Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων: Προφυλακιστέοι έξι από τους 20 κατηγορουμένους (video)

Κρατούμενοι πλέον ο «εγκέφαλος» της οργάνωσης, ο γιος του και διοικητής ΑΤ

4 Δεκεμβρίου 2021 21:55
Κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων: Προφυλακιστέοι έξι από τους 20 κατηγορουμένους (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά τις απολογίες τους άλλοι τρεις κατηγορούμενοι (συνολικά έξι από τους 20 πλέον) για την υπόθεση που αφορά στο κύκλωμα των παράνομων ελληνοποιήσεων, στο οποίο εμπλέκονται και αστυνομικοί.

Πρόκειται για τον 61χρονο που εμφανίζεται ως "εγκέφαλος" της υπόθεσης στον οποίο αποδίδεται ότι αποφάσιζε, σχεδίαζε, συντόνιζε και επόπτευε τη δράση της οργάνωσης και τον θετό του γιο, αλλά και τον διοικητή τμήματος Ασφαλείας στη Δυτική Αττική, ο οποίος φέρεται να είχε επικοινωνίες με τον αρχηγό του κυκλώματος και να συνεργάζονταν στην έκδοση των ταυτοτήτων.

αστυνομια-κυκλωμα

Οι υπόλοιποι τέσσερις κατηγορούμενοι που απολογήθηκαν σήμερα αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Συνολικά από τους 20 κατηγορούμενους έξι οδηγήθηκαν στις φυλακές και οι υπόλοιποι 14 αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Σύμφωνα με το Mega, η υπαρχιφύλακας που υπηρετούσε σε αστυνομικό τμήμα στη Βοιωτία και κατηγορείται ότι έβγαζε καθαρές ταυτότητες σε σκληρούς ποινικούς κακοποιούς με απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε προσωρινά κρατούμενη.

αστυνομια-κυκλωμα

Σύμφωνα με τη δικογραφία των 8.000 σελίδων, η συγκεκριμένη αστυνομικός φέρεται πως είχε φθάσει στο σημείο να πλαστογραφεί την υπογραφή του διοικητή του τμήματος όταν εκείνος έλειπε. Τον δρόμο για τις φυλακές πήρε και η υπάλληλος του ληξιαρχείου δήμου της Δυτικής Αττικής και ένας άνδρας από την Αλβανία στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν περισσότερα από 200.000 ευρώ.

Η έρευνα των Αρχών διήρκεσε 11 μήνες ενώ στοιχείο “κλειδί” για την εξάρθρωση της συμμορίας ήταν τρεις ανώνυμες επιστολές στους “Αδιάφθορους”, με τον αποστολέα να υποστηρίζει ότι γνωρίζει την ύπαρξη του κυκλώματος και τη δράση των επίορκων αστυνομικών.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share