Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Θρίλερ στο Μενίδι: Άνδρας κρατούσε όμηρο και απειλούσε να σκοτώσει τη μητέρα του - Τραυμάτισε με μαχαίρι αστυνομικό

Ο δράστης τελεί υπό κράτηση

13 Δεκεμβρίου 2021 07:39
Θρίλερ στο Μενίδι: Άνδρας κρατούσε όμηρο και απειλούσε να σκοτώσει τη μητέρα του - Τραυμάτισε με μαχαίρι αστυνομικό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ακόμη ένα περιστατικό "θρίλερ" σημειώθηκε στο Μενίδι τα ξημερώματα της Δευτέρας (13/12), με πρωταγωνιστή άνδρα που κρατούσε όμηρο τη μητέρα του!

Έγκλημα στην Κυπαρισσία: Βρέθηκε νεκρός ο Ρουμάνος που κατηγορούνταν για το «τσιμέντωμα» της φίλης του

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τη 1:00 τα ξημερώματα όταν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, γείτονες ειδοποίησαν την αστυνομία, ότι ένας άνδρας με σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα κρατά όμηρο μέσα στο σπίτι του τη μητέρα του, απειλεί ότι θα τη σκοτώσει και δεν την αφήνει να φύγει.

μενιδι-αστυνομια

Άμεσα στο σημείο έφτασαν ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., ανάμεσά τους η ομάδα ΟΠΚΕ, καθώς επίσης και διαπραγματευτές.

Ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις με το συγκεκριμένο άτομο, κατάφεραν να πείσουν το άτομο να αφήσει τη μητέρα του και τη ώρα που απεγκλωβίστηκε η γυναίκα, ένας αστυνομικός μπήκε στο διαμέρισμα και μαχαιρώθηκε από τον δράση.

Ο αστυνομικός φέρει δύο, ευτυχώς όχι σοβαρά, τραύματα. Συνάδελφοί του συνέλαβαν τον δράστη, που τελεί υπό κράτηση σε αστυνομικό τμήμα.

Ήπειρος: Οικογενειακή εγκληματική οργάνωση έκανε 35 διαρρήξεις

Δέκα άνδρες και δύο γυναίκες, όλοι Έλληνες οι οποίοι συνδέονταν με συγγένεια, αποτελούσαν την οικογενειακή σπείρα που έκανε 35 διαρρήξεις από το Μάιο του 2020 σε σπίτια σε περιοχές των Ιωαννίνων, της Πρέβεζας, της Άρτας και της Λευκάδας, με τη λεία της να υπερβαίνει τα 400.000 ευρώ! Νωρίτερα, άλλη μία είδηση για διάρρηξη έγινε γνωστή, αυτή στο σπίτι του Ματιέ Βαλμπουενά.

Χρειάστηκε ευρύτατη επιχείρηση στις περιοχές αυτές, υπό τον συντονισμό της Ασφάλειας Ιωαννίνων και με τη συμμετοχή αστυνομικών από την Πρέβεζα, την Άρτα και την Θεσσαλονίκη, για να συλληφθούν συνολικά επτά μέλη της, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη πέντε. Την ηγετική ομάδα αποτελούσαν τρεις άνδρες, ο ένας από τους οποίους είχε αρχηγικό ρόλο, ενώ ένας άνδρας και οι δύο γυναίκες είχαν υποστηρικτικό ρόλο, παρέχοντας οχήματα για να χρησιμοποιηθούν στις κλοπές.

μενιδι-αστυνομια

Τα μέλη της σπείρας αναζητούσαν πληροφορίες για μελλοντικούς στόχους στον τόπο κατοικίας τους, αλλά και σε άλλες περιοχές. Όταν τον εντόπιζαν, έκαναν κατόπτευση, βεβαιώνονταν ότι οι ένοικοι απουσίαζαν χτυπώντας επίμονα τα κουδούνια και στη συνέχεια έκαναν την διάρρηξη αρπάζοντας χρηματικά ποσά, κοσμήματα και άλλα τιμαλφή. Μάλιστα, ο «τσιλιαδόρος» τους παρακολουθούσε τις κινήσεις της Αστυνομίας με ασύρματο πομποδέκτη συντονισμένο στις συχνότητές της. Μετά από κλοπές με μεγάλη λεία, έκρυβαν τα κλοπιμαία σε «καβάντζες» και έκαναν... διακοπές σε τουριστικά καταλύματα!

Ανάμεσα στις 35 διαρρήξεις που διέπραξε η σπείρα και τους απέφεραν 400.000 ευρώ, ήταν και η κλοπή τριών χρηματοκιβωτίων που περιείχαν συνολικά 49.000 ευρώ, ενώ μόνο από ένα σπίτι άρπαξαν μετρητά και τιμαλφή αξίας άνω των 160.000 ευρώ Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν 8.450 ευρώ, διάφορα κοσμήματα και τιμαλφή, μια ξιφολόγχη, μια σιδερογροθιά, δυο φυσίγγια και τρεις κάλυκες πολεμικού τυφεκίου, 20 κινητά, ένας φορητός πομποδέκτης, μια βαριοπούλα, μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μια ηλεκτρονική ζυγαριά και τρία οχήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ο οποίος άσκησε διώξεις σε βάρος τους και σε βάρος των ταυτοποιημένων συνεργών τους για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές, ξέπλυμα "μαύρου" χρήματος και παραβάσεις περί όπλων, ναρκωτικών και ραδιοσυχνοτήτων. Η έρευνα της Ασφάλειας Ιωαννίνων συνεχίζεται για την εξιχνίαση και άλλων διαρρήξεων που ενδέχεται να διέπραξε σπείρα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share