Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Ανοικτή η πλατφόρμα για την τρίτη δόση - Τα επόμενα μέτρα για τον εμβολιασμό

Η επίσπευση στους τρεις μήνες και η υποχρεωτικότητα για τους άνω των 50

3 Δεκεμβρίου 2021 22:12
Κορωνοϊός: Ανοικτή η πλατφόρμα για την τρίτη δόση - Τα επόμενα μέτρα για τον εμβολιασμό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ανοικτή είναι ήδη η πλατφόρμα για την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, επιβεβαιώνοντας την εξαγγελία της πραγματοποίησής της για όλους τους πολίτες μόλις τρεις μήνες, μετά τη δεύτερη.

Όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, η εθνική επιτροπή εμβολιασμών λαμβάνοντας υπόψη της όλα τα δεδομένα καταλήγει στην χορήγηση της τρίτης αναμνηστικής δόσης 3 μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού για όλους τους ενήλικες από 18 ετών και πάνω.

Η πλατφόρμα είναι ήδη ανοικτή. Η απόφαση της επιτροπής όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους βασίστηκε στην άποψη ότι θα πρέπει να υπάρξει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αύξηση της προστασίας από τον εμβολιασμό καθώς η μετάλλαξη όμικρον φαίνεται να απασχολεί ολοένα και περισσότερο όχι μόνο τους επιστήμονες αλλά και την κοινωνία.

Ο στόχος, όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους, είναι να εμβολιαστούν όσο το δυνατό περισσότεροι άνθρωποι μέχρι τον Ιανουάριο, δηλαδή κι όλοι αυτοί που είχαν κάνει τον αρχικό εμβολιασμό τον Σεπτέμβριο που πέρασε.

Μπείτε για να κλείσετε το ραντεβού σας ΕΔΩ.

Έρχεται υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους άνω των 50

Σε ένα ακόμη μέτρο είναι πιθανό να προχωρήσει η κυβέρνηση, καθώς δεν αποκλείεται να επεκταθεί περαιτέρω ο υποχρεωτικός εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού, μειώνοντας το ηλικιακό όριο στους πολίτες άνω των 50 ετών.

Μετά τη ραγδαία εξάπλωση και της μετάλλαξης Όμικρον για την οποία λαμβάνονται μέτρα σε ολόκληρη την Ευρώπη, η κυβέρνηση σκοπεύει να αυξήσει τα μέτρα προστασίας του πληθυσμού.

Οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί λένε οι ίδιες πηγές του ethnos.gr θα αφορούν στην πρόληψη και όχι σε μέτρα περιοριστικού χαρακτήρα όπως το lockdown. Κάτι που άλλωστε έχει αποκλεισθεί εδώ και καιρό.

Στο πλαίσιο αυτό στο τραπέζι είναι η επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού και σε άτομα άνω των 50 ετών, καθώς έχει διαπιστωθεί πως είναι μία ηλικιακή ομάδα στην οποία μπορεί να αυξηθεί η νοσηρότητα.

Άλλωστε και με τη βούλα του ΣτΕ ο υποχρεωτικός εμβολιασμός είναι συνταγματικός. Δεν είναι τυχαίο ότι θα ανοίγει πλέον νωρίτερα η πλατφόρμα και για την τρίτη δόση του εμβολίου μετά από σχετικό αίτημα του πρωθυπουργού για τους 4 μήνες.

Σημειώνεται ότι το απόγευμα της Παρασκευής 3 Δεκεμβρίου θα γίνει έκτακτη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας για την τρίτη δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού από τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους. Αφορά στην απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για το χρόνο χορήγησης της τρίτης δόσης του εμβολίου έναντι της νόσου COVID-19».

Παράλληλα, όμως, δεν θα ανακοινωθεί σήμερα ημερομηνία λήξης για το πιστοποιητικό εμβολιασμού εάν δεν γίνει η τρίτη δόση, κάτι που ήδη ισχύει για τους άνω των 60 ετών.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share