Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022

Ρόδος: Πλοίο με λαθραία καύσιμα «δραπέτευσε» κάτω από τη... μύτη του Λιμενικού!

Καταδιώχθηκε, αλλά κατέφυγε στην Τουρκία

9 Δεκεμβρίου 2021 11:19
Ρόδος: Πλοίο με λαθραία καύσιμα «δραπέτευσε» κάτω από τη... μύτη του Λιμενικού!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε στο λιμάνι της Ρόδου, όπου δεξαμενόπλοιο, το οποίο είχε δεσμευτεί για μεταφορά λαθραίων καυσίμων, «δραπέτευσε» τα ξημερώματα της Τετάρτης (8/12) κάτω από μύτη των αρμόδιων αρχών.

Συγκεκριμένα, το πλοίο «Eirini 1», σημαίας Γουιάνας και με Ινδούς πλήρωμα, είχε δεσμευτεί στην Ρόδο, όπου κατέπλευσε για ανταλλακτικά.

Ρόδος: «Είναι το μυστικό μας» – Η συγκλονιστική εξομολόγηση της 52χρονης για τον παππού της 8χρονης

δεξαμενοπλοιο-λαθραια

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές του Λιμενικού το έβγαλαν από το λιμάνι λόγω καιρού και παρέμενε αγκυροβολημένο αρόδο.

Ωστόσο, το πλήρωμα έθεσε σε λειτουργία τις μηχανές και έφυγε.

Το πλοίο έγινε αντιληπτό από το παρατηρητήριο του Πολεμικό Ναυτικού, το οποίο και ειδοποίησε το Λιμενικό.

Έγινε προσπάθεια να καταδιωχθεί, αλλά τελικά κατέφυγε στην Τουρκία.

δεξαμενοπλοιο-λαθραια

Αδιανόητο: Δασκάλα τζούντο χαστούκιζε επανειλημμένα 9χρονο μαθητή

Στο «φως» ήρθε καταγγελία που υποστηρίζει ότι δασκάλα τζούντο στη Ρόδο προέβη σε βίαια συμπεριφορά εις βάρος 9χρονου παιδιού.

Ειδικότερα, διαχειριστής ομάδας της τοπικής κοινωνίας του νησιού στο Facebook, δημοσιεύει ότι έλαβε από μέλος σχετική «επιστολή διαμαρτυρίας - καταγγελίας».

Όπως καταγγέλλεται, δασκάλα τζούντο χαστούκιζε «κατ' επανάληψη» και «αρκετές φορές μάλιστα μπροστά στ' άλλα παιδιά» έναν 9χρονο μαθητή της.

Το άτομο που προχώρησε στην εν λόγω καταγγελία καταγγέλλει τη βία «παντού και ειδικά σε παιδιά» και παρακαλεί «να μεριμνήσουν οι υπεύθυνοι».

τζουντο-ροδοσ

Απάντηση της σχολής τζούντο για το χαστούκι σε μαθητή: "Ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα"

Σοκ προκάλεσε στην κοινωνία της Ρόδου, αλλά και στην κοινή γνώμη η είδηση που ήρθε νωρίτερα στο φως της δημοσιότητας, πως μία δασκάλα τζούντο σε σχολή του νησιού χαστούκισε μαθητή κατά τη διάρκεια της προπόνησης.

Όμως, σύμφωνα με το protiekdosi.news και βάσει των όσων αναφέρει η σχολή, μαθητής έπαθε υπερκινητικό σοκ και για το λόγο αυτό, η δασκάλα τον "άγγιξε στο μάγουλο" και δεν τον χτύπησε.

"Μετά λύπης μας πληροφορηθήκαμε την καταγγελία που έγινε και αφορούσε μαθητή της σχολής μας. Τα πράγματά όμως δεν γίνανε έτσι και όσα παρουσίασε η επιστολή της οικογένειας δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Μέχρι και σήμερα η οικογένεια αρνείται ότι έδωσε στην δημοσιότητα αυτή την επιστολή. Άρα καλείται ο διαχειριστής της ομάδας … να επανορθώσει, καθώς και να αποκαλύψει το γνήσιο της επιστολής αυτής που αναδημοσιεύτηκε από την ομάδα του στα ΜΜΕ.

Πράγματι στην σχολή μας κάνει προπόνηση ο εν λόγω εννιάχρονος μαθητής από το 2019. Κατά την διάρκεια προπόνησης, με δασκάλα πρωταθλήτρια, με ειδικότητα στα παιδιά, ο εννιάχρονος μαθητής μας έπαθε υπερκινητικό σοκ. Η αντίδραση της δασκάλας του ήταν άμεση και μέχρι να περάσει το επεισόδιο βρισκόταν δίπλα του. Μάλιστα στην προσπάθεια της να τον συνεφέρει δεν έχασε στιγμή την δύναμη αλλά και το κουράγιο της. Απομάκρυνε τους υπόλοιπους μαθητές.

Μοναδική της μέριμνά ήταν να επαναφέρει τον μαθητή. Αν ο συντάκτης της επιστολής αυτής που δημοσίευσε στην ομάδα, θεωρεί ότι η δασκάλα χτύπησε έναν μαθητή, σε υπερκινητικό σοκ, χαστουκίζοντας τον, κάνει τεράστιο λάθος.

Η δασκάλα η οποία τονίζουμε είναι πρωταθλήτρια, με εμπειρία στα παιδιά, τον άγγιξε στο μάγουλο, όχι με χτύπημα, αλλά για να τον συνεφέρει. Στην αίθουσα υπήρχαν μάρτυρες στο περιστατικό αλλά και γιατρός. Όλοι δώσανε συγχαρητήρια στην δασκάλα για την ψυχραιμία της αλλά κυρίως για τον τρόπο που χειρίστηκε το περιστατικό.

Άμεσα ενημερώσαμε την οικογένεια του, η οποία μας ομολόγησε ότι γνώριζε ότι ο γιος τους πάθαινε αυτές τις κρίσεις. Χωρίς να μας έχει σαν σχολή ενημερώσει. Ο Μαθητής χρήζει ιδιαιτέρας μεταχείρισης στην σχολή μας ακόμα και σήμερα. Αυτή είναι η πραγματική αλήθεια!"

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share