Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Κεντρική Μακεδονία: Αρνητές γονείς κρατούν πάνω από 70 παιδιά εκτός σχολείων!

Ποιες ποινές προβλέπονται πλέον για τους εν λόγω γονείς

8 Δεκεμβρίου 2021 20:09
Κεντρική Μακεδονία: Αρνητές γονείς κρατούν πάνω από 70 παιδιά εκτός σχολείων!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πάνω από 70 μαθητές σχολείων της Κεντρικής Μακεδονίας δεν προσέρχονται στις τάξεις τους, καθώς οι γονείς και κηδεμόνες τους αρνούνται να συμμορφωθούν με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που αφορούν την πανδημία και τα μέτρα πρόληψης διασποράς του SARS-CoV-2 (χρήση μάσκας, αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι κ.λπ.) που ισχύουν στις δομές εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, η πλειοψηφία των μαθητών που δεν πηγαίνουν στο σχολείο (50 άτομα) είναι εγγεγραμμένοι σε σχολεία της περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης, ενώ στην περιφέρεια οι περισσότεροι των υπόλοιπων 20 ανήκουν σε σχολεία της περιφερειακής ενότητας Σερρών.

Θυμίζουμε και τη νέα δήλωση Κεραμέως, νωρίτερα, για τα σχολεία! Όργιο φημών για κλείσιμο...

σχολειο-αρνητεσ-γονεισ

Ο αριθμός έχει αυξηθεί το τελευταίο εικοσαήμερο, καθώς στην αρχή της σχολικής χρονιάς απείχαν από τα μαθήματα 37 μαθητές, εκ των οποίων 30 στη Θεσσαλονίκη και 7 στις υπόλοιπες περιφερειακές ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι μαθητές αυτοί δεν παρακολουθούν ούτε διαδικτυακά μαθήματα, καθώς στα διαπεριφερειακά διαδικτυακά τμήματα που λειτουργούν έχουν ενταχθεί αποκλειστικά άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και έχουν προσκομίσει τις απαιτούμενες ιατρικές γνωματεύσεις.

σχολειο-αρνητεσ-γονεισ

"Κόλαφος" η τροπολογία Κεραμέως για τους αρνητές γονείς - Τι περιλαμβάνει

Μήνυμα ότι κανείς δεν μπορεί να στερήσει σε ένα παιδί την εκπαίδευσή του, έστειλε από το βήμα της Βουλής, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, παρουσιάζοντας την τροπολογία με την οποία θεσπίζεται ποινή φυλάκισης και χρηματική ποινή, σε γονείς και κηδεμόνες ανηλίκων οι οποίοι παραλείπουν την εγγραφή ή την εποπτεία τους ως προς τη φοίτηση.

Η τροπολογία κατατέθηκε από κοινού με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνο Τσιάρα, στο νομοσχέδιο για την Εθνική Σχολή Δικαστών.

Όπως σημείωσε η κυρία Κεραμέως, η τροπολογία αφορά σε γονείς που κρατούν τα παιδιά τους μακριά από το σχολείο, λόγω αντίθεσης στις μάσκες ή τις αυτοδιαγνωστικές εξετάσεις. Οι περιπτώσεις είναι μεμονωμένες, αλλά και μια περίπτωση αρκεί τόνισε η υπουργός.

Αναφερόμενη στον έλεγχο της διασποράς του κορωνοϊού στα σχολεία, η υπουργός Παιδείας είπε ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες, κατεγράφησαν 1.000 λιγότερα κρούσματα και ότι μόλις 15 τμήματα (σε σύνολο 85.000) είναι κλειστά, δηλαδή το 0,01%. Τα σχολεία ακολουθούν την πανδημία, και δεν την οδηγούν είπε χαρακτηριστικά.

κεραμεωσ-αρνητεσ

Την απόσυρση της τροπολογίας ζήτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θεόφιλος Ξανθόπουλος. Πρέπει πρώτα να συζητήσουμε πρόσφορα και αναλογικά μέτρα για το φαινόμενο, και να το διαχωρίσουμε από κοινωνικές αιτίες που αφορούν στη σχολική διαρροή είπε ο κ. Ξανθόπουλος.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης είπε ότι το μέτρο είναι οριζόντιο και ότι η τροπολογία κατατέθηκε χωρίς διάλογο.

Εάν δύο γονείς δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο και φυλακισθούν, τι θα γίνουν τα παιδιά; Υπάρχουν κοινωνικές δομές; αναρωτήθηκε ο κ. Παφίλης, ο οποίος επισήμανε ότι και πριν την πανδημία το ποσοστό της διαρροής παιδιών από την υποχρεωτική εκπαίδευση ήταν 11%.

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 Αγγελική Αδαμοπούλου είπε ότι σχολεία είναι υγειονομικές βόμβες, και ότι η κυβέρνηση, αντί να αραιώσει τα τμήματα, και να ανοίξει νέες αίθουσες, προχωρά σε συγχωνεύσεις τμημάτων. Είναι κακή άσκηση επιμέλειας να μην αφήνεις το παιδί σου να πάει σχολείο, αλλά υπάρχει γενικότερη διαρροή λόγω φτώχειας παρατήρησε η κυρία Αδαμοπούλου.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης Κωνσταντίνος Χήτας είπε ότι η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για την προστασία των πολιτών και ότι διακατέχεται από τιμωρητική διάθεση.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share