Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Συγκλονίζει ο Πάπας Φραγκίσκος: "Η Μεσόγειος έγινε ένα κρύο κοιμητήριο δίχως επιγραφές" - Πρόσφυγας του απηύθυνε λόγο (video)

Τα λόγια του Πάπα από το Καρά Τεπέ και όσα είπε ο πρόσφυγας στην ομίλια του

5 Δεκεμβρίου 2021 14:52
Συγκλονίζει ο Πάπας Φραγκίσκος:
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Καρά Τεπέ της Λέσβου έφτασε το πρωί της Κυριακής ο Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος συνεχίζει την επίσκεψή του στη χώρα μας.

Τον Πάπα Φραγκίσκο καλωσόρισε εκ μέρους των προσφύγων και μεταναστών ένας πρόσφυγας από τη Δημοκρατία του Κονγκό που έφτασε στη χώρα μας στις 11 Νοεμβρίου του 2020. Συγκίνησε με τα όσα είπε καθώς όπως εξήγησε έχει χωριστεί με την οικογένειά του. Είναι 30 ετών και πατέρα δύο παιδιών.

Βρίσκεται στη Λέσβο με το ένα του παιδί ενώ αγνοεί την τύχη της συζύγου του και του δεύτερου παιδιού του. «Ο Θεός να σας το αποδώσει εκατό φορές», είπε για την προσφορά του Πάπα Φραγκίσκου στους πρόσφυγες και μετανάστες.

παπασ-φραγκισκοσ

Όπως είπε ο ίδιος: «Μέσω της εκκλησίας μπόρεσα να ανταπεξέλθω σε όλες τις δυσκολίες. Αναζητώ ένα μέρος, ένα σίγουρο καταφύγιο, ειρήνη, επιβίωση για εμένα και την οικογένειά μου και την μόρφωση των παιδιών μου».

Πάπας Φραγκίσκος: «Οποίος σας φοβάται δεν σας έχει κοιτάξει τα μάτια»

Από την πλευρά του, ο Πάπας Φραγκίσκος σε μια συγκινητική ομιλία διαβεβαίωσε πως βρίσκεται δίπλα στους πρόσφυγες και μετανάστες. Ο Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας έκανε λόγο για «μάτια γεμάτα φόβο και προσμονή μάτια που είδαν βία και φτώχεια. Μάτια από ποταμούς δακρύων» και πρόσθεσε: «Οποίος σας φοβάται δεν σας έχει κοιτάξει τα μάτια».

παπασ-φραγκισκοσ

Ο Πάπας Φραγκίσκος έστειλε για ακόμη μία φορά ένα ηχηρό μήνυμα για το μεταναστευτικό και όπως είπε: «Η μετανάστευση είναι ένα πρόβλημα του κόσμου μια ανθρωπιστική κρίση που αφορά όλους μας».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην πανδημία που όπως είπε μας έκανε να καταλάβουμε ότι όλοι βρισκόμαστε στο ίδιο πλοίο: «Η πανδημία μας έκανε να νιώσουμε όλοι ότι είμαστε στο ίδιο πλοίο. Καταλάβαμε ότι τα προβλήματα θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται από κοινού».

Πρόσθεσε ακόμη: «Διακυβεύονται άνθρωποι, ανθρώπινες ζωές διακυβεύεται το μέλλον όλων. Όταν απορρίπτονται οι φτωχοί απορρίπτεται η ειρήνη. Είναι αυταπάτη να νομίζουμε ότι αρκεί να διασώσουμε τον εαυτό μας. Το μέλλον θα μας φέρνει περισσότερο κοντά τον έναν με τον άλλο. Ας μη στέφουμε τις πλάτες στη πραγματικότητα. Ας σταματήσει η μετάθεση ευθυνών».

Έκανε αναφορά στους εθνικισμούς στην εσωστρέφεια : «Τα πρόσωπα σας και τα μάτια σας μας ζητούν να μη στραφούμε από την άλλη μεριά να μην απαρνηθούμε την ανθρωπιά που μας συνδέει. Τούτη την Κυριακή παρακαλώ τον θεό να μας αφυπνίσει από τη λησμονιά του πάσχοντα να μας ανακουφίσει από τον ατομικισμό που αποκλείει τον διπλανό».

Πηγή: ethnos.gr

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share