Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Μήνυμα 112 εν όψει κακοκαιρίας σε Ιόνιο, Ήπειρο, Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο

Αναμένονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

10 Δεκεμβρίου 2021 20:24
Μήνυμα 112 εν όψει κακοκαιρίας σε Ιόνιο, Ήπειρο, Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα από τα ξημερώματα του Σαββάτου 11/12 στάλθηκε μέσω του 112 σε κατοίκους των νησιών του Ιονίου αλλά και της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου, καλώντας τους να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Προειδοποίηση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή σας από τα ξημερώματα του Σαββάτου. Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ

«Συναγερμό» έχει σημάνει η ΕΜΥ για την επερχόμενη κακοκαιρία, κάνοντας πλέον λόγο για επικίνδυνα φαινόμενα, σε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε την Πέμπτη 9/12.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από την ΕΜΥ, «το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εκδόθηκε την Πέμπτη (9-12-2021) τροποποιείται και αναβαθμίζεται σε δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς τα προβλεπόμενα ύψη βροχής για το Σάββατο (11-12-2021) είναι πολύ υψηλά στο Ιόνιο και σε μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας».

Παράλληλα στα πελάγη θα πνέουν θυελλώδεις νότιοι-νοτιοδυτικοί άνεμοι που πρόσκαιρα θα φτάσουν τα 8 με 9 μποφόρ κυρίως στο Αιγαίο.

Ποιες περιοχές θα «χτυπηθούν»

Η ΕΜΥ διευκρινίζει ότι αναφορικά με τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα θα επηρεάσουν:

Α. Από τα ξημερώματα του Σαββάτου το Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά. Βαθμιαία το κύμα της κακοκαιρίας θα επηρεάσει την Πελοπόννησο καθώς και τα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς, ενώ το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Β. Τις απογευματινές και βραδινές ώρες την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο, με εξασθένηση από τα ξημερώματα της Κυριακής.

Γ. Σημειώνεται ότι το πέρασμα της διαταραχής από την ανατολική Στερεά (Εύβοια και Αττική) προσδιορίζεται τις απογευματινές – πρώτες βραδινές ώρες του Σαββάτου, χωρίς να προβλέπονται ιδιαίτερα μεγάλα ύψη βροχής.



 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share