Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ξυλοδαρμός από καθηγητή ΕΠΑΛ - Σοκάρει η μαθήτρια: "Μου έδωσε πολλά χαστούκια, μου τράβηξε τα μαλλιά, άρχισε να με κλωτσάει" (video)

Θλιβερά τα όσα περιγράφει η μαθήτρια-θύμα της επίθεσης

6 Δεκεμβρίου 2021 18:06
Ξυλοδαρμός από καθηγητή ΕΠΑΛ - Σοκάρει η μαθήτρια:
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οργή προκαλούν στην κοινή γνώμη τα όσα αποκαλύπτει η μαθήτρια που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού μέσα στην τάξη από καθηγητή της σε ΕΠΑΛ της Αττικής.

Ο καθηγητής απολύθηκε μετά από εντολή της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, με την μαθήτρια να μιλά στην εκπομπή του Alpha, "Tlive", και να σοκάρει, αποκαλύπτοντας πως δέχτηκε τέσσερα χαστούκια, ενώ την ο απαράδεκτος εκπαιδευτικός την τράβηξε και από τα μαλλιά.

"Υπήρχε αρχικά μια διαφωνία με τον καθηγητή για τις απουσίες που μας βάζει. Όλο αυτό ξεκίνησε γιατί γινόταν χαμός στην τάξη και μου είπε βγες έξω γιατί δεν επιτρέπεται αυτό που κάνεις. Εγώ ακούμπησα το κινητό μου στο θρανίο και πήγα στο τέλος της ώρας να του πω ευγενικά να μου βγάλει την απουσία.

επαλ-ξυλοδαρμοσ

Μου είπε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μου τη βγάλει γιατί ό,τι κάνω είναι παράνομο και ότι αυτό σηκώνει και αποβολή. Στο συγκεκριμένο συμβάν που ήταν και ένας άλλος καθηγητής μπροστά και μου είπε να βγω από την αίθουσα για να μην δημιουργήσω θέμα. Εγώ κακώς κάθισα γιατί μετά από αυτό ήρθε απειλητικά μπροστά μου και έκανε κίνηση να με βαρέσει.

Του είπα "τι θα κάνετε; Θα με βαρέσετε; Γιατί σηκωθήκατε πάνω;" Και μετά όταν μιλούσε με τον δεύτερο καθηγητή μου ήρθε ένα χαστούκι από το πουθενά, συνέχισε με τρία χαστούκια και στην συνέχεια με έπιασε από το μαλλί, με έριξε κάτω και άρχισε να με κλωτσάει. Αυτό έγινε και δεύτερη φορά όταν σηκώθηκα πάνω και προσπαθούσα να συνέλθω", ήταν τα συγκλονιστικά λόγια της μαθήτριας.

Στην ερώτηση αν προσπάθησαν κάποιοι να τον απομακρύνουν ανέφερε: "Προσπαθούσε ο καθηγητής να μας απομακρύνει τον έναν από τον άλλο. Μπήκε και ένα παιδί στη μέση για να τον απομακρύνει από εμένα, αλλά αυτός συνέχισε και τη δεύτερη επίθεση".

επαλ-ξυλοδαρμοσ

Για τον αν υπήρχαν και άλλα παρόμοια περιστατικά από τον συγκεκριμένο καθηγητή η μαθήτρια είπε: "Δεν ξέρω για τις προηγούμενες χρονιές, αλλά φέτος το μόνο που έκανε ήταν να μας κοιτάει, να μην μας εξηγεί το μάθημα ή να μας το εξηγεί μία φορά και να κάθεται στο γραφείο του και να μας βάζει απουσίες χωρίς αιτία διότι ή απλά μιλούσαμε ή βγάζαμε κινητά τηλέφωνα. Όταν του λέγαμε να μας εξηγήσει αλλά μια φορά το μάθημα μας έλεγε "ας πρόσεχες στο μάθημα".

"Μου έχει μείνει ένα ψυχολογικό τραύμα. Δηλαδή όταν μένω μόνη το σκέφτομαι συνέχεια και τρέμω. Και μετά το περιστατικό μιλούσε χαλαρά. Είπε στον διευθυντή ”ναι τη χαστούκισα” και το είπε πολύ περήφανα. Ένα λεπτό μετά που με χτύπησε, ο καθηγητής που ήταν μέσα μου είπε, ότι πήγε στο γραφείο, καθόταν σταυροπόδι και κοιτούσε στο… απέραντο χωρίς να έχει κάποια αντίδραση στο πρόσωπό του. Δεν μου ζήτησε συγνώμη όταν με είδε στο γραφείο. Το σχολείο αντέδρασε. Όλο το σχολείο μου στάθηκε και αυτό ήταν κάτι που με βοήθησε να το ξεπεράσω", κατέληξε το θύμα της επίθεσης.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share