Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

"SOS" στο Αγρίνιο: Εκκενώνεται οικισμός λόγω της κακοκαιρίας

Ανέβηκε η στάθμη του νερού στη λίμνη Λυσιμαχεία

11 Δεκεμβρίου 2021 15:09
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν το Αγρίνιο, από τα ξημερώματα του Σαββάτου, είχε ως αποτέλεσμα την άνοδο της στάθμης του νερού στη λίμνη Λυσιμαχεία. Για τον λόγο αυτό, το μεσημέρι του Σαββάτου, ο δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου έδωσε εντολή άμεσης εκκένωσης του οικισμού Καμαρετσέικα Ζευγαρακίου.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαναστασίου, η εκκένωση είναι προληπτική και δεν υπάρχει κάποιος άμεσος κίνδυνος για τους κατοίκους και τις περιουσίες τους. Με την ευκαιρία διάβασε εδώ για την "φονική" κακοκαιρία στις ΗΠΑ.

 'SOS' στο Αγρίνιο: Εκκενώνεται οικισμός λόγω της κακοκαιρίας

Η ανακοίνωση του Δήμου Αγρινίου

«Με απόφαση του Δημάρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου εκκενώνεται προληπτικά ο οικισμός Καμαρετσέικα Ζευγαρακίου λόγω της ανόδου της στάθμης του νερού στη λίμνη Λυσιμαχεία».

Η κακοκαιρία έχει ξεκινήσει την επέλασή της από τα ξημερώματα του Σαββάτου, ενώ όσο περνάει η ώρα κι άλλες περιοχές μπαίνουν στο «μάτι» της. Κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας είναι οι ισχυροί νοτιάδες που θα φτάνουν σε ένταση τα 8-9 μποφόρ, πρόσκαιρα και τα 10, τόσο στα πελάγη αλλά ακόμα και στην Αττική.

Ισχυρές βροχές σημειώνονται από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, σύμφωνα με το meteo.gr, καθώς ένα βαρομετρικό χαμηλό πλησιάζει από δυτικά τη χώρα μας. Να σημειώσουμε ότι έχουν ξεκινήσει και οι πρώτες χιονοπτώσεις σε Φλώρινα και Κοζάνη, στα ορεινά των δύο περιοχών.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share