Κυριακή, 29 Μαΐου 2022

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τηλεφώνημα στον Ανδρουλάκη, για να τον συγχαρεί για τη νίκη

Ο Νίκος Ανδρουλάκης από την πλευρά του, ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό

12 Δεκεμβρίου 2021 21:58
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τηλεφώνημα στον Ανδρουλάκη, για να τον συγχαρεί για τη νίκη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μετά την ανάδειξη του Νίκου Ανδρουλάκη, σε νέου πρόεδρου στο ΚΙΝΑΛ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, του τηλεφώνησε για να τον συγχαρεί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με το Νίκο Ανδρουλάκη και αφού τον συνεχάρη για την νίκη του, ζήτησε να έχουν συνάντηση.

 Κυριάκος Μητσοτάκης: Τηλεφώνημα στον Ανδρουλάκη, για να τον συγχαρεί για την νίκη

Ο Νίκος Ανδρουλάκης από την πλευρά του, ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό.

Όπως είναι γνωστό, ο εκλεγμένος πλέον πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής είχε δεχθεί νωρίτερα τα τηλεφωνικά συγχαρητήρια του αντιπάλου του στον β΄ γύρο, Γιώργου Παπανδρέου, όπως και του Ανδρέα Λοβέρδου, o οποίος μάλιστα έστειλε μήνυμα για «μεγάλο ΠΑΣΟΚ».

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Μαζική συγκέντρωση για ψήφο - Οι πρώτες δηλώσεις Παπανδρέου - Ανδρουλάκη

Το νέο αρχηγό του Κινήματος Αλλαγής θα κληθούν να ψηφίσουν σήμερα οι φίλοι και τα μέλη του κόμματος, σε μια διαδικασία που ξεκίνησε στις 07.00 και θα ολοκληρωθεί δώδεκα ώρες αργότερα, στις 19.00, επιλέγοντας ανάμεσα στον Γιώργο Παπανδρέου και τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές έχουν όλοι όσοι ψήφισαν στον πρώτο γύρο ενώ αυτή τη φορά δε θα πληρώσουν το αντίτιμο των 3 ευρώ!

Γιώργος Παπανδρέου vs Νίκος Ανδρουλάκης, λοιπόν, σε μια μάχη στην οποία υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί.

Ο νυν ευρωβουλευτές φαντάζει τη δεδομένη στιγμή ως ο… επόμενος αρχηγός του κόμματος εκτός εάν υπάρξει η μεγάλη ανατροπή, στην οποία ελπίζει η πλευρά Παπανδρέου – εξου άλλωστε και δεν πέταξε λευκή πετσέτα από τον πρώτο γύρο αποφασίζοντας να παίξει τα ρέστα του στον δεύτερο!

Και πράγματι ο Γιώργος Παπανδρέου άλλαξε τη στρατηγική του, εξαπέλυσε τα πυρά του, ακόμα και με χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, για τα οποία επικρίθηκε από μεγάλη μερίδα των στελεχών του κόμματος. Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστήριξαν ότι δε θα έπρεπε να βγει τόσο «σκληρά» στην επίθεση, την στιγμή ειδικά που το κόμμα έδειχνε να παίρνει τα πάνω. Ωστόσο, το επιτελείο του Γ. Παπανδρέου (που αποτελείται από έμπειρα στελέχη) γνωρίζει ότι το «σκληρό ρόκ» έχει στο παρελθόν αποτελέσει συνταγή επιτυχίας.

Ο νικητής και η επόμενη ημέρα

Το κλείσιμο της κάλπης σίγουρα θα δημιουργήσει νέα δεδομένα όποιος κι αν είναι ο τελικός νικητής. Ήδη από τη Δευτέρα ο νέος πρόεδρος θα έχει να λάβει αποφάσεις δύσκολες που κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει που θα οδηγήσουν. Το κλίμα ειδικά μεταξύ του Ν. Ανδρουλάκη και του Γ. Παπανδρέου δεν μοιάζει ιδιαίτερα «συντροφικό» ενώ κανείς στην εξίσωση θα πρέπει να βάλει και τον Α. Λοβέρδο, ο οποίος ειδικά με τον Γ. Παπανδρέου έχει τεράστιες ιδεολογικές κι όχι μόνο διαφορές. Υπό αυτά τα δεδομένα, η επόμενη μέρα για το Κίνημα Αλλαγής ίσως να μην είναι στρωμένη για ροδοπέταλα, όπως βέβαια και οι δύο υποψήφιοι αρχηγοί γνωρίζουν καλά…

Ν. Ανδρουλάκης: «Ζητώ καθαρή εντολή»

Στο εκλογικό Τμήμα που λειτουργεί στο εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου προσήλθε λίγο μετά τις 11.30 το πρωί ο υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ και πρώτος σε ψήφους στον α' γύρο, έγινε δεκτός με χειροκροτήματα από υποστηρικτές του ενώ μετά την ψήφο του προχώρησε σε δήλωση προς τους δημοσιογράφους επισημαίνοντας ότι ζητά από τους δημοκρατικούς πολίτες «καθαρή εντολή για να κάνουμε ξανά περήφανη τη δημοκρατική παράταξη».

Συγκεκριμένα ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε ότι «σήμερα ενώνονται όνειρα, ελπίδες και προσδοκίες όλων των γενεών». Επίσης επισήμανε την ανάγκη ώστε να υπάρξει ξανά μεγάλη συμμετοχή από προοδευτικούς δημοκράτες και κατέληξε υπογραμμίζοντας ότι «ζητώ καθαρή εντολή για να κάνουμε ξανά περήφανη τη δημοκρατική παράταξη».

Γ. Παπανδρέου: "Σήμερα καλούμαστε να επιλέξουμε μια ισχυρή ηγεσία"

Πριν λίγα λεπτά, ο Γιώργος Παπανδρέου προσήλθε στο δημαρχείο της Νίκαιας όπου και ψήφισε. Ο υποψήφιος αρχηγός τόνισε: «Την περασμένη Κυριακή στείλαμε το μήνυμα για μία μεγάλη δημοκρατική παράταξη. Σήμερα καλούμαστε να επιλέξουμε μια ισχυρή ηγεσία για ισχυρή παρουσία στη Βουλή. Αύριο έχουμε δουλειά και νέους αγώνες».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share