Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2022

Μετάλλαξη Όμικρον: Τα συμπτώματα που πρέπει να προσέχουν οι γονείς στα παιδιά

Μεγάλη προσοχή συνιστούν Βρετανοί γιατροί

8 Δεκεμβρίου 2021 18:34
Μετάλλαξη Όμικρον: Τα συμπτώματα που πρέπει να προσέχουν οι γονείς στα παιδιά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τι πρέπει να προσέχουν οι γονείς αν υποψιάζονται ότι το παιδί τους έχει μολυνθεί από τη μετάλλαξη Όμικρον επισημαίνουν Βρετανοί γιατροί, που καταγράφουν ελαφρώς διαφορετικά συμπτώματα από την παραλλαγή Δέλτα.

Μετάλλαξη Όμικρον: «40 φορές λιγότερο αποτελεσματικά τα αντισώματα» - Τι ισχύει για τα εμβόλια (Video)

Tα συμπτώματα που φαίνεται να καταγράφονται συχνότερα στην περίπτωση της παραλλαγής Όμικρον είναι κόπωση, έντονος πονοκέφαλος, απώλεια όρεξης και δερματικά εξανθήματα.

Στην περίπτωση του στελέχους Δέλτα τα συχνότερα συμπτώματα είναι πυρετός, πονόλαιμος και απώλεια γεύσης και όσφρησης.

Γιατροί στη Βρετανία, σύμφωνα με την ΕΡΤ, καλούν τους γονείς να έχουν το νου τους για κάποιο ή περισσότερα από αυτά τα συμπτώματα για να εντοπίσουν εγκαίρως τα πιθανά κρούσματα.

μεταλλαξη-ομικρον

Π.Ο.Υ: Σε παιδιά 5-14 ετών το υψηλότερο ποσοστό νέων κρουσμάτων στην Ευρώπη

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε την Τρίτη (7/12) ότι τα υψηλότερα ποσοστά νέων κρουσμάτων στην Ευρώπη καταγράφονται πλέον μεταξύ των παιδιών ηλικίας 5-14 ετών.

Σε ορισμένες περιοχές, τα κρούσματα σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα είναι πλέον δύο με τρεις φορές περισσότερα σε σύγκριση με τον γενικό πληθυσμό. Κι αυτό είναι λογικό αν σκεφτεί κανείς ότι αυτή η ομάδα δεν έχει ακόμη εμβολιαστεί.

Ο επικεφαλής του Π.Ο.Υ. στην Ευρώπη υπογράμμισε εξάλλου ότι οι διακοπές των εορτών θα είναι μια μεγάλη πρόκληση αφού τα παιδιά νοσούν μεν πιο ήπια αλλά μολύνουν τους γονείς και τους παππούδες τους που κινδυνεύουν πολύ περισσότερο.

μεταλλαξη-ομικρον

Ο συνδυασμός με διαφορετικούς τύπους εμβολίων μπορεί να προσφέρει την ίδια ή ακόμα μεγαλύτερη προστασία έναντι της Covid-19, τόνισαν με ανακοίνωσή τους ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων.

«Αυτό που κοιτάξαμε, ειδικότερα, ήταν εθελοντές, που είχαν λάβει, είτε το εμβόλιο της Pfizer, είτε της AstraZeneca, ως πρώτη δόση, στους οποίους δώσαμε ξανά το ίδιο εμβόλιο, είτε το Moderna, είτε το εμβόλιο της Novavax. Βρήκαμε μια πολύ καλή ανοσολογική ανταπόκριση σε όλη την έκταση, σε όλους τους» δήλωσε ο Μάθιου Σνέιπ, επικεφαλής ερευνητής στο Oxford Vaccine Group.

Με την παραλλαγή Όμικρον να επελαύνει και στην Ευρώπη, η οποία είναι αντιμέτωπη με αυξανόμενα ποσοστά νοσηλειών, η μία χώρα μετά την άλλη επιβάλλουν περιοριστικά μέτρα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share