Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Ισχυρός σεισμός στην Κυπαρισσία

Συναγερμός στην περιοχή

3 Δεκεμβρίου 2021 21:53
Ισχυρός σεισμός στην Κυπαρισσία
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής (3/12) στην Κυπαρισσία, με τον Εγκέλαδο να επισκέπτεται την περιοχή της Μεσσηνίας, προκαλώντας ανησυχία.

Η δόνηση, μετά από εκείνη στο Αίγιο, ήχησε στις 21:33 και ήταν της τάξης των 4.1 Ρίχτερ, με επίκεντρο μόλις στα 25 χιλιόμετρα από την πόλη και εστιακό βάθος στα 20 χιλιόμετρα.

Σεισμός στην Κυπαρισσία

Φοβάστε τον σεισμό; - Τότε αυτή η εφαρμογή αυτή είναι για εσάς

Είσαι και εσύ από αυτούς που φοβούνται τους σεισμούς και θα ήθελες μία εφαρμογή που να σε ενημερώνει έγκαιρα και αξιόπιστα για τις δονήσεις της Γης που μας ταρακουνούν;

Τότε αυτή η νέα εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα, που παρουσίασε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), με σκοπό την έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τα σεισμικά γεγονότα στον ελλαδικό χώρο, είναι για εσένα.

Η εφαρμογή έχει την ονομασία «ΣΕΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑ – Ε.Α.Α» και μπορείς να την κατεβάσεις σε συσκευές Android μέσω του Google Play και σε συσκευές iOS μέσω του Apple Store.

undefined

Τα κύρια χαρακτηριστικά της εφαρμογής

Η εφαρμογή αποτελεί ένα άμεσο σημείο επαφής του κοινού, του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου και της επιστημονικής κοινότητας γύρω από τα σεισμικά φαινόμενα στη χώρα μας. Χάρη στη συμμετοχική δράση των χρηστών, η εφαρμογή προβάλλει μια συνολική εικόνα του μεγέθους και των επιπτώσεων ενός σεισμού.

undefined

Κύρια χαρακτηριστικά της εφαρμογής, που είναι διαθέσιμα στα ελληνικά και στα αγγλικά, είναι:

  • Ενημέρωση για σεισμικά γεγονότα σε πραγματικό χρόνο.
  • Δυνατότητα προβολής των σεισμικών γεγονότων σε χάρτη και παρατήρηση της γεωγραφικής τους θέσης.
  • Εξατομικευμένη προβολή συμβάντων (μέγεθος σεισμού, ημερομηνία, απόσταση από τη θέση του χρήστη).
  • Δυνατότητα διαμοιρασμού σεισμικών γεγονότων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, κοινωνικών δικτύων κλπ.
  • Λειτουργία «ένιωσα ένα σεισμό» όπου οι χρήστες καταχωρούν τις εμπειρίες τους αλλά και προβάλλεται η περιοχή που έχει γίνει αισθητός ένας σεισμός, σύμφωνα με καταχωρήσεις των χρηστών.
 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share