Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2022

Κορωνοϊός - Σοκ στην Θεσσαλονίκη: Νοσούν εννέα έγκυες, οι τρεις σε ΜΕΘ - Διασωληνωμένο και ένα βρέφος (video)

Ευχή όλων να ξεπεράσουν τον κίνδυνο

4 Δεκεμβρίου 2021 14:13
Κορωνοϊός - Σοκ στην Θεσσαλονίκη: Νοσούν εννέα έγκυες, οι τρεις σε ΜΕΘ - Διασωληνωμένο και ένα βρέφος (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Εννέα γυναίκες που νόσησαν με κορωνοϊό κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης τους νοσηλεύονται στο "Ιπποκράτειο" Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Θυμίζουμε τη συγκλονιστική δήλωση του πνευμονολόγου, Κώστας Χρήστου: «Έμεινα ένα μήνα σε ΜΕΘ, χρειάστηκα 2,5 μήνες για αποκατάσταση».

κορωνοιοσ-εγκυες

Διασωληνωμένο είναι και ένα βρέφος, ενώ οι τρεις εκ των λεχώνων έχουν εισαχθεί επίσης σε κρίσιμη κατάσταση σε ΜΕΘ, αντιμετωπίζοντας σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, ενώ οι υπόλοιπες βρίσκονται σε απλές κλίνες.

Επίσης, νοσηλεύονται ακόμα τέσσερα νεογνά, των οποίων οι μητέρες διαγνώστηκαν θετικές στον κορωνοϊό, με το ένα από αυτά να είναι αυτό που χρειάστηκε να διασωληνωθεί.

"Βράζει" η Εύβοια: Εντοπίζονται πάνω από 250 κρούσματα σε σχολεία

Στο κόκκινο βρίσκεται η Εύβοια με τα κρούσματα κορωνοϊού να ανεβαίνουν επικίνδυνα σχολεία.

Ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού , από την έναρξη της σχολικής χρονιάς μέχρι σήμερα, ανέρχεται σε 242 μαθητές και 26 εκπαιδευτικούς σε σύνολο 15200 μαθητών και 1700 εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Εύβοια.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ, την τελευταία εβδομάδα, το σύνολο των ασθενών ηλικίας 4-18 ετών είναι 10.719, αποτελώντας το 24% (0% από την προηγούμενη εβδομάδα) στο σύνολο των κρουσμάτων (Iso Week 47).

κορωνοιοσ-εγκυες

Τις τελευταίες ημέρες ο αριθμός των κρουσμάτων σε μαθητές και εκπαιδευτικούς έχει σταθεροποιηθεί με τάση μείωσης. Οι εκπαιδευτικοί , οι μαθητές και το υπόλοιπο προσωπικό των σχολικών μονάδων τηρούν τα μέτρα πρόληψης που ορίζονται από τον ΕΟΔΥ ώστε να προλαμβάνουμε την μετάδοση του ιού δήλωσε ο Γρηγόρης Δάσκος Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share