Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2023

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Η πρώτη podcast εκπομπή με καλεσμένο τoν ψυχίατρό της – «Το βιτριόλι σου καίει το δέρμα, όχι την ψυχή»

Συγκλονίζει για ακόμη μία φορά η άτυχη γυναίκα

8 Δεκεμβρίου 2021 23:54
Ιωάννα Παλιοσπύρου: Η πρώτη podcast εκπομπή με καλεσμένο τoν ψυχίατρό της – «Το βιτριόλι σου καίει το δέρμα, όχι την ψυχή»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

«Μου έδωσαν ένα γερό και υγιές σπίτι χωρίς στέγη και μου είπαν ξαναφτιάξ' την. Και την ξαναέφτιαξα». Με αυτές τις λέξεις περιγράφει την Ιωάννα Παλιοσπύρου ο ψυχίατρος που την ανέλαβε, επίκουρος καθηγητής Ψυχιατρικής, Κωνσταντίνος Κοντοάγγελος, ο οποίος ήταν ο πρώτος καλεσμένος της Ιωάννας Παλιοσπύρου στα podcast που άρχισε.

Θυμίζουμε πάντως πως μόλις προ ολίγων ημερών είχε έρθει στη δημοσιότητα η είδηση πως η ίδια θα μπει και πάλι στο χειρουργείο και θα χρειαστεί να καθηλωθεί εκ νέου.

Με τον καλεσμένο της μίλησαν για πρώτη φορά δημόσια όσα έζησαν. Ήταν μια εκ βαθέων συνομιλία για πολλά ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία, από την κατάθλιψη μέχρι την αλληλεγγύη αλλά και τους μισάνθρωπους (haters) που εκτονώνονται στα social media.

ιωαννα-παλιοσπυρου

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου μοιράστηκε με τον γιατρό της όσα πέρασε από την ημέρα της επίθεσης μέχρι σήμερα.

Στην συζήτηση, σαν σε ανοιχτή συνεδρία, ο καθηγητής θυμήθηκε ότι στην αρχή της θεραπευτικής τους σχέσης αναρωτιόταν αν θα καταφέρει να την βοηθήσει και σημείωσε ότι το πιο χαρακτηριστικό στοιχείο της προσωπικότητάς της Ιωάννας είναι η καλοσύνη.

Απαντώντας σε ερώτησή της αν φοβήθηκε κάποια στιγμή ότι δεν θα τα καταφέρουν, ο ψυχίατρος αποκάλυψε: «Την πρώτη φορά που ήρθα σπίτι σου έτρεχα με 60χλμ, τη δεύτερη με 40, την τρίτη με 30. Αναρωτιόμουν αν θα μπορέσω να σε βοηθήσω και φοβόμουν τι θα γίνει αν αποτύχω. Τρεις μήνες μετά την επίθεση ήξερα ότι κατάφερες το βιτριόλι να μην σου κάψει την ψυχή, αλλά μόνο το δέρμα».

ιωαννα-παλιοσπυρου

Όσον αφορά τα μηνύματα για βοήθεια που παίρνει η Ιωάννα από όλη την Ελλάδα, ο κ. Κοντοάγγελος ανέφερε: «Όταν εσύ ανέβηκες στο Έβερεστ και κάποιος θέλει να ανέβει στο Λυκαβηττό, θα ζητήσει τη βοήθειά σου, για να πάρει λίγη από τη δύναμή σου».

Επεσήμανε μάλιστα ότι σε συνεργασία με την Ιωάννα έχουν βοηθήσει πολλούς ανθρώπους να απευθυνθούν σε ειδικούς ψυχικής υγείας.

Στη σειρά podcast «Ιωάννα», έπειτα από πρόταση- πρόσκληση του Σταύρου Θεοδωράκη, η Ιωάννα Παλιοσπύρου θα φιλοξενεί πρόσωπα που κατάφεραν να ξαναγεννηθούν μετά από ένα τραυματικό γεγονός, να δώσουν και πάλι νόημα στη ζωή τους και να αποτελέσουν πρότυπο και στήριγμα για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share