Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2022

Καιρός σήμερα 8/12: Τσουχτερό κρύο με «μπαράζ» βροχών και χιονοπτώσεων - «Καμπανάκι» από Αρναούτογλου, Καλλιάνο και Μαρουσάκη

Συνεχίζονται τα φαινόμενα σε αρκετές περιοχές

8 Δεκεμβρίου 2021 07:33
Καιρός σήμερα 8/12: Τσουχτερό κρύο με «μπαράζ» βροχών και χιονοπτώσεων - «Καμπανάκι» από Αρναούτογλου, Καλλιάνο και Μαρουσάκη
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Καιρός σήμερα: Οι καιρικές συνθήκες θα είναι εξίσου δύσκολες κατά τόπους σήμερα (8/12), με το κρύο να είναι αισθητά έντονο, μαζί με βροχές και χιονοπτώσεις, που θα σημειωθούν.

Για την Τετάρτη προβλέπονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα. Τα φαινόμενα, που τις πρώτες πρωινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά, γρήγορα θα εξασθενήσουν και τις απογευματινές ώρες θα σταματήσουν, μετά τη σχετική προειδοποίηση της ΕΜΥ. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο τις πρωινές ώρες και εκ νέου στα δυτικά τις απογευματινές θα υπάρχουν νεφώσεις, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, 5 με 7 μποφόρ, στο Ιόνιο τις πρωινές ώρες 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Από τις απογευματινές ώρες και βαθμιαία από τα δυτικά οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση, κυρίως στα βόρεια και στα βορειοδυτικά, ενώ θα σημειωθεί νωρίς το πρωί κατά τόπους παγετός. Η θερμοκρασία στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 11 βαθμούς Κελσίου, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 14 με 15 βαθμούς και στο Αιγαίο τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές τις πρώτες πρωινές ώρες και γρήγορα γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα δυτικά τοπικά έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές τις πρώτες πρωινές ώρες και γρήγορα γενικά αίθριος. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 5 με 6 και τις πρώτες πρωινές ώρες έως 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Ο υδράργυρος θα δείξει από 06 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές τις πρώτες πρωινές ώρες και γρήγορα γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βορειοδυτικοί, 4 με 5 και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες έως 6 μποφόρ. Βαθμιαία οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και τις βραδινές ώρες θα στραφούν σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν στα ανατολικά τις πρώτες πρωινές ώρες με μεμονωμένες καταιγίδες. Στην δυτική Μακεδονία αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τα φαινόμενα γρήγορα στην κεντρική Μακεδονία και μέχρι το μεσημέρι και στις υπόλοιπες περιοχές θα σταματήσουν. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Στην δυτική και κεντρική Μακεδονία θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ, πρόσκαιρα στην κεντρική Μακεδονία έως 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 4 με 5 μποφόρ, βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 11 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 4-5 βαθμούς χαμηλότερα, ενώ τις πρωινές ώρες κατά τόπους θα σημειωθεί παγετός).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τις απογευματινές ώρες οι νεφώσεις εκ νέου θα αυξηθούν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοδυτικά. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Θα πνέουν άνεμοι βορειοδυτικοί, 5 με 6 και στο Ιόνιο 7 μποφόρ, πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Τις απογευματινές ώρες οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων, 4 με 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες τις πρωινές ώρες, με πρόσκαιρες βροχές και γρήγορα γενικά αίθριος καιρός. Τις βραδινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-βορειοδυτικοί, 4 με 6 και στα νότια και τις πρωινές ώρες στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και τις βραδινές ώρες θα στραφούν σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς, έως 6 μποφόρ στα νότια. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες μέχρι τις μεσημβρινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στις Κυκλάδες τις πρώτες πρωινές ώρες και σποραδικές καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-βορειοδυτικοί, 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που πιθανώς τις πρώτες πρωινές ώρες να είναι κατά τόπους ισχυρά, γρήγορα θα εξασθενήσουν και τις απογευματινές ώρες θα σταματήσουν. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-βορειοδυτικοί, 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Πού βλέπει χιόνια ο Αρναούτογλου

Τοπικές χιονοπτώσεις, μεγάλα ανοίγματα του καιρού, αλλά και τοπικά διάσπαρτες καταιγίδες και μπόρες το σκηνικό του καιρού την Τετάρτη.

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου από το πρωί από τη Δράμα, την Καβάλα, την Ξάνθη, στη Ροδόπη και την περιοχή του ‘Εβρου θα έχουμε συννεφιά με κάποιες τοπικές βροχές στα ανατολικά του θρακικού πελάγους μέχρι και την Χίο, ενώ στα νησιά του ανατολικού και ΝΑ Αιγαίου, στα νότια τμήματα των Κυκλάδων και στην Κρήτη ο καιρός θα είναι πιο άστατος.

Στην υπόλοιπη χώρα θα ξεκινήσει η χώρα με λιακάδα και αρκετό κρύο και με κάποια σύννεφα προς τη δυτική Ελλάδα.

Από το μεσημέρι και μετά και μέχρι το απόγευμα θα έχουμε λιακάδα και συννεφιά στο ανατολικά ΝΑ και στην Κρήτη.

Τις βραδινές ώρες, ενώ στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα έχουμε ξαστεριά, στα Επτάνησα, στη ΒΔ Στερεά και στην Ήπειρο και στη δυτική Μακεδονία θα αρχίσουν να πυκνώνουν τα σύννεφα και στην Ήπειρο – ΒΔ Θεσσαλία δεν αποκλείεται να έχουμε και «πασπάλισμα» χιονιού.

Στη δε Δυτική Μακεδονία θα πλησιάσουν κάποια σύννεφα και ίσως καταφέρουν να αφήσουν κάποιες νιφάδες πολύ τοπικά για υψόμετρα πάνω από 700 μέτρα.

Οι άνεμοι την Τετάρτη θα είναι ΒΔ σε όλη την χώρα.

Στην Αττική θα έχουμε ηλιοφάνεια από το πρωί και κάποιες τοπικές συννεφιές τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία από 8 έως 15 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη και οι περισσότερες περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας θα ξεκινήσουν με λιακάδα, αλλά νωρίς το πρωί λίγα σύννεφα στις Σέρρες άνευ σημασίας. Η θερμοκρασία από 5 έως 10 βαθμούς.

Νέο κύμα κακοκαιρίας αναφέρει ο Μαρουσάκης

Με αρκετές βροχές θα κυλήσει η σημερινή ημέρα (Τρίτη 7 Δεκεμβρίου) ενώ θα πέσει αρκετά και η θερμοκρασία κυρίως όσο θα κυλάει η μέρα καθώς οι άνεμοι θα στραφούν σε βοριάδες και θα «κατεβάσουν» προς την περιοχή μας ψυχρότερες αέριες μάζες.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη τις σημαντικότερες βροχοπτώσεις τις αναμένουμε σήμερα σε τμήματα δυτικότερα της οροσειράς της Πίνδου και στο ανατολικό, κεντρικό και νότιο Αιγαίο.

Χιόνια θα κάνουν την εμφάνισή τους στις ορεινές περιοχές στα κεντρικά και βόρεια της χώρας.

Στην Αττική η μέρα ξεκινάει με βροχές ωστόσο αυτές από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και δεν αποκλείεται να έχουμε και διαστήματα με ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία όμως θα πέσει αρκετά και θα έχουμε αρκετό κρύο μέσα στη νύχτα και νωρίς το πρωί της Τετάρτης.

Άλλωστε την Τετάρτη ο καιρός θα είναι «καθαρός» με τις βροχές να περιορίζονται προς το νότιο και ανατολικό Αιγαίο.

Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι τελειώσαμε με την κακοκαιρία καθώς από την Πέμπτη και κυρίως από το μεσημέρι ένα νέο σύστημα κακοκαιρίας θα προσεγγίσει τη χώρα μας και πάλι από τα δυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα στραφούν και πάλι σε νότιοι και έτσι η θερμοκρασία θα ανέβει και πάλι. Ο άστατος καιρός θα διατηρηθεί και μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Άστατος καιρός για τον Καλλιάνο

Άστατος αναμένεται ο καιρός την Τετάρτη, αφού σε όλη τη νησιωτική χώρα αναμένονται βροχές, ενώ στα ηπειρωτικά θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο.

Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 18 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 – 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια, με τη θερμοκρασία στους 5 – 15 βαθμούς και τους ανέμους στα 4 – 6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη παρόμοιο το σκηνικό του καιρού. Η θερμοκρασία από 1 – 10 βαθμούς και οι άνεμοι στα 2 – 7 μποφόρ. Την Πέμπτη οι βροχές θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share