Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2022

Κορωνοϊός - Κρήτη: Νοσούν 17 μαθητές και 4 καθηγητές Μουσικού Σχολείου – Κόλλησαν σε συναυλία στην Αθήνα

13 από τα παιδιά δεν είναι πλήρως εμβολιασμένα

4 Δεκεμβρίου 2021 15:07
Κορωνοϊός - Κρήτη: Νοσούν 17 μαθητές και 4 καθηγητές Μουσικού Σχολείου – Κόλλησαν σε συναυλία στην Αθήνα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στους 17 έφτασαν οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου οι οποίοι είναι θετικοί στον κορωνοϊό, ενώ παράλληλα θετικοί βρέθηκαν και τέσσερις καθηγητές.

Σημειώνεται ότι τέσσερα από τα 17 παιδιά είναι πλήρως εμβολιασμένα ενώ πρόκειται για 16 μαθητές του Λυκείου και έναν από το Γυμνάσιο. Οι καθηγητές είναι όλοι – και οι τέσσερις – πλήρως εμβολιασμένοι.

Σοκ στη Κρήτη: Αστυνομικοί βρήκαν κοριτσάκι παρατημένο σε χαρτόκουτο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, τόσο οι καθηγητές όσο και οι μαθητές εμφανίζουν ήπια συμπτώματα της νόσου και βρίσκονται σε καραντίνα στο σπίτι τους.

κορωνοιοσ-κρητη

Ο Διευθυντής του σχολείου κ. Κώστας Βαρβεράκης έχει καθημερινή επικοινωνία με τους μαθητές και υπογραμμίζει στο cretapost ότι «είναι όλοι καλά στην υγεία τους και ανυπομονούν να τελειώσει η καραντίνα και να επιστρέψουν στο σχολείο για να συνεχίσουν κανονικά στα μαθήματά τους».

Κανονικά λειτουργεί το σχολείο

Όπως τόνισε ο κ. Βαρβεράκης «για δύο ημέρες – Δευτέρα και Τρίτη – έγιναν τα μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης με εντολή του Διευθυντής Δημόσιας Υγείας Μανώλη Λουμπούνη. Τα παιδιά που νοσούν δεν είναι όλα από ένα τμήμα, αλλά διάσπαρτα σε όλες τις τάξεις. Συνεπώς, από την Τετάρτη και έπειτα κανένα τμήμα του σχολείου δεν είναι κλειστό και το σχολείο συνεχίζει απρόσκοπτα τη λειτουργία του».

Στις αρχές της εβδομάδας το σχολείο παρέμεινε κλειστό προκειμένου να γίνει η απαραίτητη απολύμανση και να παρθούν όλα τα μέτρα προστασίας όπως προβλέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

κορωνοιοσ-κρητη

Υπενθυμίζεται ότι οι 17 μαθητές και οι τέσσερις καθηγητές νόσησαν μετά την συναυλία που ανέβασε το Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών έπειτα από πρόσκληση του υπουργείου Παιδείας.

«Η εκδήλωση ήταν άψογα σχεδιασμένη, όλα κύλισαν κατ’ ευχήν, τα παιδιά είναι ενθουσιασμένα που έζησαν αυτή την αξέχαστη μοναδική εμπειρία και σε λίγο καιρό όλα θα είναι μια μακρινή περιπέτεια που θα ανήκει στο παρελθόν και μόνο», δηλώνει ο Διευθυντής του σχολείου τονίζοντας παράλληλα ότι μέχρι το περασμένο σαββατοκύριακο το σχολείο ήταν απολύτως covid free.

Πηγή: cretapost.gr

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share