Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σοκ στη Πάτρα: Γιατρός κάνει ψευδείς εμβολιασμούς στα...μπουφάν - Εξωφρενικό το ποσό που ζητά

Νέα υπόθεση απάτης αντιεμβολιαστών

8 Δεκεμβρίου 2021 13:09
Σοκ στη Πάτρα: Γιατρός κάνει ψευδείς εμβολιασμούς στα...μπουφάν - Εξωφρενικό το ποσό που ζητά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νέα καταγγελία για ψευδείς εμβολιασμούς αντιεμβολιαστών βλέπει το φως της δημοσιότητας. Παράλληλα, την επόμενη εβδομάδα ξεκινά ο εμβολιασμός των παιδιών 5-11 ετών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος» (pelop.gr), το τελευταίο διάστημα έχουν αρχίσει να αποκτούν πιστοποιητικά εμβολιασμού άτομα που είχαν τεθεί ανοικτά κατά του εμβολίου. Συγκεκριμένα, μια γυναίκα κατήγγειλε ότι ιδιοκτήτρια κομμωτηρίου και ένας επιχειρηματίας που πουλά προϊόντα για την εστίαση πλήρωσαν 200 ευρώ (ο καθένας) για να λάβουν ψευδές πιστοποιητικό εμβολιασμού σε εμβολιαστικό κέντρο της Πάτρας.

«Ο γιατρός είναι στο κόλπο. Πλήρωσα συνολικά 650 ευρώ για 4 άτομα. Στο τέταρτο, που ήταν η πεθερά μου, πλήρωσα μόνο 50 γιατί ήδη είχε κάνει την α’ δόση και γλίτωσε τη β’» έλεγε άνδρας επιχειρηματίας, ο οποίος, σύμφωνα με την «Π», στην σελίδα του στο διαδίκτυο αναφέρει ότι δεν κάνει το εμβόλιο και ότι… είναι «αρνητής», όμως ταυτόχρονα διαθέτει πιστοποιητικό, πιθανόν με τον τρόπο που παραπάνω αναφέρθηκε.

εμβόλια-1

Η καταγγέλλουσα διερωτάται «μα γιατί δεν μπορούν να βάλουν μία κάμερα να δουν τι συμβαίνει στο συγκεκριμένο Εμβολιαστικό Κέντρο; Δύο άτομα από το στενό μου περιβάλλον έκλεισαν ραντεβού και ο συγκεκριμένος γιατρός τούς έκανε το εμβόλιο στο μπουφάν που φορούσαν! Και φυσικά στο σύστημα κατεγράφησαν ως εμβολιασμένοι» συνέχισε η καταγγέλλουσα, που είναι άτομο με έντονη κοινωνική δράση στη Πάτρα, πρώην εργαζόμενη δε σε AEI.

Μιλώντας στην «Π», ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας – Δημόσιας Υγείας Χαράλαμπος Μπονάνος δήλωσε ότι το ζήτημα διερευνάται, υποστηρίζοντας ότι η εξιχνίαση της συγκεκριμένης υπόθεσης θα είναι ένα δύσκολο εγχείρημα καθώς κανείς δεν θα «πιστοποιήσει» πως πλήρωσε για να πάρει «πιστοποιητικό» χωρίς να εμβολιαστεί.

Υπενθυμίζεται ότι στην περίπτωση της Καρδίτσας, διοικητική υπάλληλος του Κέντρου Υγείας Παλαμά φέρεται να περνούσε στο σύστημα εμβολιασμού ψευδώς ότι έκαναν εμβόλιο κατά του κορωνοϊού άτομα που ποτέ δεν είχαν παρουσιαστεί στο Εμβολιαστικό Κέντρο. Εκμεταλλευόμενη την εμπιστοσύνη γιατρού, έμπαινε παράνομα και δήλωνε ως «εμβολιασμένους» ανθρώπους που στην πραγματικότητα δεν εμβολιάστηκαν ποτέ.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε διότι βρέθηκαν τα έγγραφα που πρέπει να συμπληρώνει ο κάθε εμβολιασμένος, στα οποία δεν υπήρχε η σφραγίδα και η υπογραφή του ιατρού, όπως ορίζεται. Όμως στην περίπτωση της Πάτρας, πάντα σύμφωνα με την καταγγελία, «όλα τα κανονίζει ο γιατρός» και επομένως δεν λείπουν σφραγίδες ή οτιδήποτε άλλο, που θα μπορούσε να συντελέσει, ώστε να αποκαλυφθεί η κομπίνα

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share