Σάββατο, 25 Μαρτίου 2023

Εφιαλτικές ώρες για τον Δημήτρη Λιγνάδη - Η απόφαση «λαιμητόμος» για τον ηθοποιό

Σε δίκη για 4 βιασμούς ανηλίκων ή νεαρών ανδρών

3 Δεκεμβρίου 2021 12:02
Εφιαλτικές ώρες για τον Δημήτρη Λιγνάδη - Η απόφαση «λαιμητόμος» για τον ηθοποιό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο Δημήτρης Λιγνάδης παραπέμπεται σε δίκη για τον βιασμό 4 ανήλικων ή νεαρών ανδρών. Οι δικαστές υιοθέτησαν την παραπεμπτική πρόταση της εισαγγελέως, η οποία είχε απορρίψει όλους τους ισχυρισμούς του ηθοποιού - σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη, που αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται και μιλά για σκευωρία σε βάρος του. Να υπενθυμίσουμς πως πριν λίγες ημέρες πέθανε και η μητέρα του.

Στην πρόταση της η εισαγγελέας χαρακτηρίζει τον Λιγνάδη «άτομο επικίνδυνο, με πάθη και εμμονές, εμφορούμενο από έντονα αντικοινωνικά αισθήματα» και αξιολογώντας τα στοιχεία της δικογραφίας κρίνει πως «σε βάρος του κατηγορουμένου προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής για την πράξη του βιασμού κατά συρροή που του αποδίδεται».

Σε δίκη για 4 βιασμούς ο Δημήτρης Λιγνάδης

Οι δικαστές διέταξαν τη συνέχιση της προσωρινής κράτησης του σκηνοθέτη, με την εισαγγελέα να έχει εισηγηθεί: «Η επανειλημμένη τέλεση της πράξης, η μακρόχρονη δράση του, η μέθοδος που έχει αναπτύξει, για να προσεγγίσει τα θύματά του, χτίζοντας μαζί τους σχέση εμπιστοσύνης αλλά και εξάρτησης, εκμεταλλευόμενος την κοινωνική, επαγγελματική και οικονομική του θέση για να τα δελεάσει, αλλά και τη δική τους ευάλωτη οικονομικά και κοινωνικά θέση, το γεγονός ότι κυκλοφορούσε δημόσια με τα ανήλικα θύματά του, δίχως καμία αναστολή, αλλά και η αμετανόητη στάση του μέχρι σήμερα, καταδεικνύουν ότι πρόκειται για άτομο επικίνδυνο, με πάθη και εμμονές, εμφορούμενο από έντονα αντικοινωνικά αισθήματα, ώστε η διατήρηση της προσωρινής του κράτησης να κρίνεται αναγκαία για την αποτροπή από την τέλεση νέων αξιόποινων πράξεων». Το αμέσως επόμενο δια πάτημα αναμένεται ο προσδιορισμός της δίκης του.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share