Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Ραγίζει» καρδιές η συγκλονιστική εξομολόγηση γυναίκας που εγκαταλείφθηκε όταν ήταν δύο ετών

Ξύπνησε οδυνηρές μνήμες η υπόθεση του μωρού στο Αρχαιολογικό Μουσείο

2 Δεκεμβρίου 2021 19:00
«Ραγίζει» καρδιές η συγκλονιστική εξομολόγηση γυναίκας που εγκαταλείφθηκε όταν ήταν δύο ετών
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι εικόνες που ήρθαν πριν από μερικές ημέρες στη δημοσιότητα και δείχνουν έναν άντρα να εγκαταλείπει ένα καροτσάκι με ένα μωρό μέσα στο κέντρο της Αθήνας ξύπνησαν οδυνηρές μνήμες στην 33χρονη σήμερα Μαρία. Οι γονείς της εγκατέλειψαν την ίδια και τον αδερφό της στα σκουπίδια, όπως λέει, σε ηλικία 2 και 1 έτους αντίστοιχα.

«Με γύρισε κατευθείαν 32 χρόνια πίσω. Μου ξύπνησε μνήμες τις οποίες δεν ήθελα να ξυπνήσουν γιατί πονάνε. Σκεφτόμουν ότι κάποτε υπήρξα εγώ στη θέση αυτού του παιδιού», δήλωσε η Μαρία στην κάμερα του Alpha. «Αυτό που σκέφτηκα κατευθείαν είναι τα γιατί που θα δημιουργηθούν στην ψυχούλα αυτού του παιδιού και παρακαλώ τον θεό να βρει μια οικογένεια που θα του χαρίσει ό,τι του έχουν στερήσει οι γονείς του».

Η Μαρία, μητέρα και η ίδια σήμερα, γνώρισε την αγάπη μέσα από την οικογένεια που την υιοθέτησε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ. Όταν ενηλικιώθηκε αποφάσισε να αναζητήσει τους βιολογικούς της γονείς, ψάχνοντας απάντησε σε ένα ερώτημα που τη βασάνιζε: «Γιατί;».

«Με τις πληροφορίες που είχα μπόρεσα και βρήκα τον βιολογικό μου πατέρα, τον συνάντησα, πήρα τις απαντήσεις που έπρεπε να πάρω αν και δεν μου είπε την αλήθεια. Δεν του είπα πολλά… το μόνο που έκανα ήταν να το κοιτάζω χωρίς να καταλαβαίνω ποιος είναι, γιατί τα έκανε όλα αυτά. Μετά από περίπου τρεις μήνες γνώρισα και τη βιολογική μου μητέρα, η οποία εν μέρει μου είπε την αλήθεια. Απ’ ότι γνωρίζω δεν μοιάζαμε στους οικείους που θα θέλανε να μοιάζουμε. Επειδή μοιάζαμε από τη δική της μεριά και δεν συμφωνούσαν οι γονείς του πατέρα, αποφάσισαν να μας εγκαταλείψουν».

«Υπάρχουν γυναίκες που τα πετάνε τα παιδιά»

«Υπάρχουν γυναίκες οι οποίες θέλουν τόσο πολύ να κάνουν παιδί και δεν τα καταφέρνουν. Υπάρχουν και άλλες που τα πετάνε τα παιδιά, δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω κάποια άλλη έκφραση. Γιατί η εγκατάλειψη είναι πετάω το παιδί μου. Αν δεν θέλεις να το μεγαλώσεις, αν δεν θέλεις να το κρατήσεις γιατί έχεις τους δικούς σου λόγους – και κανένας δεν θα σε κρίνει – δώστο σε κανένα ίδρυμα. Μην το γεμίσεις πληγές, γιατί αυτές τις πληγές θα τις κουβαλάει μια ζωή», τόνισε ακόμη.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share