Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μετακίνηση εκτός νομού: Πώς θα κινηθούμε τα Χριστούγεννα

Τι τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου

9 Δεκεμβρίου 2021 16:07
Μετακίνηση εκτός νομού: Πώς θα κινηθούμε τα Χριστούγεννα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Χριστούγεννα: «Συνεχίζουμε με τα ισχύοντα μέτρα» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σχετικά με το πώς θα πραγματοποιούνται οι μετακινήσεις από νομό σε νομό ενόψει εορτών. Οι ειδικοί πάντως δεν συστήνουν ταξίδια για ανεμβολίαστους.

Δεν αναμένονται περαιτέρω μέτρα για την περίοδο των γιορτών εκτός από τα ισχύοντα αυτή τη στιγμή, δήλωσε σήμερα Πέμπτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, παρά την πρόταση της επιτροπής των ειδικών για περιορισμούς μετακινήσεων εκτός νομού ενόψει Χριστουγέννων.

«Είναι γνωστά τα μέτρα τα οποία ισχύουν. Παραμένουμε σ’ αυτά» είπε συγκεκριμένα ο κ. Οικονόμου κατά την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, εννοώντας εκείνα που έχουν ανακοινωθεί μέχρι τα τέλη Μαρτίου του 2022.

Τόνισε πως εστιάζουμε στην καλύτερη εφαρμογή των ισχυόντων μέτρων, τόσο για την κίνηση στη δημόσια σφαίρα όσο και για το ποσοστό της εμβολιαστικής κάλυψης.

Μετακίνηση εκτός νομού Χριστούγεννα

Τι ισχύει για τις μετακινήσεις

Μέχρι τις 31 Μαρτίου, εκτός νομού θα μπορούν να μετακινούνται τόσο οι εμβολιασμένοι όσο και οι ανεμβολίαστοι πολίτες.

Οι ανεμβολίαστοι που επιθυμούν να ταξιδέψουν με αεροπλάνο, πλοίο, τρένο ή ΚΤΕΛ οφείλουν να προσκομίσουν αρνητικό rapid test που θα έχει πραγματοποιηθεί το πολύ 48 ώρες πριν το ταξίδι.

Αυτό ισχύει για όλους από 12 ετών και άνω. Τα παιδιά πέντε έως 12 ετών θα μπορούν να μετακινηθούν με self test.

Οι ταξιδιώτες οφείλουν να δείχνουν τη βεβαίωση αρνητικής διάγνωσης από το gov.gr, η οποία θα ελέγχεται με χρήση της εφαρμογής «Covid free app».

Επιμένουν οι ειδικοί: Μετακινήσεις μόνο για εμβολιασμένους

Οι ειδικοί πάντως προτείνουν πιο σκληρά μέτρα ενόψει Χριστουγέννων.

Συγκεκριμένα, ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής στον Ευαγγελισμό, Γιώργος Μπουλμπασάκος, τόνισε χθες Τετάρτη σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ να μην επιτρέπονται τα ταξίδια σε ανεμβολίστους.

Υπογράμμισε πως πρέπει να λαμβάνουν υπόψη μας την κόπωση του υγειονομικού προσωπικού, έπειτα από δύο χρόνια πανδημίας. Όπως είπε, ορισμένοι άνθρωποι βρίσκονται στα όριά τους.

Ο κ. Μπουλμπασάκος προτείνει οι μετακινήσεις να πραγματοποιούνται μόνο με πιστοποιητικά εμβολιασμού: «Να μην πάνε οι ανεμβολίαστοι να κάνουνε σκι, τι να κάνουμε τώρα» σχολίασε.

Και για τους εμβολιασμένους πάντως είχε μία σύσταση, επισημαίνοντας ότι καλό θα ήταν να κάνουν ρεβεγιόν σε στενό κύκλο αποφεύγοντας τον συνωστισμό.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share