Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου 2023

Άκρως εντυπωσιακή η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στον Πειραιά (Εικόνες)

Είναι φαντασμαγορικό!

6 Δεκεμβρίου 2021 22:46
Άκρως εντυπωσιακή η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στον Πειραιά (Εικόνες)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα γιορτινά του και επίσημα φόρεσε ο Πειραιάς, μετά την εντυπωσιακή εκδήλωση, στην οποία ο Δήμαρχος του Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης φωταγώγησε με την οικογένειά του το Χριστουγεννιάτικο δένδρο στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. Με την ευκαιρία δες εδώ το Χριστουγεννιάτικο δέντρο που έχει διχάσει ολόκληρη πόλη.

Άκρως εντυπωσιακή η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρο στον Πειραιά

Δεκάδες εντυπωσιακά πυροτεχνήματα φώτισαν τον Πειραϊκό ουρανό, δημιουργώντας μια πανδαισία χρωμάτων. Ταυτόχρονα άναψαν και τα φώτα του Δημαρχείου Πειραιά, καθώς και οι γερανοί του Μετρό, δημιουργώντας μια μαγευτική εορταστική ατμόσφαιρα στο κέντρο της πόλης.

Μάλιστα, το Χριστουγεννιάτικο δένδρο, το οποίο έχει φέτος ύψος 19 μέτρα και είναι το πιο λαμπερό σε όλη τη χώρα, καθώς έχει στολιστεί με περισσότερα από 100.000 λαμπάκια, τράβηξε όλα τα βλέμματα.

Άκρως εντυπωσιακή η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρο στον Πειραιά

Ο στολισμός του είναι εμπνευσμένος από μια αγαπημένη Χριστουγεννιάτικη ιστορία αυτή του «Καρυοθραύστη», ένα γλυκό μαγικό παραμύθι, για µία κούκλα παιχνίδι, που ζωντανεύει στα όνειρα ενός μικρού παιδιού και μας μεταφέρει σε έναν παραμυθένιο κόσμο, όπου όλα είναι μαγικά!

Άκρως εντυπωσιακή η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρο στον Πειραιά

Η πόλη με τον εντυπωσιακό στολισμό της είναι πιο εξωστρεφής, λαμπερή, φωτισμένη σε κάθε γειτονιά και στέλνει μήνυμα χαράς, ελπίδας και αισιοδοξίας στη δύσκολη αυτή περίοδο που εξακολουθούμε να βιώνουμε εξαιτίας της πανδημίας.

Την εκδήλωση παρουσίασε η κα Μπάγια Αντωνοπούλου.

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά με τις Χριστουγεννιάτικες μελωδίες της, έκανε την ατμόσφαιρα ακόμη πιο γιορτινή!

Άκρως εντυπωσιακή η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρο στον Πειραιά

Τα λόγια του Δημάρχου

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Πιστοί και εφέτος στο ραντεβού μας μπροστά στο εμβληματικό Δημοτικό Θέατρο ανάβουμε το Χριστουγεννιάτικο δένδρο, σηματοδοτώντας την έναρξη της εορταστικής περιόδου στην πόλη μας. Ο Πειραιάς είναι λαμπερός, φωτισμένος, γιορτινός, εξωστρεφής, όπως ακριβώς επιθυμούν οι Πειραιώτες. Ως Δημοτική Αρχή, κληθήκαμε και εφέτος να ισορροπήσουμε μεταξύ της πανδημίας που ταλαιπωρεί την παγκόσμια κοινότητα τα τελευταία 2 χρόνια και της επιθυμίας μας να δώσουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας στους πολίτες του Πειραιά, στους δημότες και σε όλη την Ελλάδα. Στολίσαμε ακόμη περισσότερο την πόλη, προκειμένου να δημιουργήσουμε γιορτινό κλίμα σε κάθε γειτονιά. Άλλωστε τα Χριστούγεννα είναι μία γιορτή ελπίδας, αισιοδοξίας και αγάπης και ευχόμαστε το 2022 να επανέλθουμε σε μια κανονικότητα.

Ο Πειραιάς προοδεύει, ευημερεί, βρίσκεται σε αναπτυξιακή τροχιά. Παρά τα όποια προβλήματα, το πρόσημο για την πόλη μας είναι θετικό και σε όλη την Ελλάδα αναγνωρίζουν πλέον ότι ο Πειραιάς κάνει βήματα προόδου με την υλοποίηση μεγάλων αναπτυξιακών έργων, αλλά και με έργα και δράσεις σε κάθε γειτονιά, για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών μας.

Τη νέα χρονιά θα έχουμε σε λειτουργία το Μετρό στην πόλη μας, ενώ θα έχουμε ολοκληρώσει εμβληματικές αναπλάσεις και μεγάλα έργα, τα οποία αποτελούσαν πάγιο αίτημα των Πειραιωτών επί δεκαετίες και νιώθουμε ιδιαίτερα υπερήφανοι γι΄ αυτό. Επιπλέον με μια πρώτη ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το τελευταίο κτήριο-γιαπί της πόλης, η Ράλλειος θα γίνει ένα εμβληματικό Δημαρχείο, αντάξιο της ιστορίας της πόλης και των Πειραιωτών.

Άκρως εντυπωσιακή η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρο στον Πειραιά

Χαίρομαι ιδιαίτερα που στον Πειραιά τα τελευταία χρόνια δημιουργήσαμε ένα «δίχτυ» κοινωνικής αλληλεγγύης σε έναν κοινό σκοπό: να είμαστε δίπλα σε κάθε Πειραιώτη που έχει ανάγκη τη στήριξη και τη βοήθειά μας. Πρόκειται για μια συμμαχία μεταξύ Δήμου Πειραιά, φορέων, παραγωγικών τάξεων του Πειραιά, επιχειρήσεων, Οργανισμών, την οποία θα ενδυναμώσουμε ακόμη περισσότερο τη νέα χρονιά.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους Αντιδημάρχους Ανδριάνα Ζαρακέλη και Λεωνίδα Μανωλάκο, διότι είναι αυτοί που «σήκωσαν» περισσότερο από τους άλλους το βάρος του στολισμού της πόλης, καθώς και όλους όσοι συνέβαλαν στις χριστουγεννιάτικες δράσεις μας, οι οποίες διοργανώνονται και εφέτος τόσο στο κέντρο αλλά και σε όλες τις γειτονιές της πόλης, με στόχο να προσφέρουν στιγμές χαράς και διασκέδασης σε όλη την οικογένεια και κυρίως στα παιδιά που είναι οι πρωταγωνιστές των Χριστουγέννων. Ευχαριστώ επίσης για την παρουσίαση της εκδήλωσης την Μπάγια Αντωνοπούλου.

Εύχομαι υγεία σε όλους που είναι το ύψιστο αγαθό. Η νέα χρονιά να φέρει στον καθένα ό,τι επιθυμεί: οικογενειακή και επαγγελματική ευτυχία και πρόοδο για τη χώρα και την πόλη μας, τον Πειραιά. Χρόνια πολλά σε όλους».

Η τελετή της φωταγώγησης του δένδρου μεταδόθηκε με live streaming από την ιστοσελίδα christmasinpiraeus.gr και τα youtube και facebook του destination piraeus, όπου εκατοντάδες άτομα παρακολούθησαν την εκδήλωση.

Το Χριστουγεννιάτικο δένδρο προέρχεται από το Πανεπιστημιακό Δάσος Περτουλίου, το πανέμορφο ορεινό χωριό της Κεντρικής Ελλάδος και δωρίστηκε στον Δήμο Πειραιά από το Ταμείο Διοίκησης και Διαχείρισης Πανεπιστημιακών Δασών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share