Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2022

Συγκλονίζει ο γυναικολόγος της Παρθένας Κουτμερίδου: “Προσπάθησα να την πείσω να εμβολιαστεί” - Σε ποιους επιρρίπτει ευθύνες

"Εγώ είμαι υπέρ του εμβολιασμού"

1 Δεκεμβρίου 2021 18:37
Συγκλονίζει ο γυναικολόγος της Παρθένας Κουτμερίδου: “Προσπάθησα να την πείσω να εμβολιαστεί” - Σε ποιους επιρρίπτει ευθύνες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θλίψη έχει προκαλέσει η είδηση για τον θάνατο της Παρθένας Κουτμερίδου, της 38χρονης κόρης του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Στάθη Κουτμερίδη, η οποία έχασε τη ζωή της μετά από την άνιση μάχη που έδινε απέναντι στον κορωνοϊό.

Η άτυχη γυναίκα δεν είχε εμβολιαστεί από φόβο μήπως συμβεί κάτι με το αγέννητο παιδί της, ενώ πολλά ακούστηκαν ότι την ευθύνη για το γεγονός ότι έμεινε ανεμβολίαστη, ήταν του γυναικολόγου της.

Ωστόσο, ο γυναικολόγος της μίλησε στο “Live News” και επέρριψε ευθύνες στον σύζυγο της γυναίκας, η οποία ήταν στον έβδομο μήνα κύησης, και τον πνευματικό της για την απόφασή της να μην εμβολιαστεί, ενώ υπογράμμισε μάλιστα ότι ο ίδιο την είχε συμβουλεύσει να κάνει το εμβόλιο.

Τη συμβούλευσα να κάνει εμβόλιο αυτή και ο σύζυγός της από την πρώτη στιγμή. Από την πρώτη στιγμή, γιατί είμαι φανατικά υπέρ του εμβολιασμού όχι μόνο στις έγκυες γυναίκες, όχι μόνο σ’ αυτές που παρακολουθώ εγώ, αλλά και στις άλλες οι οποίες με συμβουλεύονται λόγω της ιδιότητάς μου ως ειδικός επιδημητικός και με παίρνουν εκατοντάδες τηλέφωνα για να μου ζητήσουν τη γνώμη μου” επεσήμανε ο γυναικολόγος της γυναίκας που έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό.

Εγώ είμαι υπέρ του εμβολιασμού, έχω εμβολιάσει όλους στην οικογένειά μου, έχω εμβολιαστεί ο ίδιος, έχω εμβολιάσει το προσωπικό μου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, επανειλημμένα και φορτικά προσπάθησα να πείσω αυτήν τη γυναίκα, που δεν είναι μόνο μια πελάτισσά μου αλλά μια καλή μου φίλη, όχι τώρα, αλλά πολλά χρόνια, μια γυναίκα την οποία εκτιμώ αφάνταστα, και ο πατέρας της, οι οποίοι είναι προσωπικοί φίλοι εδώ και πολλά χρόνια” επεσήμανε και πρόσθεσε:

Προσπάθησα να την πείσω αλλά, απ’ ό,τι καταλαβαίνω, ο σύζυγός της, που είναι φανατικός αντιεμβολιαστής, και η οικογένειά του, δεν έχουν εμβολιαστεί, την απέτρεψαν, δεν ξέρω με ποια κίνητρα, την απέτρεψαν να εμβολιαστεί πιθανώς λόγω κάποιου πνευματικού; Δεν γνωρίζω παραπάνω. Αλλά η γυναίκα, επανειλημμένα και φορτικά την έχω συμβουλεύσει παρόντων μαρτύρων, άνθρωποι του περιβάλλοντός μου.

Τι ανέφερε ο γυναικολόγος για τον σύζυγο και τον πνευματικό της

Φτάσαμε σε ένα σημείο που ο σύζυγός της δεν ερχόταν πάνω να παρακολουθήσει το μωράκι στις επισκέψεις, γιατί ήταν παρεξηγημένος μαζί μου, επειδή επέμενα να κάνουν εμβόλιο! Αυτή είναι η αλήθεια έχω το θάρρος της γνώμης μου, είμαι γιατρός και είμαι τόσα χρόνια μάχιμος γιατρός και έχω το θάρρος της γνώμης μου” επέμεινε ο γυναικολόγος της Παρθένας Κουτμερίδου, που δεν ήθελε να κατονομαστεί και επανέλαβε ότι ο ίδιος συστήνει σε όλες τις γυναίκες να εμβολιαστούν.

Στο ερώτημα τι απαντούσε εκείνη όταν της σύστηνε φορτικά να εμβολιαστεί, ο γιατρός σημείωσε ότι εκείνη έλεγε ότι θα το κάνουν μετά τον τοκετό και οι δύο. “Φοβόταν! Λυπάμαι, μία εγκυμοσύνη που ήταν τόσο πολύτιμη… Προσωπικά δεδομένα δεν αποκαλύπτω. Όπως και η ηλικία της ήταν λάθος και επίσης δεν προσπαθώ να σας πω κάτι” Ο πατέρας της είναι προσωπικός φίλος εδώ και πολλά χρόνια, είμαστε συμπατριώτες, είμαστε φίλοι, η συγκεκριμένη η Πάττυ ήταν προσωπική μου φίλη εδώ και πολλά χρόνια, δεν ήταν μόνο πελάτισσά μου” υπογράμμισε και τόνισε ότι η γυναίκα διασωληνώθηκε στο Ιπποκράτειο και εκεί έγινε και η καισαρική.

“Υποπτεύομαι ότι ο πνευματικός της είναι αυτός που υποκίνησε και τον άνδρα της. Δεν ξέρω κατ’ αρχήν πώς εμφανίστηκε αυτή η φημολογία ότι ο γιατρός της είπε να μην κάνει εμβόλιο. Εγώ ποτέ δεν το είπα, ποτέ, το δηλώνω ευθαρσώς και έχω και μάρτυρες” ξεκαθάρισε ο γιατρός. “Θλίβομαι, έχω απέραντη οδύνη” είπε.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share