Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (9/12)

Οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας

9 Δεκεμβρίου 2021 07:49
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (9/12)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι κεντρικοί τίτλοι στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για σήμερα Πέμπτη 9/12! Tο Athensmagazine.gr σας φέρνει καθημερινά στο φως τα θέματα της ειδησεογραφίας, όπως αναδεικνύονται στον Ελληνικό Τύπο από την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» στο Open. Παράλληλα, σοκαριστικά είναι τα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα μέσω μαρτυριών για την κατάσταση στην οποία βρίσκονταν τα δυο αδέλφια στο Νέο Ηράκλειο, πριν φτάσουν στο σημείο της τραγωδίας με την 30χρονη Κ.Γ. να πυροβολεί τον 34χρονο αδελφό της Β.Γ. και στη συνέχεια να αυτοκτονεί.

Αθλητικά πρωτοσέλιδα

Οι κεντρικοί τίτλοι στα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων σήμερα. Δείτε ποια είναι τα θέματα που φιλοξενούνται στις πρώτες σελίδες του αθλητικού Τύπου, όπως παρουσιάζονται από την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Καιρός σήμερα 9/12: Φαινόμενα απρόβλεπτης έντασης! Προειδοποίηση Αρναούτογλου, Μαρουσάκη και Καλλιάνου! Πού χρειάζεται προσοχή

Καιρός σήμερα 9/12: Χειμωνιάτικο παραμένει το σκηνικό του καιρού με τους έμπειρους μετεωρολόγους Σάκη Αρναούτογλου, Κλέαρχο Μαρουσάκη και Γιάννη Καλλιάνο να κρούουν καμπανάκι για φαινόμενα απρόβλεπτης έντασης που θα χτυπήσουν συγεκριμένες περιοχές της χώρας. Ενώ, σύμφωνα με τα μερομήνια, ο χειμώνας έρχεται μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, οπότε προβλέπεται πτώση της θερμοκρασίας με χιονοπτώσεις σε όλη τη χώρα εκτός από τις περιοχές της νότιας Ελλάδας.

Σάκης Αρναούτογλου: Σοβαρή επιδείνωση με καταιγίδες και σφοδρούς νοτιάδες

Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί για πολύ σοβαρή επιδείνωση του καιρού το Σάββατο (11/12) σε αρκετές περιοχές. Βροχές και ισχυρές καταιγίδες θα σημειωθούν σε όλα τα δυτικά - βορειοδυτικά τμήματα τις πρωινές ώρες ενώ πιο τοπικά θα είναι τα φαινόμενα στη βόρεια Ελλάδα. Μέχρι και το βράδυ του Σαββάτου οι βροχές στη δυτική Ελλάδα θα δυναμώσουν.

Τονίζει, μάλιστα, πως πρέπει οι κάτοικοι περιοχών της δυτικής Ελλάδας να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή καθώς δεν αποκλείεται να υπάρξουν πλημμύρες, αφού θα δεχτούν για ακόμη μια φορά αρκετό νερό σε ήδη κορεσμένα εδάφη. Την ίδια ώρα, μεγάλος είναι ο κίνδυνος για απότομη αύξηση της στάθμης χειμάρρων, ποταμών και κατολισθήσεων.

Την Πέμπτη (9/12), τα δυτικά τμήματα θα έχουν συννεφιές από το πρωί οι οποίες αναμένεται να δώσουν κάποιες τοπικές μπόρες. Από το ύψος της Θεσσαλονίκης μέχρι και τον Έβρο, την ανατολική και κεντρική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, τη Φθιώτιδα, τη Βοιωτία, την ανατολική Πελοπόννησο αλλά και την Αττική η μέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια. Σύννεφα θα υπάρχουν στις Κυκλάδες, από τη Λήμνο μέχρι και το Καστελόριζο και στην Κρήτη.

Μετά το μεσημέρι, στα δυτικά θα γίνει ακόμα πιο άστατος ο καιρός, με περισσότερες βροχές και καταιγίδες κυρίως στο βορειοδυτικό κομμάτι. Οι βροχές θα κινηθούν και ανατολικότερα, επηρεάζοντας τα δυτικά - βορειοδυτικά τμήματα της Θεσσαλίας και της δυτικής Μακεδονίας.

Η Αττική, αρχικά θα έχει αρκετή ηλιοφάνεια, ενώ σύννεφα θα κάνουν την εμφάνισή τους από το μεσημέρι και μετά. Όσο πιο ανατολικά και νότια ίσως σημειωθούν κάποιες τοπικές βροχές με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 19 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη η μέρα θα ξεκινήσει με αρκετή ηλιοφάνεια ενώ σταδιακά μέχρι το απόγευμα τα σύννεφα θα κάνουν την εμφάνισή τους. Η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 15 βαθμούς Κελσίου.

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι

Με ήπιες καιρικές συνθήκες ξεκινάει η σημερινή ημέρα, ωστόσο από το απόγευμα και μετά αρχίζει και χαλάει ο καιρός. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Γιάννης Καλλιάνος: Άστατος ο καιρός την Πέμπτη

Άστατος θα είναι κατά διαστήματα ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας την Πέμπτη, αρχικά από τη δυτική Ελλάδα, το Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά όπου θα εκδηλωθούν βροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης.

Από τις προ-μεσημβρινές ώρες τα φαινόμενα θα ενισχυθούν, ενώ σε περιοχές των βόρειων Επτανήσων και της Ηπείρου θα εκδηλωθούν ισχυρές καταιγίδες.

Βροχές θα σημειωθούν και στα δυτικά και νότια της Πελοποννήσου, ενώ τα φαινόμενα αργά το βράδυ θα σημειωθούν και σε περιοχές της υπόλοιπης χώρας -κυρίως στα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι καλύτερος, με μεγαλύτερα διαστήματα ηλιοφάνειας.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις και πολύ μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 8 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις, με μικρή πιθανότητα ασθενών βροχοπτώσεων το απόγευμα, ενώ το θερμόμετρο να δείχνει από 4 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ για σήμερα Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στο Ιόνιο και την Ήπειρο και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες τοπικές νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και το ανατολικό Αιγαίο.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί, με ένταση που θα φτάσει στα πελάγη τα 7 και στο Αιγαίο βαθμιαία τοπικά τα 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο και θα φτάσει στα βόρεια τους 16 βαθμούς, στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά τους 18 με 19 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 20 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν.
  • Ανεμοι: Αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς και θα ενισχυθούν από το μεσημέρι σε 5 με 6 και στα νότια 6 με 7 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το βράδυ πιθανώς να σημειωθούν τοπικές βροχές.
  • Ανεμοι: Αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς ενισχυόμενοι από το μεσημέρι σε 4 με 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 06 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

  • Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές που από το απόγευμα θα ενταθούν και το βράδυ θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας.
  • Ανεμοι: Αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, γρήγορα θα στραφούν σε νότιους και θα ενισχυθούν σε 4 με 6 και στο Θρακικό από το απόγευμα 7 τοπικά 8 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στο Ιόνιο και την Ήπειρο και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου.
  • Ανεμοι: Νότιοι-νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο 7 μποφόρ. Από το βράδυ βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.
  • Θερμοκρασία: Από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές, που το βράδυ στα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας θα ενταθούν.
  • Ανεμοι: Αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε νότιους νοτιοδυτικούς 4 με 6 και από το μεσημέρι στα ανατολικά και τα νότια 6 με 7 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
  • Ανεμοι: Αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους 6 με 7 μποφόρ με τάση περαιτέρω ενίσχυσης το βράδυ.
  • Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς από το απόγευμα μεμονωμένες καταιγίδες.
  • Ανεμοι: Αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ, που γρήγορα στα βόρεια και αργότερα στα υπόλοιπα θα στραφούν σε νότιους 5 με 6, βαθμιαία 6 με 7 και το βράδυ στα βόρεια τοπικά 8 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share