Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός - Λαμία: ΕΔΕ για τον θάνατο της 14χρονης από επιπλοκές της νόσου

Προανάκριση από την ΕΛ.ΑΣ. - Αύριο (6/12) η νεκροψία/νεκροτομή

5 Δεκεμβρίου 2021 15:44
Κορωνοϊός - Λαμία: ΕΔΕ για τον θάνατο της 14χρονης από επιπλοκές της νόσου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

ΕΔΕ για να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες χάθηκε η ζωή του 14χρονου κοριτσιού στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Λαμίας, διέταξε ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ Φώτης Σερέτης, σε συνεννόηση με τον Διοικητή του Γενικού Νοσκομείου Λαμίας Ανδρέα Κολοκυθά.

Μάλιστα την ΕΔΕ θα κάνει ανώτατος γιατρός, με βαθμό Συντονιστή Διευθυντή, ο οποίος θα είναι από άλλο νοσοκομείο, εκτός Λαμίας, της 5ης ΥΠΕ.

κορωνοιοσ-λαμια

Υπενθυμίζουμε ότι το 14χρονο κορίτσι, που νοσούσε από κορωνοϊό από τις 29 Νοεμβρίου, διακομίστηκε στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Λαμίας στις 9:30 το πρωί του Σαββάτου και στις 5:30 το απόγευμα άφησε την τελευταία του πνοή μέσα στα Επείγοντα μετά από ανακοπή καρδιάς, πριν προλάβει να διακομιστεί στο Παίδων, στην Αθήνα.

Οι αστυνομικοί του Α.Τ. Λαμίας, μετά από εντολή της Εισαγγελίας, έχουν ξεκινήσει προανάκριση και έχουν πάρει τις πρώτες καταθέσεις για το τραγικό συμβάν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Lamiareport, η νεκροψία - νεκροτομή θα γίνει αύριο Δευτέρα στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία του Πειραιά, αφού για μια ακόμη φορά η Ιατροδικαστική της Λαμίας δεν λειτουργεί, κάνοντας ακόμη πιο δύσκολη τη ζωή της οικογένειας της 14χρονης, που εκτός από τον πόνο της έχει να αντιμετωπίσει και τις παθογένειες του συστήματος.

Η τοπική κοινωνία είναι συγκλονισμένη μη μπορώντας να πιστέψει πως «έσβησε» ένα κοριτσάκι από τη μια στιγμή στην άλλη.

κορωνοιοσ-λαμια

Η είδηση έσκασε σαν βόμβα το απόγευμα του Σαββάτου σκορπώντας παντού τη θλίψη και ένα γιατί στα χείλη όλων. Οι δικοί της άνθρωποι είναι συντετριμμένοι, όπως και οι φίλες της και συμμαθήτριες - συμμαθητές στο 4ο Γυμνάσιο, καθώς και όλη η εκπαιδευτική κοινότητα.

Βαρύ ήταν το κλίμα και στο Νοσοκομείο Λαμίας, όπου Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό, ήταν επίσης σοκαρισμένο από την απώλεια της 14χρονης μαθήτριας.

Όλοι περιμένουν με αγωνία την ιατροδικαστική έκθεση για να δουν ποια ήταν η αιτία θανάτου της 14χρονης, που ταξίδεψε τόσο πρόωρα στην γειτονιά των αγγέλων.

αστυνομια-λαμια

Ανακοίνωση για τον θάνατο του κοριτσιού εξέδωσε ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Γυμνασίου Λαμίας:

«Θλίψη και θρήνος - Η Κοινότητα του 4ου Γυμνασίου Λαμίας πενθεί και θρηνεί… Μια συμμαθήτρια των παιδιών μας, ανήλθε στην Κοινωνία των Αγγέλων… Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων εκφράζει στην οικογένεια, την απέραντη θλίψη του για τον αδόκητο χαμό του παιδιού τους και την αμέριστη συμπαράστασή του στον Γολγοθά που έχουν να ανεβούν… Καλό Ταξίδι και Καλό Παράδεισο…».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share