Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Συναγερμός από τον ΕΦΕΤ: Ανακαλεί αυτό το ρολό κοτόπουλο και τον κιμά λόγω σαλμονέλας!

Μεγάλη προσοχή!

6 Δεκεμβρίου 2021 12:25
Συναγερμός από τον ΕΦΕΤ: Ανακαλεί αυτό το ρολό κοτόπουλο και τον κιμά λόγω σαλμονέλας!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο ΕΦΕΤ προχωρά στην ανάκληση δύο προϊόντων στα οποία εντοπίστηκε σαλμονέλα. Τα προϊόντα παράγονται από την εταιρεία «ΓΟΓΓΑΚΗΣ ΑΕΒΕ» με έδρα στο 2ο χλμ Ε.Ο. ΠΕΛΕΚΑ ΚΕΡΚΥΡΑ.

Σας θυμίζουμε και ποιο κεμπάπ είχε αποσύρει ο ΕΦΕΤ, λόγω σαλμονέλας.

Τα προϊόντα είναι:

  • «ρολό κοτόπουλο γεμιστό κτψ, Ελλην. Επεξεργασίας», με ημερομηνία παραγωγής 6.7.21 και ημερομηνία ανάλωσης «κατά προτίμηση πριν από 6.7.23», βάρους 2 kg περίπου.

  • «βόειος κιμάς κτψ, προέλευσης Βελγίου, Ελλην. επεξεργασίας», με ημερομηνία συσκευασίας 18.08.21 και ημερομηνία ανάλωσης «κατά προτίμηση πριν από 16.08.23», βάρους 1 kg περίπου.

εφετ-κιμασ

Στα κρεατοσκευάσματα αυτά διαπιστώθηκε από το Εργαστήριο Δοκιμών Τροφίμων Αθήνας του ΕΦΕΤ η παρουσία του παθογόνου βακτηρίου Salmonella spp.

Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί τα ανωτέρω κρεατοσκευάσματα (όπως φαίνονται στις φωτογραφίες), να μην τα καταναλώσουν.

Προσοχή σε αυτό το τυρί - Αποσύρεται άμεσα

Το συναγερμό σήμανε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), αναφέροντας πως ανακαλείται άμεσα ανθότυρο, στο οποίο διαπιστώθηκε η παρουσία παθογόνου βακτηρίου, μετά τη σχετική ανακοίνωση για κρέας.

εφετ-τυρι

Η ανακοίνωση του ΕΦΕΤ

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Περιφερειακή Διεύθυνση Πελοποννήσου του Φορέα, «κατά τη διενέργεια ελέγχων, προέβη σε δειγματοληψία τροφίμου με τα στοιχεία: “ΑΝΘΟΤΥΡΟ“, με ημερομηνία παραγωγής: 21.11.2021 και ημερομηνία ανάλωσης έως ένα μήνα μετά την ημερομηνία παραγωγής, που παράγεται από την επιχείρηση ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΑΤΣΟΥΛΗΣ & ΥΙΟΙ ΟΕ.

Το δείγμα εξετάστηκε από τα εργαστήρια, δοκιμών και ερευνών τροφίμων Αθήνας του ΕΦΕΤ, όπου διαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου βακτηρίου Listeria monocytogenes».

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε «την άμεση απόσυρση/ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από το ανωτέρω προϊόν από την εσωτερική αγορά», ενώ, παράλληλα «καλεί τους καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν να μην το καταναλώσουν», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share