Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2022

Κορωνοϊός: «Καμπάνα» φυλάκισης έως και 2 χρόνια στους γονείς-αρνητές που δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο

Η νομοθετική ρύθμιση του Υπουργείου Παιδείας

7 Δεκεμβρίου 2021 21:47
Κορωνοϊός: «Καμπάνα» φυλάκισης έως και 2 χρόνια στους γονείς-αρνητές που δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αντιμέτωποι με ποινικές κυρώσεις θα έρχονται πλέον οι γονείς/κηδεμόνες μαθητών που δεν μεριμνούν για τη φοίτησή των παιδιών τους στο σχολείο. Η νομοθετική ρύθμιση που κατέθεσαν από κοινού τα Υπουργεία Παιδείας και Θρησκευμάτων και Δικαιοσύνης έχει ως στόχο την καταπολέμηση του φαινομένου γονείς και κηδεμόνες να κρατούν μακριά από το σχολείο μαθητές επικαλούμενοι την πανδημία ή άλλους λόγους. Παράλληλα, γονείς 11 μαθητών σχολείων του Νομού Κιλκίς, αρνητές της πανδημίας, της μάσκας και των εμβολίων, δεν επιτρέπουν στα παιδιά τους να παρακολουθήσουν μαθήματα!

Ειδικότερα, το άρθρο αναφέρει:

Υποχρεωτικότητα φοίτησης στο νηπιαγωγείο, στο δημοτικό σχολείο και στο γυμνάσιο

Το δεύτερο εδάφιο της παρ. 3 του άρθρου 2 του ν. 1566/1985 (Α’ 167), περί της εποπτείας της φοίτησης στο νηπιαγωγείο, στο δημοτικό σχολείο και στο γυμνάσιο από όποιον έχει την επιμέλεια του ανηλίκου, τροποποιείται, ώστε η παράλειψη εποπτείας να αφορά και όποιον έχει την πραγματική φροντίδα του ανηλίκου και να τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι δύο έτη και χρηματική ποινή, και η παρ. 3 του άρθρου 2 διαμορφώνεται ως εξής:

«3. Η φοίτηση είναι υποχρεωτική στο νηπιαγωγείο, στο δημοτικό σχολείο και στο γυμνάσιο εφόσον ο μαθητής δεν έχει υπερβεί το 16ο έτος της ηλικίας του. Όποιος έχει την επιμέλεια ή την πραγματική φροντίδα του ανηλίκου και παραλείπει την εγγραφή ή την εποπτεία του ως προς τη φοίτηση τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι δύο (2) έτη και χρηματική ποινή.

«Καμπάνα» φυλάκισης έως και 2 χρόνια στους γονείς-αρνητές

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share