Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2023

Κρούει τον κώδωνα ο Σάκης Αρναούτογλου: «Πολύ μεγάλη προσοχή στις ραγδαιότητες, έρχονται μέχρι και κατολισθήσεις»!

Ραγδαία η επιδείνωση... σε δύο δόσεις

9 Δεκεμβρίου 2021 17:47
Κρούει τον κώδωνα ο Σάκης Αρναούτογλου: «Πολύ μεγάλη προσοχή στις ραγδαιότητες, έρχονται μέχρι και κατολισθήσεις»!
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ο Σάκης Αρναούτογλου κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τον καιρό, με τον ίδιο να ζητά προσοχή από άπαντες σε όλες τις περιοχές της χώρας για τα έντονα φαινόμενα, που αναμένεται να σημειωθούν.

Ο έμπειρος μετεωρολόγος αναφέρει, ότι θα υπάρξουν δύο ραγδαίες επιδεινώσεις των συνθηκών, με την πρώτη να είναι… εξπρές την Παρασκευή (10/12), με μπόρες, βροχές και καταιγίδες. Παράλληλα, οι άνεμοι θα φτάσουν μέχρι και τα 9 μποφόρ, με τις χιονοπτώσεις να σημειώνονται επίσης μέχρι και κάτω από τα 1.000 μέτρα. Από το μεσημέρι, όμως, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σιγά σιγά μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής.

Στην Αττική, παράλληλα, θα υπάρξει ένα δυνατό πέρασμα από μπόρες, μαζί με ένα δυνατό νοτιοδυτικό άνεμο, με τους ανέμους στα 9 μποφόρ και τον υδράργυρο να φτάνει τους 16 βαθμούς. Και εκεί, όμως, από το μεσημέρι οι συνθήκες θα βελτιωθούν αισθητά.

Η προειδοποίηση για το Σάββατο (11/12)

Το Σάββατο (11/12), η επιδείνωση θα είναι ακόμη ισχυρότερη, με πολλές βροχές και καταιγίδες να αρχίζουν να σημειώνονται από τα δυτικά το βράδυ της προηγούμενης ημέρας, για να εξαπλωθούν στις επόμενες ώρες σε όλη την Ελλάδα. Οι συνθήκες θα είναι αρκετά σκληρές, με κίνδυνο έως και για χειμάρρους, πλημμύρες και κατολισθήσεις σε πιο ορεινές περιοχές, με τον Θοδωρή Κολυδά επίσης να προειδοποιεί.

Από την Κυριακή (12/12), όμως, τα φαινόμενα πάλι θα αρχίσουν να εξασθενούν, παραμένοντας έτσι και τη Δευτέρα (13/12) με κάποια τοπικά φαινόμενα, ενώ η θερμοκρασία θα αρχίσει να πέφτει.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share