Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για διπλό κύμα κακοκαιρίας: Καταιγίδες, χιόνια και θυελλώδεις άνεμοι - Πού θα «χτυπήσει»

Μεγάλη προσοχή σε αυτές τις περιοχές

9 Δεκεμβρίου 2021 14:21
Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για διπλό κύμα κακοκαιρίας: Καταιγίδες, χιόνια και θυελλώδεις άνεμοι - Πού θα «χτυπήσει»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, προειδοποιώντας για διπλό κύμα κακοκαιρίας. Ο καιρός χαλάει από σήμερα το βράδυ και θα παραμείνει τεταμένος έως και το πρωί της Κυριακής, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές, τις καταιγίδες αλλά και τους ισχυρούς έως θυελλώδεις ανέμους. Ενώ, σύμφωνα με τα μερομήνια, ο χειμώνας έρχεται μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, οπότε προβλέπεται πτώση της θερμοκρασίας με χιονοπτώσεις σε όλη τη χώρα εκτός από τις περιοχές της νότιας Ελλάδας.

Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία

Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, θα επηρεάσουν από σήμερα το βράδυ και έως το απόγευμα της Παρασκευής τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο.

Από αύριο το μεσημέρι, τα φαινόμενα θα συνεχίζουν να πλήττουν τις προαναφερθείσες περιοχές αλλά θα επεκταθούν και σε: δυτική, κεντρική και σταδιακά ανατολική Μακεδονία, νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, Θεσσαλία, κεντρική Στερεά, Σποράδες, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος και ανατολική Στερεά.

Μέχρι αργά το μεσημέρι θα επηρεαστούν, πρόσκαιρα, οι Κυκλάδες και η δυτική Κρήτη.

Μέχρι το απόγευμα της ίδιας ημέρας, θα έχουν πλήξει και τη Θράκη, ενώ μέχρι αργά το βράδυ θα επηρεάζονται τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι την Παρασκευή θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις και στα πελάγη θα έχουν ένταση 7 με 8 μποφόρ. Στο Αιγαίο, δε, θα φτάσουν τοπικά τα 9 μποφόρ.

Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για διπλό κύμα κακοκαιρίας

Νέο κύμα από το βράδυ της Παρασκευής

Από το βράδυ της Παρασκευής, το σύνολο της χώρας θα πληγεί από ένα δεύτερο κύμα κακοκαιρίας, που θα κινηθεί από τα δυτικά συνοδευόμενο από ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Χιονοπτώσεις αναμένονται να σημειωθούν στα βόρεια ηπειρωτικά.

Αρχικά θα επηρεαστούν το Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, τα νησιά του βoρείου και του ανατολικού Αιγαίου, η Εύβοια, οι Κυκλάδες και, πιθανώς, πρόσκαιρα τα βορειότερα τμήματα των Δωδεκανήσων.

Από το Σάββατο τα έντονα φαινόμενα θα επεκταθούν και στην Αττική.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share