Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Λαμία: Πλημμύρισε ο Σπερχειός και «κατάπιε» την πόλη - Η συγκλονιστική προσπάθεια απεγκλωβισμού πολιτών στο χωριό Κόμμα

Τους μάζευαν με βάρκες και τους σήκωναν στις πλάτες τους

12 Δεκεμβρίου 2021 09:29
Λαμία: Πλημμύρισε ο Σπερχειός και «κατάπιε» την πόλη - Η συγκλονιστική προσπάθεια απεγκλωβισμού πολιτών στο χωριό Κόμμα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Εικόνες βιβλικής καταστροφής καταγράφηκαν για ακόμη μια φορά στην χώρα μας, με τη Λαμία να πέφτει «θύμα» της υπερχείλισης του Σπερχειού ποταμού, ο οποίος έφτασε σε σημείο να θέσει σε κατάσταση ανάγκης το χωριό Κόμμα, για να ξεκινήσει επιχείρηση απεγκλωβισμού.

Συγκεκριμένα, στελέχη της 7ης ΕΜΑΚ επενέβησαν χρησιμοποιώντας βάρκες, προκειμένου να απεγκλωβίσει τους κατοίκους που βρίσκονται εντός των οικιών τους, τη στιγμή που η Πολιτική Προστασία συνεχίζει να προειδοποιεί για καταστροφές.

Οι συγκλονιστικές εικόνες διάσωσης στο Κόμμα

Νωρίτερα περίπου στις 4 το πρωί, όχημα με δύο επιβάτες εγκλωβίστηκε μετά την αερογέφυρας και χρειάστηκε η επέμβαση των πυροσβεστών για να απομακρυνθούν με ασφάλεια.

«Το ποτάμι δέχτηκε μεγάλο όγκο νερού από τη δυτική Φθιώτιδα και πλημμύρισε. Σε συνεννόηση με την Περιφέρεια εκκενώνουμε το χωριό με τη βοήθεια της ΕΜΑΚ και των πυροσβεστών. Είμαστε όλοι εδώ από τις 5 το πρωί. Η κατάσταση είναι δύσκολη και προσπαθούμε πρώτα και πάνω απ όλα να μην κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές…», είπε στο LamiaReport ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share