Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Το μέτρο που εισηγείται η Επιτροπή για τα χριστουγεννιάτικα πάρκα – "Δεν αρκεί το rapid, πιστοποίηση νόσησης μόνο με PCR"

Όσα ανέφερε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος

1 Δεκεμβρίου 2021 19:45
Κορωνοϊός: Το μέτρο που εισηγείται η Επιτροπή για τα χριστουγεννιάτικα πάρκα –
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Να είναι εμβολιασμένοι όλοι οι εργαζόμενοι στα θεματικά χριστουγεννιάτικα πάρκα εισηγούνται οι ειδικοί στην κυβέρνηση σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιο Εξαδάκτυλο.

O κ. Εξαδάκτυλος μιλώντας στο Mega, είπε ότι πρόκειται για εργαζόμενους που θα πιάσουν τώρα δουλειά, ενώ σημείωσε μιλώντας για τα θεματικά αυτά πάρκα «ότι κανείς δεν θέλει να αποτελέσουν εστία μιας νέα αναζωπύρωσης».

ραπιντ-τεστ

Σας θυμίζουμε ποια είναι η σημερινή (1/12) επιδημιολογική εικόνα της χώρας, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

Κάτι άλλο που συζητήθηκε στην επιτροπή και το οποίο θα ανακοινωθεί είναι ότι «οι άνθρωποι οι οποίοι παίρνουν πιστοποίηση νόσου εφεξής θα πρέπει να έχουν PCR, δεν αρκεί το rapid. Είναι πολύ πιο αξιόπιστο, το rapid μπορεί να είναι ψευδώς θετικό ή αρνητικό και είναι πιο εύκολο να παραβιαστεί» είπε ο κ. Εξαδάκτυλος στο Mega.

«Θα μειώσουμε τη διασπορά με τα δύο self test πριν τις γιορτές»

«Όσον αφορά στη διασπορά είμαστε σε φάση σταθερότητας με προοπτική ύφεσης. Θα μειώσουμε τη διασπορά με τα δύο self test που θα κάνουμε τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι».

Αναφορικά με τη χρονική διάρκεια του πιστοποιητικού νόσησης ή του πιστοποιητικού εμβολιασμού είπε ότι «έχει υπάρξει αρχική συζήτηση χωρίς να έχουμε καταλήξει, κάπου. Με την έλευση της μετάλλαξης Όμικρον τα δεδομένα αλλάζουν, πιθανόν να δούμε διαφοροποιήσεις σε όσα ισχύουν μέχρι τώρα» συμπληρώνοντας για τη νέα παραλλαγή ότι «σε 2-3 εβδομάδες θα έχουμε απαντήσεις για την Όμικρον».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share