οδηγίες της ΕΛΣΤΑΤ, η Απογραφή 2021 γίνεται ως εξής:

Οι πολίτες έχουν λάβει μήνυμα με τα παρακάτω.

Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών 2021 / Ελληνική Στατιστική Αρχή

Αποδέκτης/τρια: ***** Username: *****

Ηλεκτρονική Αυτοαπογραφή:

  • Ένας Απογραφέας της ΕΛΣΤΑΤ έχει παραδόσει στην κατοικία σας έναν κλειστό ανώνυμο φάκελο που περιέχει τον «Μοναδικό Κωδικό Απογραφής» της κατοικίας.
  • Ένας εκπρόσωπος του νοικοκυριού σας, έχοντας τον «Μοναδικό Κωδικό Απογραφής» και τον κωδικό του στο TAXISnet μπορεί να επισκεφτεί την ψηφιακή πύλη www.gov.gr και να απογράψει την κατοικία και όλα τα μέλη του νοικοκυριού.
  • Εάν χρειαστείτε βοήθεια μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά απευθείας με τον Απογραφέα στον οποίο έχει ανατεθεί η κατοικία σας στο τηλέφωνο που εσωκλείεται στον φάκελο που σας έχει παραδοθεί ή στο τηλεφωνικό κέντρο της ΕΛΣΤΑΤ για την απογραφή στο 211-1212032.

Ερωτηματολόγιο Απογραφής Πληθυσμού-Κατοικιών 2021

Κατά τη διενέργεια της Απογραφής Πληθυσμού-Κατοικιών, καταγράφονται, σύμφωνα με το Νόμο 4772/2021 (ΦΕΚ 17/Α΄/05-02-2021), στοιχεία που συντελούν στη συλλογή δεδομένων για τα ακόλουθα:

  • την καταμέτρηση του Μόνιμου Πληθυσμού της Χώρας, δηλαδή των κατοίκων που διαμένουν μόνιμα σε κάθε Περιφέρεια, Περιφερειακή Ενότητα, Δήμο, Δημοτική Ενότητα, Κοινότητα και αυτοτελή οικισμό,
    ανεξαρτήτως ιθαγένειας και καθεστώτος διαμονής,
  • την καταμέτρηση του Νόμιμου Πληθυσμού της Χώρας, δηλαδή των δημοτών κάθε Δήμου και Δημοτικής Ενότητας, που έχουν ελληνική υπηκοότητα και διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα,
  • τη συλλογή στοιχείων σχετικά με τη σύνθεση των νοικοκυριών και των πυρηνικών οικογενειών, αναφορικά με τον αριθμό των μελών τους,
  • τη συλλογή στοιχείων σχετικά με τα δημογραφικά, κοινωνικά, εκπαιδευτικά και οικονομικά χαρακτηριστικά του μόνιμου πληθυσμού,
  • την καταμέτρηση του αριθμού των κατοικιών κατά είδος (κανονικές ή μη κανονικές κατοικίες) και η συλλογή στοιχείων αναφορικά με τα κύρια χαρακτηριστικά και τις ανέσεις τους,
  • τη συλλογή στοιχείων σχετικά με τη μετανάστευση, εισερχόμενη και εξερχόμενη.

Ακολουθούν τα αρχεία pdf με το προβλεπόμενο ερωτηματολόγιο:

Δελτίο Απογραφής Ατόμου

Δελτίο Απογραφής Κατοικίας-Νοικοκυριού

Δελτίο Απογραφής Ατόμων που έχουν τη συνήθη διαμονή τους στο εξωτερικό

Δελτίο Απογραφής Συλλογικού καταλύματος και ειδικών χώρων ​

Δελτίο Απογραφής Ατόμου που διαμένει σε συλλογικό κατάλυμα

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share