Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κύκλωμα ελληνοποιήσεων: Το κόλπο της συμμορίας για να μην εντοπιστεί

Νέες αποκαλύψεις στο φως

2 Δεκεμβρίου 2021 08:55
Κύκλωμα ελληνοποιήσεων: Το κόλπο της συμμορίας για να μην εντοπιστεί
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα καλά οργανωμένο σχέδιο χρησιμοποίησε η εγκληματική οργάνωση των αστυνομικών που ελληνοποιούσε σκληρούς Αλβανούς δολοφόνους και κακοποιούς, για να μην γίνουν αντιληπτοί από το Εσωτερικών Υποθέσεων στη δεύτερη φάση “λειτουργίας” της.

Η συμμορία δρούσε από το 2016, εντοπίστηκε και εξαρθρώθηκε ξανά από τους “αδιάφθορους” της ΕΛ.ΑΣ το 2018. Τότε, σταμάτησαν, αναγκαστικά, τη δράση τους καθώς οι τέσσερις αστυνομικοί που “εργάζονταν” για λογαριασμό της συμμορίας μοιράζοντας έναντι αμοιβής ταυτότητες και διαβατήρια με πλαστά στοιχεία, κατηγορήθηκαν και απομακρύνθηκαν από τις υπηρεσίες τους.

Υπηρετούσαν στα τμήματα ασφαλείας και διαβατηρίων στο Παγκράτι και την Αγ. Παρασκευή. Και ακριβώς αυτό ήταν το μεγάλο λάθος που έκανε τότε η συμμορία. Είχε επικεντρώσει τη δράση της μόνο σε δύο τμήματα, έχοντας ως συνεργάτες επίορκους αστυνομικούς τους.

Ο μεγάλος όγκος ταυτοτήτων και διαβατηρίων που εκδίδονταν από Παγκράτι και Αγ.Παρασκευη, κίνησαν όμως τις υποψίες. Σε μια αντιπαραβολή στοιχείων που είχε γίνει διαπιστώθηκαν παρατυπίες κι έτσι άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι.

ΈΓΚΛΗΜΑ-1

Το κόλπο της δεύτερης φάσης της συμμορίας

Η εγκληματική οργάνωση ξεκίνησε να δραστηριοποιείται ξανά πριν από περίπου έναν χρόνο. Έχοντας μάθει όμως από τα λάθη τους, οι εγκέφαλοι της συμμορίας σκέφτηκαν έναν τρόπο για να ξεφύγουν από τον νόμο και να συνεχίζουν να εισπράττουν εκατομμύρια Ευρώ από σκληρούς κακοποιούς τους οποίους “καθάριζαν” από το βεβαρημένο τους ποινικό μητρώο, δίνοντας ταυτότητες με “καθαρά” πλέον στοιχεία.

Η οργάνωση “ανοίχτηκε” σε πολλά περισσότερα τμήματα ασφαλείας και διαβατηρίων, έτσι ώστε να μην μαζεύονται πολλά έγγραφα ταυτοτήτων και διαβατήριων σε μόνο ένα η δυο τμήματα, όπως γινόταν παλαιότερα. Μεταξύ αυτών, τα Τμήματα σε Ασπρόπυργο, Νέα Λιόσια, Ελευσίνα, Ομόνοια, Γλυφάδα και ποιος ξέρει και πού αλλού, καθώς το Εσωτερικών Υποθέσεων εκτιμά ότι εμπλέκονται αστυνομικοί από πολλά περισσότερα τμήματα και ίσως όχι μόνο στην Αττική.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share