Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ανακοινώνει μόνιμη πρόσληψη 4.000 ιερέων

Για πρώτη φορά θα παραστεί πρωθυπουργός σε συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου

10 Δεκεμβρίου 2021 22:38
Κυριάκος Μητσοτάκης: Ανακοινώνει μόνιμη πρόσληψη 4.000 ιερέων
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να ανακοινώσει τη μονιμοποίηση περίπου 4.000 ιερέων κατά τη Συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή θα είναι πρώτη φορά που θα παραστεί πρωθυπουργός σε συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Όπως ανακοινώθηκε από την Εκκλησία της Ελλάδος, την ερχόμενη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου «συνέρχεται η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, της 165ης Συνοδικής Περιόδου, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου προκειμένου να ασχοληθεί με τα θέματα της Ημερησίας Διατάξεως.

Στο δεύτερο μέρος της Συνεδρίας θα παραστεί ο Εξοχώτατος Πρόεδρος της Ελληνικής Κυβερνήσεως κ. Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από την Ερίτιμο Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως».

μητσοτάκης μόνιμη πρόσληψη ιερέων

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, ο πρωθυπουργός ετοιμάζεται να ανακοινώσει τη μονιμοποίηση 4.000 περίπου ιερέων. Συγκεκριμένα, προβλέπεται η προώθηση νομοθετικής ρύθμισης ώστε να συσταθούν επιπλέον 4.000 οργανικές θέσεις ιερέων, τις οποίες θα καταλάβουν υπηρετούντες εφημέριοι των ναών, οι οποίοι μονιμοποιούνται. Σημειώνεται ότι περίπου 10.000 κληρικοί μισθοδοτούνται σήμερα.

Σε αυτό το πλαίσιο μόνο τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η συνάντηση που είχε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, καθώς φαίνεται ότι συζήτησαν τις τελευταίες λεπτομέρειες για τη μονιμοποίηση των 4.000 ιερέων.

Σύμφωνα με πληροφορίες συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, το θέμα της πανδημίας ενόψει Χριστουγέννων, ο τρόπος με τον οποίο θα λειτουργήσουν οι ναοί και η πορεία των εμβολιασμών.

Επίσης ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος παρέδωσε ένα υπόμνημα στον πρωθυπουργό με τα χρονίζοντα εκκρεμή ζητήματα που άπτονται των σχέσεων πολιτείας και εκκλησίας


 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share