Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Στα «κάγκελα» όλοι με τα ΑΒ Βασιλόπουλος: Πανικός στην εταιρεία

Τι συνέβη;

3 Δεκεμβρίου 2021 22:01
Στα «κάγκελα» όλοι με τα ΑΒ Βασιλόπουλος: Πανικός στην εταιρεία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια δυσάρεστη είδηση ήρθε στη δημοσιότητα για τα ΑΒ Βασιλόπουλος, με πολίτες να βρίσκονται στα «κάγκελα» εναντίον των αλυσίδων σούπερ μάρκετ, με μια προηγούμενη εξέλιξη να έχει αναστατώσει την εταιρεία.

Συγκεκριμένα, παρεμβάσεις και εξορμήσεις για τη διεκδίκηση μέτρων ουσιαστικής στήριξης και ανακούφισης από την ακρίβεια και τις ανατιμήσεις και όχι ψίχουλα ανακύκλωσης της φτώχειας οργανώνουν σωματεία και μαζικοί φορείς, σήμερα και αύριο στην Αττική.

Το πρωί της Παρασκευής (3/12) έγιναν παρεμβάσεις σε υποκαταστήματα της ΔΕΗ με αίτημα «Ρεύμα φθηνό για όλο το λαό».

Μαζική παρέμβαση και εξόρμηση πραγματοποίησαν την Πέμπτη (2/12) σωματεία και μαζικοί φορείς του Ζωγράφου. Ξεκινώντας από την πλατεία Τερζάκη στα Ιλίσια πραγματοποίησαν μαζική εξόρμηση στην περιοχή, απευθύνοντας αγωνιστικό κάλεσμα στους εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους και κατοίκους της περιοχής.

Τα αιτήματα όσων διαμαρτύρονται

Σημειώνουν ότι «το τελευταίο διάστημα ένα σαρωτικό κύμα ανατιμήσεων «κατατρώει» ακόμα περισσότερο το ήδη πετσοκομμένο εισόδημά μας. Έχουν αρχίσει να φτάνουν οι πρώτοι λογαριασμοί με αυξήσεις έως και 50% στο ηλεκτρικό ρεύμα, η τιμή της βενζίνης και του πετρελαίου έχει εκτοξευτεί, ενώ οι αυξήσεις σε δεκάδες προϊόντα ευρείας κατανάλωσης, όπως ο καφές, τα ζυμαρικά, οι παιδικές τροφές, τα είδη υγιεινής, τα ροφήματα μας κάνουν να σκεφτόμαστε δύο και τρεις φορές όταν πάμε στο σούπερ μάρκετ τι να κόψουμε για να βγάλουμε το μήνα».

Οι εξορμήσεις συνεχίστηκαν απόγευμα της Παρασκευής σε καταστήματα σούπερ μάρκετ και εμπορικά καταστήματα και θα συνεχιστούν το Σάββατο (4/12) σε διάφορες περιοχές. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα των παρεμβάσεων έχει ως εξής:

Την Παρασκευή στις 6 μ.μ., σε καταστήματα σούπερ μάρκετ σε Αγία Παρασκευή («ΑΒ Βασιλόπουλος»), Δουκίσσης Πλακεντίας («ΑΒ Βασιλόπουλος»), Κηφισιά («ΑΒ Βασιλόπουλος»), στις 6.30 μ.μ. στο Περιστέρι στα καταστήματα «Σκλαβενίτης» (πάροδος λεωφόρου Κηφισού 80) και «ΑΒ Βασιλόπουλος» (Εθνάρχου Μακαρίου 54), στο Μαρούσι (Χατζηαντωνίου 9) και στις 7 μ.μ. στα εμπορικά καταστήματα στον Αγιο Δημήτριο.

Το Σάββατο, το πρωί, σε Λαύριο και Μεσόγεια (Ανάβυσσο, Κορωπί, Παιανία, Γέρακα, Αρτέμιδα, Ραφήνα, Νέα Μάκρη), στο Μαρούσι (λαϊκή αγορά). Στις 10.30 π.μ. στον Πειραιά (Σωτήρος Διός), στη Νίκαια (Παναγή Τσαλδάρη), στον Κορυδαλλό (Ταξιαρχών), στο Μενίδι (κεντρική πλατεία), στην Καλλιθέα (σε σούπερ μάρκετ), στο Περιστέρι (πεζόδρομος Εθν. Αντιστάσεως). Στις 11 π.μ. στη Νέα Ιωνία (πλατεία Σημηριώτη). Στις 11.30 π.μ. στα Ανω Λιόσια (κεντρική πλατεία), στις 12 μ. στην Ελευσίνα (πλατεία Ηρώων), στη Νέα Σμύρνη (πλατεία), στην πλατεία Κολιάτσου (σούπερ μάρκετ). Στις 6 μ.μ., στο Χαλάνδρι (κατάστημα «Jumbo»).

Διεκδικούν:

  • Μειώσεις κατά 50% των τιμολογίων σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, internet και των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Μείωση των τιμών στα βασικά διατροφικά αγαθά και στα καύσιμα.
  • Μείωση του ΦΠΑ και κατάργηση των έμμεσων φόρων στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τις εργατικές και λαϊκές οικογένειες. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  • Άμεση επιδότηση ενοικίου για λαϊκές οικογένειες και εργαζόμενους με χαμηλό εισόδημα και πολύτεκνες οικογένειες. Χορήγηση μηνιαίου στεγαστικού επιδόματος 300 ευρώ σε όλους τους φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από την οικία τους.
  • Ουσιαστική προστασία των ανέργων. Επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Κανένα σπίτι εργατικής – λαϊκής οικογένειας να μη βγαίνει σε πλειστηριασμό, πάγωμα κατασχέσεων και χρεών προς τράπεζες.
  • Δωρεάν Rapid Test για όλο τον λαό, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, από το δημόσιο σύστημα Υγείας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share