Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024

Πήραν εξιτήριο αλλά ξέμειναν από ασφενοφόρο: Το απίστευτο σκηνικό που έζησε ένα ζευγάρι στη Σητεία

Απίστευτο!

6 Δεκεμβρίου 2021 15:07
Πήραν εξιτήριο αλλά ξέμειναν από ασφενοφόρο: Το απίστευτο σκηνικό που έζησε ένα ζευγάρι στη Σητεία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια απίστευτη περιπέτεια έζησε ένα ανδρόγυνο από τη Σητεία στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου.

Ο σύζυγος σε απόγνωση προσπαθούσε επί επτά ολόκληρες ημέρες να επιστρέψει με την 79χρονη σύζυγό του, που νοσηλεύτηκε με σοβαρό πρόβλημα υγείας στο νοσηλευτικό ίδρυμα, στο σπίτι του στη Σητεία και να μεταφερθεί η ασθενής με ασφάλεια. Παράλληλα, πριν λίγες ημέρες, 17 μαθητές και 4 καθηγητές Μουσικού Σχολείου στη κρήτη βγήκαν θετικοί στον Κορωνοϊό.

Μάταια όμως παρακαλούσε να γίνει η διακομιδή με ασθενοφόρο παρά το γεγονός ότι είχε λάβει εξιτήριο. Του έλεγαν ότι όταν έρθει ασθενής από τη Σητεία με το ίδιο ασθενοφόρο θα επέστρεφε και η σύζυγός του.

Οι μέρες περνούσαν και ο απελπισμένος Σητειακός επικοινώνησε με το Ράδιο Κρήτη για παραπονεθεί και ταυτόχρονα να εκφράσει την διαμαρτυρία του για την κατάσταση που βίωνε για μία εβδομάδα και ενώ είχε λάβει το εξιτήριο η σύζυγός του.

ασθενοφόρο-1

Ως εκ θαύματος μετά την εκπομπή πληροφορήθηκε ότι τελικά βρέθηκε ασθενοφόρο. Παράλληλα το ενδιαφέρον της για το περιστατικό εκδήλωσε και η 7η ΥΠΕ Κρήτης και ή ίδια η διοικήτρια κ. Λένα Μπορμπουδάκη που δεν χρειάστηκε ωστόσο να παρέμβει.

Το ερώτημα όμως παραμένει. Γιατί θα πρέπει οι πολίτες να ταλαιπωρούνται με αυτό τον τρόπο και τη λύση να δίνει η δημοσιότητα και όχι η υποχρέωση του κράτους να παρέχει τα αυτονόητα στο πλαίσιο του κοινωνικού κράτους.

Η έλλειψη προσωπικού και ασθενοφόρων σε συνδυασμό με την απόφαση των εργαζομένων του ΕΚΑΒ για να μην γίνονται διακομιδές στο σπίτι μετά από νοσηλεία έχουν προκαλέσει πολλά προβλήματα στους πολίτες που καλούνται να πληρώνουν από την τσέπη τους ιδιωτικά ασθενοφόρα.

Πηγή: ekriti.gr

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share