Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2022

Θεμιστοκλέους: "Nέο ΜΕΓΑ εμβολιαστικό κέντρο και 110.000 ραντεβού"

Οι εξαγγελίες του γενικού γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

9 Δεκεμβρίου 2021 13:26
Θεμιστοκλέους:
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τρεις σημαντικές ανακοινώσεις για την πρόοδο και ενίσχυση του εμβολιαστικού προγράμματος έκανε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Θυμίζουμε τις πρόσφατες δηλώσεις του ίδιου για το ενδεχόμενο lockdown στη χώρα.

εμβολιασμοι-κορονοιοσ

Συγκεκριμένα:

  • Ενισχύεται το εμβολιαστικό πρόγραμμα με άνοιγμα επιπλέον 110.000 ραντεβού πρώτης και τρίτης δόσης.

  • Ανοίγει ΜΕΓΑ εμβολιαστικό σταθμό στη Γλυφάδα και διπλασιάζεται η δυναμικότητα του μεγάλου εμβολιαστικού σταθμού στο Περιστέρι.

  • Καθημερινά απελευθερώνονται διαθέσιμα ραντεβού για την τρίτη δόση.

εμβολιασμοι-κορονοιοσ

Μετάλλαξη Όμικρον: Φουλ για 4η δόση εμβολίου - Επίσημη παραδοχή Μπουρλά

Για το ενδεχόμενο χορήγησης 4ης δόσης εμβολίου, έκανε λόγο ο Άλμπερτ Μπουρλά, για καλύτερη προστασία έναντι της μετάλλαξης Όμικρον, καθώς μελέτες που έχουν γίνει, δείχνουν πως η συγκεκριμένη παραλλαγή θα μπορούσε να ξεφύγει από την προστασία που παρέχουν τα αντισώματα, έπειτα από τον αρχικό εμβολιασμό.

Συγκεκριμένα ο επικεφαλής της Pfizer ανέφερε πως περιμένει να δει δεδομένα από τον πραγματικό κόσμο για να καθορίσει εάν θα απαιτηθούν πρόσθετες δόσεις, ειδικά για την παραλλαγή Όμικρον. Παράλληλα, αισιόδοξα είναι τα νέα που έρχονται από τους επιστήμονες σχετικά με τα μέχρι τώρα ευρήματα της έρευνας για τη μετάλλαξη Όμικρον και την επίδρασή της στην εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Όταν θα έχουμε δεδομένα από τον πραγματικό κόσμο, θα προσδιορίσουμε εάν η Omicron καλύπτεται επαρκώς από την τρίτη δόση και για πόσο χρονικό διάστημα. Συνεχίζοντας, νομίζω ότι θα χρειαστούμε και μια τέταρτη δόση», είπε ο κ. Μπουρλά σε εκπομπή του CNBC, προσθέτοντας ότι τα απαιτούμενα δεδομένα μπορεί να προκύψουν και στις 2 εβδομάδες.

εμβολιασμοι-κορονοιοσ

Ο κ. Μπουρλά είπε ότι η τρίτη δόση θα πρέπει να κυκλοφορήσει το συντομότερο δυνατό και πρόσθεσε ότι θα μπορούσε να προσφέρει την απαραίτητη προστασία έναντι ενός νέου κύματος λοιμώξεων.

«Μια τρίτη δόση θα προσφέρει, πιστεύω, πολύ καλή προστασία», είπε ο κ. Μπούρλα, προσθέτοντας ότι οι θεραπείες όπως το αντιιικό χάπι Paxlovid της Pfizer θα βοηθήσουν στην πρόληψη νοσηλειών και στον έλεγχο της Covid κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Σε προηγούμενες δηλώσεις του, ο Μπουρλά είχε αναφέρει πως μπορεί να χρειαστεί και τέταρτη δόση, αλλά υπολόγισε ότι θα χρειαζόταν περίπου ένα χρόνο μετά την τρίτη. Τώρα, είπε ότι ίσως είναι αναγκαίο να γίνει νωρίτερα. «Με την Omicron, πρέπει να περιμένουμε και να δούμε γιατί έχουμε πολύ λίγες πληροφορίες. Μπορεί να χρειαστεί να γίνει πιο γρήγορα», πρόσθεσε.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share