Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Πάπας Φραγκίσκος: Ευχαριστώ την Ελλάδα και τη Λέσβο για τη στήριξη στους πρόσφυγες

Ήταν ιδιαίτερα συγκινημένος

5 Δεκεμβρίου 2021 12:25
Πάπας Φραγκίσκος: Ευχαριστώ την Ελλάδα και τη Λέσβο για τη στήριξη στους πρόσφυγες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

«Αδελφοί ας μην απαρνηθούμε την ανθρωπιά που μας συνδέει. Τούτη την Κυριακή παρακαλώ το Θεό να μας αφυπνίσει. Να αφυπνίσει τις κωφές μας καρδιές. Ευχαριστώ τους κατοίκους του νησιού αυτού και της χώρας για όλα όσα κάνουν», ήταν τα πρώτα λόγια του πάπα Φραγκίσκου στο Καρά Τεπέ στη Λέσβο και ήταν ιδιαίτερα συγκινημένος. Στην ομιλία του κάνει σαφείς αναφορές στο δράμα της μετανάστευσης σημειώνοντας πως όποιος φοβάται τους πρόσφυγες, δεν έχει δει τα μάτια τους και τα μάτια των παιδιών τους, σύμφωνα με το τοπικό σάιτ stonisi.gr.

Τον Πάπα χαιρέτησε και ένας Βρετανός πολίτης εκπρόσωπος των εθελοντών ο οποίος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι μέσα από τη δύναμη και την ελπίδα που έβλεπαν οι εθελοντές και η καθολική κοινότητα στα μάτια των προσφύγων, έπαιρναν και οι ίδιοι δύναμη να συνεχίσουν τη προσφορά τους. Εκ μέρους των προσφύγων και μεταναστών του ΚΥΤ ο 30χρονος Κριστιάν Μουγιάκα, από το Κονγκό ιδιαίτερα συγκινημένος περιγράφει τη δραματική ιστορία του και αναφέρει. «Το μόνο που θέλω είναι ειρήνη, ζεστή αγκαλιά, ασφάλεια και μόρφωση για τα παιδιά μου».

Ιδιαίτερη αναφορά στη συμβολή των κατοίκων της Λέσβου στο μεταναστευτικό προσφυγικό και την αλληλεγγύη που έδειξαν οι κάτοικοι του νησιού μας στους κατετρεγμένους της γης, έκανε στην ομιλία - χαιρετισμό της προς τον Πάπα Φραγκίσκο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελαροπούλου, στη διάρκεια της τελετής υποδοχής στον Καρά Τεπέ. Τον Πάπα καλωσόρισαν πρόσφυγες και μετανάστες ζητοκραυγάζοντας. Ο ίδιος χαιρετά τα μικρά παιδιά με ιδιαίτερη συγκίνηση και αγάπη.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share