Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Συναγερμός στο Ηράκλειο – Εγκατέλειψαν κοριτσάκι σε χαρτόκουτο

Νέο περιστατικό εγκατάλειψης παιδιού

2 Δεκεμβρίου 2021 23:16
Συναγερμός στο Ηράκλειο – Εγκατέλειψαν κοριτσάκι σε χαρτόκουτο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ στη διάρκεια περιπολίας στο Ηράκλειο βρήκαν ένα κοριτσάκι τεσσάρων ετών αφημένο σε ένα χαρτόκουτο.

Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ στη διάρκεια περιπολίας πέριξ του πάρκου Θεοτοκόπουλου, στο κέντρο του Ηρακλείου, στην Κρήτη αντιλήφθηκαν ένα κλαψούρισμα. Με τεράστια έκπληξη διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για ένα κοριτσάκι, περίπου 4 ετών, αφημένο σε ένα χαρτόκουτο.

Όπως αναφέρει το Cretalive.gr, οι αστυνομικοί προσπάθησαν να καθησυχάσουν το παιδί και ενημέρωσαν το κέντρο για το συμβάν.

 κοριτσάκι σε χαρτόκουτο ηράκλειο

Οι αστυνομικοί έπαθαν σοκ με το εύρημά τους...

Όπως προέκυψε, το κοριτσάκι είναι μέλος πολύτεκνης οικογένειας. Ο πατέρας είναι μόλις 28 ετών, χρήστης ναρκωτικών, που απασχολεί, σύμφωνα με τις Αρχές τακτικά. Εντοπίστηκε και συνελήφθη στο πλαίσιο του Αυτοφώρου.

«Ραγίζει» καρδιές η συγκλονιστική εξομολόγηση γυναίκας που εγκαταλείφθηκε όταν ήταν δύο ετών

Οι εικόνες που ήρθαν πριν από μερικές ημέρες στη δημοσιότητα και δείχνουν έναν άντρα να εγκαταλείπει ένα καροτσάκι με ένα μωρό μέσα στο κέντρο της Αθήνας ξύπνησαν οδυνηρές μνήμες στην 33χρονη σήμερα Μαρία. Οι γονείς της εγκατέλειψαν την ίδια και τον αδερφό της στα σκουπίδια, όπως λέει, σε ηλικία 2 και 1 έτους αντίστοιχα.

«Με γύρισε κατευθείαν 32 χρόνια πίσω. Μου ξύπνησε μνήμες τις οποίες δεν ήθελα να ξυπνήσουν γιατί πονάνε. Σκεφτόμουν ότι κάποτε υπήρξα εγώ στη θέση αυτού του παιδιού», δήλωσε η Μαρία στην κάμερα του Alpha. «Αυτό που σκέφτηκα κατευθείαν είναι τα γιατί που θα δημιουργηθούν στην ψυχούλα αυτού του παιδιού και παρακαλώ τον θεό να βρει μια οικογένεια που θα του χαρίσει ό,τι του έχουν στερήσει οι γονείς του».

Η Μαρία, μητέρα και η ίδια σήμερα, γνώρισε την αγάπη μέσα από την οικογένεια που την υιοθέτησε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ. Όταν ενηλικιώθηκε αποφάσισε να αναζητήσει τους βιολογικούς της γονείς, ψάχνοντας απάντησε σε ένα ερώτημα που τη βασάνιζε: «Γιατί;».

«Με τις πληροφορίες που είχα μπόρεσα και βρήκα τον βιολογικό μου πατέρα, τον συνάντησα, πήρα τις απαντήσεις που έπρεπε να πάρω αν και δεν μου είπε την αλήθεια. Δεν του είπα πολλά… το μόνο που έκανα ήταν να το κοιτάζω χωρίς να καταλαβαίνω ποιος είναι, γιατί τα έκανε όλα αυτά. Μετά από περίπου τρεις μήνες γνώρισα και τη βιολογική μου μητέρα, η οποία εν μέρει μου είπε την αλήθεια. Απ’ ότι γνωρίζω δεν μοιάζαμε στους οικείους που θα θέλανε να μοιάζουμε. Επειδή μοιάζαμε από τη δική της μεριά και δεν συμφωνούσαν οι γονείς του πατέρα, αποφάσισαν να μας εγκαταλείψουν».

«Υπάρχουν γυναίκες που τα πετάνε τα παιδιά»

«Υπάρχουν γυναίκες οι οποίες θέλουν τόσο πολύ να κάνουν παιδί και δεν τα καταφέρνουν. Υπάρχουν και άλλες που τα πετάνε τα παιδιά, δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω κάποια άλλη έκφραση. Γιατί η εγκατάλειψη είναι πετάω το παιδί μου. Αν δεν θέλεις να το μεγαλώσεις, αν δεν θέλεις να το κρατήσεις γιατί έχεις τους δικούς σου λόγους – και κανένας δεν θα σε κρίνει – δώστο σε κανένα ίδρυμα. Μην το γεμίσεις πληγές, γιατί αυτές τις πληγές θα τις κουβαλάει μια ζωή», τόνισε ακόμη.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share