Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022

Νέος σεισμός στο Αρκαλοχώρι - Έγινε αισθητός και στο Ηράκλειο

Μόλις 5 χλμ το εστιακό βάθος

7 Δεκεμβρίου 2021 23:39
Νέος σεισμός στο Αρκαλοχώρι - Έγινε αισθητός και στο Ηράκλειο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νέος σεισμός αναστάτωσε το βράδυ της Τρίτης τους κατοίκους του Αρκαλοχωρίου και της ευρύτερης περιοχής. Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου ΑΘηνών η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 22.32 το βράδυ της Τρίτης και είχε ένταση 3,7 βαθμούς της κλίμκας Ρίχτερ.

Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίστηκε 5 χλμ βορειοανατολικά της πόλης του Αρκαλοχωρίου, ενώ το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 5χλμ. Παράλληλα, δείτε εδώ περιοχές βρίσκονται σε κίνδυνο και το τι λένε οι σεισμολόγοι.

Σεισμός στο Αρκαλοχώρι

Σεισμός στην Αττική: Καμπανάκι Ευθύμιου Λέκκα - «Πρέπει να το ελέγξουμε αυτό το ρήγμα»

Μπορεί ο χθεσινός σεισμός, που είχε επίκεντρο στο Μαρούσι να ήταν μικρός σε μέγεθος, έγινε όμως αισθητός σε πολλές περιοχές της Αττικής, όπως το Νέο Ηράκλειο και η Νέα Φιλαδέλφεια.

«Το επίκεντρο ήταν στο ΟΑΚΑ μέχρι το Δαχτυλίδι ουσιαστικά. Ήταν ένας σεισμός της τάξεως των 3 βαθμών, ήταν μικρός σεισμός, και με μικρή διάρκεια. Προσπαθούμε να δούμε πoιο ρήγμα τον προκάλεσε. Η περιοχή έχει καλυφθεί από τον οικιστικό ιστό, συνεπώς η παρατήρηση στην επιφάνεια του εδάφους είναι πολύ δύσκολη. Η εστία του σεισμού ήταν στα 5χλμ.. Πρέπει να το ελέγξουμε αυτό το ρήγμα», σημείωσε ο κ. Λέκκας στο Mega.

Ο σεισμός, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ήταν 2,9 Ρίχτερ, είχε επίκεντρο 10 χλμ βορειοανατολικά της Αθήνας και βάθος μόλις 9 χλμ.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share