Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός - Ήπειρος: Στο νοσοκομείο ο Ηγούμενος της Μολυβδοσκέπαστης – Θετικοί βρέθηκαν και ανεμβολίαστοι μοναχοί

Στην Ιερά Μονή σήμανε συναγερμός

13 Δεκεμβρίου 2021 12:01
Κορωνοϊός - Ήπειρος: Στο νοσοκομείο ο Ηγούμενος της Μολυβδοσκέπαστης – Θετικοί βρέθηκαν και ανεμβολίαστοι μοναχοί
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στο Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων "Χατζηκώστα" μεταφέρθηκε το πρωί της Κυριακής (12/12) ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Μολυβδοσκεπάστης στην Ήπειρο, καθώς διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα epiruspost.gr, στο νοσοκομείο διακομίστηκαν και δύο μοναχοί από το ίδιο μοναστήρι, οι οποίοι ήταν επίσης θετικοί στον ιό.

Στο νοσοκομείο ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας - Καθυστέρησε την μεταφορά του γιατί αρνούνταν να νοσηλευτεί!

κορωνοιοσ-ηπειροσ

Μάλιστα, ο Ηγούμενος μετά από τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε, κρίθηκε απαραίτητο να νοσηλευτεί στις κλίνες Covid. Ωστόσο, η κατάσταση των δύο μοναχών ήταν καλύτερη και δεν θα χρειαστεί να παραμείνουν για νοσηλεία.

Βέβαια, όπως ήταν αναμενόμενο, οι υπόλοιποι μοναχοί στη Μολυβδοσκέπαστη βρίσκονται σε καραντίνα και το μοναστήρι έχει κλείσει για το κοινό.

Να σημειωθεί ότι τόσο ο Ηγούμενος, όσο και οι μοναχοί που έχουν νοσήσει, είναι ανεμβολίαστοι.

Κορωνοϊός: Δραματική αύξηση σε εισαγωγές στα νοσοκομεία και μολύνσεις

Ραγδαία αύξηση παρατηρείται στους δείκτες μολύνσεων από τον κορωνοϊό, καθώς και των εισαγωγών στα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ, ενώ θυμίζουμε πως η κυβέρνηση είχε δηλώσει χθες (11/11) πως αν εξακολουθήσει να επιβαρύνεται με αυτόν τον ρυθμό το σύστημα υγείας, θα προχωρήσει πολύ άμεσα στην επίταξη ιδιωτών ιατρών.

Παρόλα αυτά οι εμβολιασμοί αυξάνονται, γεγονός που μπορεί να ανακόψει το κύμα της πανδημίας. Το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου προγραμματίστηκαν 250.000 ραντεβού πρώτης δόσης, κυρίως στην Βόρεια Ελλάδα.

κορωνοιοσ-ηπειροσ

Από τους σχεδόν 3.700 νοσηλευόμενους λόγω κορωνοϊού, οι 480 ασθενείς με λοίμωξη κορωνοϊού εισήχθησαν στα νοσοκομεία από το βράδυ της Τετάρτης ως χθες (11/11) μετατρέπονται σε μέγγενη για το ΕΣΥ, που δυσχεραίνουν βασανιστικά την κανονική λειτουργία του.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η αντοχή των νοσοκομείων, συνυπολογιζόμενης της στήριξης που προσφέρει ήδη ο ιδιωτικός τομέας, θα δοκιμαστεί ακόμη πιο σκληρά μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου, αποτέλεσμα της τωρινής εκθετικής αύξησης των κρουσμάτων της επιδημίας, ενώ ουδείς ακόμη μπορεί να προδιαγράψει την πορεία της επιδημίας ενόσω βαδίζουμε στην τελική ευθεία προς τα Χριστούγεννα.

Την ίδια στιγμή, ακριβώς αυτή η επέλαση του κορωνοιού -που αποτυπώθηκε με αύξηση κατά 50% στις νέες μολύνσεις μέσα στην τελευταία εβδομάδα- αλλά και η αυξημένη ροή ασθενών με σοβαρή νόσο covid-19 προς τα νοσοκομεία αποτελούν κινητήριο δύναμη για αξιοσημείωτο αριθμό ανθρώπων, ώστε να προγραμματίσουν το ραντεβού για εμβολιασμό.

κορωνοιοσ-ηπειροσ

Ο κορωνοιός σφυροκοπά τη Μακεδονία και τη Θράκη, εξαιτίας της χαμηλής εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού τους, γεγονός που αποτυπώνεται με τον πιο βαρύ τρόπο στους επιδημιολογικούς δείκτες. Χθες το 45% των συνολικών νέων εισαγωγών ατόμων με Covid -19 έγιναν στα νοσοκομεία της βόρειας Ελλάδας, παρότι η περιοχή αντιπροσωπεύει το 25% του πληθυσμού της χώρας.

Στα νοσοκομεία της από τον περασμένο μήνα νοσηλεύεται σταθερά το 40% του συνόλου των νοσηλευομένων COvid στο ΕΣΥ. Ο αριθμός των διασωληνωμένων, ανεμβολίαστων στην πλειονότητά τους, έφθανε χθες τους 195, σε Μακεδονία και Θράκη, μόλις δύο λιγότεροι από τους ασθενείς με covid στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) της Αττικής.

«Γενικά το ΕΣΥ πιέζεται πάρα πολύ αυτή τη στιγμή. Έχουμε 124 νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα, σχεδόν σε όλα λειτουργούν τμήματα Covid και λειτουργούν και όλα τα υπόλοιπα τμήματα. Τα τμήματα Covid που λειτουργούν μεταφράζονται σε διπλάσια, τριπλάσια και πολλές φορές τετραπλάσια δουλειά για τους γιατρούς που βρίσκονται μέσα σε αυτά», τόνισε κατά τη χθεσινή ενημέρωση για την επιδημία, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, κυρία Μίνα Γκάγκα.

κορωνοιοσ-ηπειροσ

Έδωσε μάλιστα ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για την πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία: «Είναι ένα πολύ μεγάλο φορτίο, όχι μόνο γιατί είναι πολύ περισσότερα τα κρούσματα, αλλά γιατί είναι πολύ βαρύτερα τα κρούσματα. Χρειάζονται όλοι οξυγονοθεραπεία με αποτέλεσμα οι δεξαμενές των νοσοκομείων για το οξυγόνο να αδειάζουν μέσα σε μία ημέρα αντί σε μία ή σε δύο εβδομάδες που άδειαζαν παλαιότερα. Είναι μία πολύ μεγάλη πίεση» κατέληξε. Η υπουργός ωστόσο, ανέφερε ότι ο ρυθμός του εμβολιασμού έχει αυξηθεί σημαντικά στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, γεγονός πολύ θετικό.

Υπενθύμισε μάλιστα με νόημα το παράδειγμα της Πορτογαλίας, η οποία από την εκτός ελέγχου επιδημία που βίωσε στην αρχή του έτους οδηγήθηκε συντεταγμένα στην εκστρατεία για τη θωράκιση του πληθυσμού της, και πλέον αντιμετωπίζει από θέση ισχύος και ανοσίας το νέο επιδημικό κύμα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share