Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κερατσίνι - Σοκάρει ο δικηγόρος της οικογένειας: «Η Όλγα μπορούσε να σωθεί»

Εντός των επόμενων ημερών το πόρισμα του ιατροδικαστή για το μοιραίο συμβάν

6 Δεκεμβρίου 2021 10:34
Κερατσίνι - Σοκάρει ο δικηγόρος της οικογένειας: «Η Όλγα μπορούσε να σωθεί»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φως στα ακριβή αίτια του τραγικού θανάτου της οκτάχρονης Όλγας, που έχασε τη ζωή της με βασανιστικό τρόπο όταν εγκλωβίστηκε σε μεταλλική πόρτα εργοστασίου στο Κερατσίνι, πρόκειται να ρίξει το πόρισμα της ιατροδικαστικής έκθεσης, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες.

«Στις 6 ή 7 Δεκεμβρίου αναμένουμε με αγωνία να δούμε τι θα δείξει η ιατροδικαστική έκθεση. Ξέρουμε ότι η μικρή Όλγα αργοπέθαινε. Ο θάνατός της δεν ήταν ακαριαίος, ήταν αργός και βασανιστικός. Ήταν ζωντανή και υπέφερε. Κανείς δεν πήγε να τη βοηθήσει, να της προσφέρει τις πρώτες βοήθειες. Η ιατροδικαστική έκθεση θα μας δείξει ακριβώς τι θα μπορούσε να συμβεί αν είχε βοηθηθεί εγκαίρως και δεν υπήρχε αυτή η απάνθρωπη αδιαφορία», δηλώνει στην εφημερίδα "Realnews" ο δικηγόρος της οικογένειας της Όλγας, Γιάννης Μπαρκαγιάννης.

Την ίδια στιγμή, αναφέρεται στο οπτικοακουστικό υλικό που έχει δει το φως της δημοσιότητας, κάνοντας λόγο για ντροπιαστικές και απάνθρωπες εικόνες, οι οποίες δεν μπορούν βγουν από το μυαλό των συγγενών του άτυχου κοριτσιού.

ολγα-κερατσινι

«Προκαλούν αποτροπιασμό οι εικόνες του παιδιού να βασανίζεται και να μην αντιδρά κανείς. Η απραξία των υπευθύνων και των εργαζομένων του εργοστασίου είναι κάτι που πρέπει όλους να μας προβληματίσει. Αν κάποιος είχε προσφέρει τις πρώτες βοήθειες στην Όλγα, μπορούσε να είχε σωθεί και σήμερα να ήταν διαφορετική η κατάσταση. Αυτές, όμως, τις απαντήσεις θα τις έχουμε σε λίγες ημέρες», επισημαίνει ο κ. Μπαρκαγιάννης.

Όπως φαίνεται από τα βίντεο που κυκλοφόρησαν, το μοιραίο απόγευμα, η οκτάχρονη στεκόταν μπροστά στη βαριά πόρτα, την ώρα που εκείνη έκλεινε. Ο υπάλληλος κατευθύνεται προς το εσωτερικό της αποθήκης, αφήνοντας τη μετακινούμενη πόρτα χωρίς επίβλεψη.

Δευτερόλεπτα αργότερα, κι ενώ η πόρτα συνεχίζει να κλείνει, το οκτάχρονο κορίτσι μπαίνει τρέχοντας μέσα στον χώρο του εργοστασίου. Το παιδί στέκεται μπροστά στην πόρτα, προφανώς σκεπτόμενο τι ακριβώς πρέπει να κάνει.

Λίγο πριν η πόρτα κλείσει τελείως, στις 17:31, η Όλγα αποφασίζει να βγει από τον χώρο του εργοστασίου. Φαίνεται να προτάσσει το χέρι της, πιστεύοντας ότι η πόρτα λειτουργεί με φωτοκύτταρο. Η πόρτα, όμως, δεν σταματά. Κάνει ένα βήμα πίσω και στη συνέχεια φεύγει προς τα εμπρός… Δυστυχώς, δεν πρόλαβε, με αποτέλεσμα η πόρτα να την εγκλωβίσει.

Σφηνώθηκε στη μεταλλική πόρτα, βάρους μισού τόνου. Για μεγάλο χρονικό διάστημα πάλευε να πάρει ανάσα. Μάταια, όμως. Έσβηνε σιγά-σιγά, αβοήθητη.

Οι συγγενείς της μικρής Όλγας βρέθηκαν στο σημείο όπου βρήκε τραγικό θάνατο το κοριτσάκι, ζητώντας εξηγήσεις από τους υπεύθυνους του εργοστασίου. Το ερώτημα γιατί δεν υπήρχε φωτοκύτταρο στη μεταλλική πόρτα ταλανίζει μέχρι και σήμερα τους συγγενείς της Όλγας, που ακόμα δεν μπορούν να πιστέψουν το κακό που τους έχει βρει.

Την οργή τους έχει προκαλέσει και η αντίδραση των εργαζομένων του εργοστασίου, οι οποίοι περνούσαν δίπλα από το άψυχο κορμάκι του κοριτσιού χωρίς να δίνουν την παραμικρή σημασία.

ολγα-κερατσινι

Την Όλγα πλησίασε για πρώτη φορά ένας εργαζόμενος στις 17:54. Αντί να δει, όμως, αν το παιδί είναι ζωντανό, κράτησε απόσταση και απομακρύνθηκε. Στη συνέχεια, ένας άλλος υπάλληλος το κοίταξε, αλλά και πάλι δεν πλησίασε.

Είκοσι λεπτά αργότερα, η πόρτα άνοιξε και το κορμάκι του παιδιού έπεσε στο έδαφος. Δύο εργαζόμενοι με αργό βηματισμό πλησίασαν την Όλγα, αλλά και αυτοί έφυγαν, αφήνοντάς την αβοήθητη. Την ίδια στιγμή, πλησίασε τη μικρή ένας άλλος υπάλληλος, ο οποίος τη σκούντηξε με το πόδι του για να δει αν ζει.

«Ένα αναπάντητο ερώτημα, το οποίο έχει καθοριστική σημασία να απαντηθεί, είναι γιατί η πόρτα, περίπου ενός τόνου, δεν είχε φωτοκύτταρο, ώστε να αναγνωρίσει την κίνηση και το εμπόδιο και να σταματήσει. Δεν γνωρίζω αν παλαιότερα υπήρχε φωτοκύτταρο και μετέπειτα εσκεμμένα το αφαίρεσαν. Αυτό που γνωρίζω είναι πως είναι παράνομο τόσο βαριές πόρτες να μην είναι εξοπλισμένες με φωτοκύτταρο. Με βάση το οπτικοακουστικό υλικό που κυκλοφορεί, φαίνεται ότι οι κινήσεις της άτυχης Όλγας γίνονταν σαν να ήξερε ότι υπήρχε φωτοκύτταρο. Όπως φαίνεται και στο βίντεο, η Όλγα απλά έπαιζε…», προσθέτει ο δικηγόρος της οικογένειας.

εφημεριδα-δικηγοροσ-ολγα-κερατσινι

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share