Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Πάτρα: Ντροπιαστικές εικόνες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο - Γέμισαν με κρεβάτια οι διάδρομοι

Εφιαλτική εφημερία!

5 Δεκεμβρίου 2021 14:25
Πάτρα: Ντροπιαστικές εικόνες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο - Γέμισαν με κρεβάτια οι διάδρομοι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Εφιαλτική ήταν η εφημερία τη νύχτα του Σαββάτου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας στο Ρίο.

Είναι χαρακτηριστικό πως εκτός από τους θαλάμους, γέμισε με κρεβάτια και ο διάδρομος των ΤΕΠ ενώ γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό κατέβαλλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να εξεταστούν και να αντιμετωπιστούν όλα τα περιστατικά (στα οποία περιλαμβάνονταν και τα non covid).

Οι εικόνες που εξασφάλισε το tempo24.news μαρτυρούν την πίεση που δέχτηκε το νοσημευτικό ίδρυμα κυρίως λόγω του μεγάλου αριθμού των επιβεβαιωμένων και ύποπτων κρουσμάτων που διακομίστηκαν ιδαίτερα τις βραδινές και τις νυχτερινές ώρες στο Ρίο.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, μόνον χθες στο ΠΠΝΠ διακομίστηκαν:

  • 35 επιβεβαιωμένα κρούσματα,
  • 28 ύποπτα,
  • 4 επιβεβαιωμένα στην παιδιατρική και
  • 28 ύποπτα επίσης στην ίδια Κλινική.

Από αυτά υπήρξαν, 8 εισαγωγές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, 4 εισαγωγές επιβεβαιωμένων στην Παιδιατρική, 3 εισαγωγές ύποπτων ενηλίκων και 2 εισαγωγές ύποπτων στην Παιδιατρική.

Από τους αριθμούς και μόνο προκύπτει το μέγεθος της πίεσης που δέχθηκε χθες το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο αλλά και η διασπορά της νόσου στην Κοινότητα.

Κορωνοϊός - Σοκ στην Θεσσαλονίκη: Νοσούν εννέα έγκυες, οι τρεις σε ΜΕΘ - Διασωληνωμένο και ένα βρέφος

Εννέα γυναίκες που νόσησαν με κορωνοϊό κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης τους νοσηλεύονται στο "Ιπποκράτειο" Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Θυμίζουμε τη συγκλονιστική δήλωση του πνευμονολόγου, Κώστας Χρήστου: «Έμεινα ένα μήνα σε ΜΕΘ, χρειάστηκα 2,5 μήνες για αποκατάσταση».

Διασωληνωμένο είναι και ένα βρέφος, ενώ οι τρεις εκ των λεχώνων έχουν εισαχθεί επίσης σε κρίσιμη κατάσταση σε ΜΕΘ, αντιμετωπίζοντας σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, ενώ οι υπόλοιπες βρίσκονται σε απλές κλίνες.

Επίσης, νοσηλεύονται ακόμα τέσσερα νεογνά, των οποίων οι μητέρες διαγνώστηκαν θετικές στον κορωνοϊό, με το ένα από αυτά να είναι αυτό που χρειάστηκε να διασωληνωθεί.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share