Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ηράκλειο: Χειροπέδες σε ανεμβολίαστο που πήγε σε καφετέρια με ταυτότητα και πιστοποιητικό άλλου

Τετραψήφιο πρόστιμο για τον ίδιο και τον ιδιοκτήτη του μαγαζιού

10 Δεκεμβρίου 2021 12:35
Ηράκλειο: Χειροπέδες σε ανεμβολίαστο που πήγε σε καφετέρια με ταυτότητα και πιστοποιητικό άλλου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε ένας 40χρονος άνδρας στο Ηράκλειο, αφού αν και ανεμβολίαστος, προσπάθησε να ξεγελάσει τις Αρχές και να διασκεδάσει σε καφετέρια.

Θυμίζουμε επίσης, πως πλέον είναι επίσημο, η διάρκεια του πιστοποιητικού νόσησης μειώνεται στους 3 μήνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretalive.gr, ο 40χρονος βρισκόταν σε καφετέρια της κρητικής πόλης, όταν ξαφνικά του έγινε έλεγχος, του ζητήθηκε να επιδείξει αστυνομική ταυτότητα και πιστοποιητικό εμβολιασμού και οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως αμφότερα ανήκαν σε άλλο πρόσωπο!

συλληψη-πιστοποιητικο

Ο συγκεκριμένος άνδρας πλέον καλείται να πληρώσει πρόστιμο 3.000 ευρώ, ενώ στον ιδιοκτήτη της επιχείρησης επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ και 15 ημέρες αναστολή λειτουργίας.

Σε όλο το νησί της Κρήτης, χθες (8/12) έγιναν 2.280 έλεγχοι.

Έρχεται λήξη στα πιστοποιητικά νόσησης και εμβολιασμού: Οι νέοι κανόνες - Ποιοι πρέπει να προσέξουν

Εν μέσω πανδημίας του κορωνοϊού, αποφασίστηκε την Τετάρτη (08/12) αλλαγή στις ημερομηνίες λήξης τόσο του πιστοποιητικού εμβολιασμού όσο και του πιστοποιητικού νόσησης της COVID-19.

Πότε θα λήγουν πια τα πιστοποιητικά νόσησης και εμβολιασμού

Το πιστοποιητικό νόσησης θα λήγει στους τρεις μήνες από έξι που ίσχυε μέχρι σήμερα εν μέσω και των φόβων για τη μετάλλαξη Όμικρον του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, οι ειδικοί της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων ζήτησαν από τη νέα χρονιά τα πιστοποιητικά νόσησης να λήγουν ακριβώς στους τρεις μήνες, κάτι που έκανε δεκτό το Υπουργείο Υγείας.

Χαρακτηριστικά, σε σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας αναφέρεται: «Μετά από εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας για μείωση του χρόνου ισχύος του πιστοποιητικού νόσησης από τους 6 μήνες στους 3 μήνες, θα ακολουθήσει σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για την εφαρμογή των μέτρων, η οποία θα εξειδικεύσει τον τρόπο υλοποίησης της 3μηνης ισχύος, καθώς και νομοθετική τροπολογία για τις ειδικές κατηγορίες».

Ακόμα, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, τα πιστοποιητικά νόσησης που εκδόθηκαν μέχρι τις 30 Οκτωβρίου 2021, οι ειδικοί προτείνουν λήξη στις 31 Ιανουαρίου του 2022.

πιστοποιητικο-κρητη

Εξετάζεται πιστοποιητικό εμβολιασμού δύο ταχυτήτων

Από τις 13 Δεκεμβρίου, εξετάζεται η θέσπιση πιστοποιητικού εμβολιασμού κατά της νόσου COVID-19 δύο ταχυτήτων.

Χαρακτηριστικά, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του STAR, για τους άνω των 60 ετών το πιστοποιητικό εμβολιασμού να λήγει στους επτά μήνες και για όλους τους υπόλοιπους να λήγει στους εννέα μήνες μετά τη δεύτερη δόση.

Η λήξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού σημαίνει ότι από την κατηγορία του εμβολιασμένου κάποιος εντάσσεται, πλέον, στην κατηγορία του ανεμβολίαστου, με τα rapid tests και τους περιορισμούς που συνεπάγονται.

Επισημαίνεται ότι τα πιστοποιητικά εμβολιασμού 150.000 πολιτών άνω των 60 ετών που δεν πραγματοποίησαν την τρίτη δόση κατά της νόσου COVID-19 εντός του προβλεπόμενου επτάμηνου.

Ως εκ τούτου, όσοι δεν θα έχουν έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού ή είναι ανεμβολίαστοι, δεν θα μπορούν, από τη Δευτέρα (13/12), στους εσωτερικούς χώρους εστίασης, ψυχαγωγίας και άθλησης.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share