Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Γενικός έλεγχος του πληθυσμού με δύο self test για όλους – Πότε θα δοθούν

Θα διατίθενται δωρεάν σε όλους

2 Δεκεμβρίου 2021 11:59
Κορωνοϊός: Γενικός έλεγχος του πληθυσμού με δύο self test για όλους – Πότε θα δοθούν
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σειρά μέτρων ενεργοποιεί η κυβέρνηση για την ανάσχεση του πανδημικού κύματος ενόψει και των εορτών των Χριστουγέννων.

Εκτός από την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού στους πολίτες άνω των 60, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε σήμερα πως θα γίνει γενικός έλεγχος του πληθυσμού για κορωνοϊό μέσω της διανομής δωρεάν self test σε όλους τους ενήλικους πολίτες, είτε είναι εμβολιασμένοι είτε είναι ανεμβολίαστοι.

Θυμίζουμε όσα δήλωσε ο κ. Πλεύρης και για το πιστοποιητικό νόσησης.

τεστ-κορονοιοσ

Το πρώτο δωρεάν self test θα δοθεί την εβδομάδα από 6 έως 11 Δεκεμβρίου. Ένα ακόμα θα διατεθεί την εβδομάδα μετά τις εορτές των Χριστουγέννων.

Συστήνεται κατά την περίοδο των Χριστουγέννων να γίνονται επιπλέον τεστ πριν της εκδηλώσεις τις ημέρες των εορτών.

Πηγή: skai.gr

Ήρθε η... Μποτσουάνα στην Ελλάδα: Πρώτο κρούσμα της Όμικρον στην χώρα μας!

πιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα της Όμικρον στην Ελλάδα, όπως ενημέρωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στους πολίτες άνω των 60 ετών.

Ο κ. Πλεύρης σημείωσε πως πρόκειται για Έλληνα που ταξίδεψε από τη Νότια Αφρική και βρίσκεται στην Κρήτη.

«Τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα» διαβεβαίωσε ο υπουργός.

τεστ-κορονοιοσ

Η πλειονότητα όσων βρέθηκαν θετικοί ήταν «ασυμπτωματικοί»

Υψηλόβαθμη υγειονομική αξιωματούχος της Μποτσουάνας δήλωσε σήμερα πως 16 από τους 19 συνολικά ανθρώπους που βρέθηκαν θετικοί στην παραλλαγή Όμικρον του κορωνοϊού στη χώρα ήταν ασυμπτωματικοί και είπε πως είναι «άδικο» η χώρα να τυγχάνει μεταχείρισης σαν να ήταν το επίκεντρο της έξαρσης της νέας παραλλαγής.

Η Πάμελα Σμιθ-Λόρενς, ασκούσα χρέη διευθύντριας υγείας στο υπουργείο Υγείας και Ευεξίας, δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Reuters πως η πλειονότητα των 19 ανθρώπων που βρέθηκαν να έχουν μολυνθεί από τη νέα παραλλαγή Όμικρον είναι ήδη αρνητικοί.

Ενώ 16 άνθρωποι ήταν ασυμπτωματικοί, οι υπόλοιποι τρεις είχαν «πολύ, πολύ ήπια» συμπτώματα, είπε.

κορονοιοσ-μποτσουανα

Η Μποτσουάνα δήλωσε την Παρασκευή ότι ερευνά μεταλλάξεις του κορωνοϊού που βρέθηκαν σε τέσσερις ξένους υπηκόους που βρίσκονταν στη χώρα σε διπλωματική αποστολή. Από τότε η χώρα ανέφερε άλλα 15 περιστατικά μόλυνσης με τη νέα παραλλαγή, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός να ανέλθει στα 19.

Αν και δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη πού εμφανίστηκε για πρώτη φορά η Όμικρον, στις 25 Νοεμβρίου η Νότια Αφρική, και μία ημέρα αργότερα η Μποτσούνα, ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν μια νέα παραλλαγή οι μεταλλάξεις της οποίας ήταν διαφορετικές από την κυρίαρχη παραλλαγή Δέλτα.

Η ανακοίνωση προκάλεσε περιορισμούς στα ταξίδια στην περιοχή του νότιου τμήματος της Αφρικής από πολλές ευρωπαϊκές και ασιατικές χώρες, μια απόφαση την οποία επέκριναν τόσο η Νότια Αφρική όσο και η Μποτσουάνα.

κορονοιοσ-μποτσουανα

Οι τέσσερις ξένοι υπήκοοι, ηλικίας από 30 έως 65 ετών, που είχαν φθάσει στην Μποτσουάνα στις 7 Νοεμβρίου, βρέθηκαν θετικοί στις 11 Νοεμβρίου και μια περαιτέρω έρευνα των δειγμάτων τους έδειξε νέες μεταλλάξεις στις 22 Νοεμβρίου, δήλωσε η Σμιθ-Λόρενς, η οποία πρόσθεσε πως η κυβέρνηση ανέβασε τα δεδομένα στη διεθνή βάση δεδομένων την ίδια ημέρα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share